Спаска Митрова си взе БГ паспорта, чака работа

Преди два месеца министър Божидар Димитров я поиска
9 дек 2009 07:02,
124
Спаска Митрова си взе БГ паспорта, чака работа
Спаска Митрова. Снимка: БГНЕС

Спаска Митрова e с нова българска лична карта, съобщиха от Министерството на правосъдието.

Два месеца след пускането й на свобода жената е била без документи, отнети й от властите в Скопие.

И днес тя продължава да твърди, че е подложена на гонения в Македония.

Преди дни научила, че има свободно място за учител по английски език в основното училище в Гевгелия, където живее.

Подала документи, но й казали, че няма място за нея.

Място за нея обаче може да се отвори у нас, след като министърът без портфеил, отговарящ за българите зад граница – Божидар Димитров, вече обяви, че е готов да помогне по всякакъв начин на Спаска Митрова, стига тя да пожелае това.

"Имам свободна щатна бройка в седемчленния си екип и тя може да бъде заета от Спаска Митрова", обяви министърът на 8 октомври.

"Ако пожелае, може да работи и на друго място, тя е завършила английска филология и може да работи и във Външно министерство", каза тогава той.

Още по темата

Митрова бе задържана в края на юли заради спорове с бившия й съпруг около издръжката на детето й.

Нееднократно българските власти отправиха остри протести от хуманни съображения Митрова да бъде пусната на свобода, както да бъдат върнати и документите й за самоличност.

В продължение на два месеца президентът на Македония Георге Иванов обаче твърдеше, че няма да използва извънредното си право за помилване, защото 23-годишната жена била осъдена правомерно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
31
 
! Отговори
ddt преди 14 години
Abe kvo ni zanimavate s tazi jenica be, koi kakvoto si e nadrobil da si go hapva, bez da zanimava celia bulgarski narod, kajete koga shte svurshi krizata i shte uvelichat zaplatite, vuobshte nikoi ne go interesuva nekva bulgarka, che si vzela lichna karta, *** novinata , *** dramata
56
0
 
32
 
! Отговори
До Тодор Вахатов преди 14 години
Мен ме е срам от такива като вас.Нашите деца с български паспорти, които също са с добро образование и квалификация/за което сме изнемогвали финансово/не могат да си намерят работа, а ние ще оправяме битието на другите.Личната драма не е еталон за професионални качества.Това е евтина и възмутителна реклама на управляващите.
55
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
номер 53- ти сам трябва да разчиташ на себе си. Никой няма да ти намери работа. Претенции някой да ти намира работа-само ако изкараш три месеца в македонски затвор, защото си българин. пич , ти в затвора в идризово няма да изкараш не три месеца, а три часа- за да те пуснат от затвора ще подпишеш дори декларация, че НЕ си българин. Е госпожа Митрова доказа своя патриотизъм, и дори в ужасяващ затвор запази българското си самосъзнание. Госпожа Митрова е истинска българка, вземи пример от нея!
54
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да му е честита на Божо! Нека при него да има и един с паспарт!
53
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
О, тя лесно ще си намери работа, въпросът е на мен кой ще ми намери работа само защото имам бг паспорт
52
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Честито на Спаска!
51
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не ти ли е ясно, че помагайки на българите от македония се нанася удар срещу сърбоманския режим в Западна българия(македония). Ти ако отидеш в македония сам ще видиш как македонските полицаи, чиновници, властници се отнасят към българите. Затова вместо да се оплакваш по форумите, свърши нещо полезно. Аман от *** коментари!
50
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абе , зае..и го детето !Както казва един ГЕРБер по-долу "в случая се цели външна политика..." Който си мисли нещо друго е комунист и депесар и. . . дъра-бъра . . .
49
0
 
31
 
! Отговори
PENE преди 14 години
До Бойко и Гоце: "Уважаеми" управници,искам да ви кажа,че и още няколко стотин хиляди човека,които за разлика от спаска са БЪЛГАРИ,чакат някой да им осигури РАБОТА !Започнете с това - създайте раб.места за БЪЛГАРИТЕ, после си правете евтин пиар с такива като Спаска !
48
0
 
31
 
! Отговори
Тодор Ватахов преди 14 години
Когато Доган и Руменовците окрадоха държавата не завиждахте,когато Доган искаше да си купи летяща чиния не завиждахтеили поне не давахте голяма гласност, сега когато назначават една българка от Македония с висше образование от Благоевградския университет на 700 лв заплата във външно министерство ще се изядете от злоба.Форумите са пълни с продажници и мърди! Гордея се, че има такива българи като Спаска, а от Вас ме Срам!
47
0
 
31
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
А детето и кога ще и върнете?
46
0
 
31
 
! Отговори
простак преди 14 години
Отново извадиха от фризера Спаска. Явно темите им се изчерпаха. А каруцата България продължава да е заседнала по всички възможни последни места в Европа и, дори след 120 дни гербаво управление, надежда нийде взорът не види.
45
0
 
31
 
! Отговори
stranger преди 14 години
Вземи се поинтересувай от история и тогава пиши!Мноого сте ми интересни такива прости обитаци :D
44
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Това е то, обич към ближния....
43
0
 
31
 
! Отговори
GOSHO преди 14 години
Божо Димитров, президент, президент !!!хаха смех
42
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Защо са им български имената на македонците - каква прилика - божееее.
41
0
 
31
 
! Отговори
шофьора преди 14 години
започнахме да приютяваме всякви бокуци...че и работа да им даваме....хората в бг гладуват нашия божко раздава постове....*** шиб.ани...
40
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Че тя нали беше болна от рак ?Кво стана ? Оздравя ли вече ?
39
0
 
31
 
! Отговори
лекия преди 14 години
извод: Бг народа беше ценен преди изборите като му се обещаваше работа и т.н., сега след изборите вече сме нищо повече от дойни крави, обаче правителството почва да завладява нови хоризонти за да има електротаче на следващите избори....ше ви е.а майките в калните фунии
38
0
 
31
 
! Отговори
Nobody преди 14 години
Еврокомисар да вземете да я направите.....