Спаска Митрова си взе БГ паспорта, чака работа

Преди два месеца министър Божидар Димитров я поиска
9 дек 2009 07:02,
124
Спаска Митрова си взе БГ паспорта, чака работа
Спаска Митрова. Снимка: БГНЕС

Спаска Митрова e с нова българска лична карта, съобщиха от Министерството на правосъдието.

Два месеца след пускането й на свобода жената е била без документи, отнети й от властите в Скопие.

И днес тя продължава да твърди, че е подложена на гонения в Македония.

Преди дни научила, че има свободно място за учител по английски език в основното училище в Гевгелия, където живее.

Подала документи, но й казали, че няма място за нея.

Място за нея обаче може да се отвори у нас, след като министърът без портфеил, отговарящ за българите зад граница – Божидар Димитров, вече обяви, че е готов да помогне по всякакъв начин на Спаска Митрова, стига тя да пожелае това.

"Имам свободна щатна бройка в седемчленния си екип и тя може да бъде заета от Спаска Митрова", обяви министърът на 8 октомври.

"Ако пожелае, може да работи и на друго място, тя е завършила английска филология и може да работи и във Външно министерство", каза тогава той.

Още по темата

Митрова бе задържана в края на юли заради спорове с бившия й съпруг около издръжката на детето й.

Нееднократно българските власти отправиха остри протести от хуманни съображения Митрова да бъде пусната на свобода, както да бъдат върнати и документите й за самоличност.

В продължение на два месеца президентът на Македония Георге Иванов обаче твърдеше, че няма да използва извънредното си право за помилване, защото 23-годишната жена била осъдена правомерно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
da pomognem na bulgarite ot mekedonia. ne na sarbomanskia teror
36
0
 
31
 
! Отговори
ГЕРБер преди 14 години
Много добре знаете, че в случая се цели външна политика, а не социална помощ! Който не го разбира това е продажен комунист или депесар,или пълен охльов!
35
0
 
31
 
! Отговори
Чичо Митко преди 14 години
До: 35Не е просто домашно насилие приятелко. Става дума за политическо гонение от сърбоманските среди в БЮРМ. Естествено, че няма да започне работа в министерството. Както писа по-долу "Д", на тяхната пропаганда ние трябва да противопоставяме нашата. Божидар, като стар историк, много добре знае как се прави това.
34
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Нашия космонавт станал президент.
33
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Добре де, дадохте и пастопрт? Какво иска повече? Работа, кола, апартамент, доживотна пенсия... вече взехте да го прекалявате! Че за коя българска жена жертва на домашно насилие сте направили толкова много? И аз искам добре платена работа и апатамент, ама при тая криза ще... супата!
32
0
 
31
 
! Отговори
Д преди 14 години
Ама че глупави и прости коментари, то си личи че с ония *** по Вардар сме една кръв. Вие за пропаганда не сте ли чували.МИ точно така се прави и браво на Божидар.
31
0
 
31
 
! Отговори
Чичо Митко преди 14 години
Естествено, че в България може да си намери работа, но това си е емиграция. На Спаска проблема е, че там където и е дома, детето, приятелите не може да започне работа.
30
0
 
31
 
! Отговори
;) преди 14 години
V Balgaria ako iskash da se nauchish, kak da jiveesh dobre varhu chujd grab e vajno da znaesh turski i *** zadaljitelno !!!
29
0
 
31
 
! Отговори
ra4o преди 14 години
makedonija vav EU e goljama gre6ka za nas BOIKOooo !!!!!!!
28
0
 
31
 
! Отговори
аз преди 14 години
Като гледам коментарите, мога да кажа само едно - *** завистливи български ***!
27
0
 
31
 
! Отговори
ha, преди 14 години
Pravilno #22 ! Az vladeia otlichno ruski,angliiski i ivrit-pismeno i govorimo i arabski(samo govorim).Moje bi niakoe ministersvo me ochakva i az ne znaia...?!
26
0
 
31
 
! Отговори
no name преди 14 години
Хайде сега ако обичат господата гербери от МС да назначат всички българи завършили някаква филология във външно министерство. Щото трябва да е частно, нали??? Все пак и останалите сме граждани на БГ. Е не сме лежали в затвора и не сме с македонска кръв, и евентуално сме се родили тук, но това не би трябвало да е пречка, нали?? Или бонусите са само за изстрадалия македонски народ??? Що не я назначат за учителка в БГ училище, а и предлагат пост в министерство?? Стига вече прах в очите. Нагло е.
25
0
 
31
 
! Отговори
Deborah преди 14 години
Ne viarvam 100%. Tuk ima neshto drugo....?!!
24
0
 
31
 
! Отговори
do 13 преди 14 години
Za da poluchish garajdanstvo triabva da si balgarin. Znaesh li kolko balgari sa zad granica..Moldava, Ukraina,Rusia. Mislish li che na balgarite v chujbina taka lesno davat grajdanstvo...? Balgaria triabva da bade mnogo vnimatelna kogato dava balgarski pasport na hora s musulmanski proizhod,kitaici indiici ili vietnamci. Vseki dobar targovec ili tarikat nemoje da poluchi grajdanstvo v Bg. Pone tva ne stava s pari.
23
0
 
31
 
! Отговори
Cool преди 14 години
Моите уважения към Митрова,лежала е в затвор,ама как така всички почнаха да ѝ се кланят,та чак и във Външно ще я назначават.Чии интереси ще защитава тя,къде е учила и трупала опит,за да е в това министрество? Шуробаджанащината се завръщааааааааааааа.
22
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Какво означава БГ?
21
0
 
31
 
! Отговори
Аз преди 14 години
Имам 2 висши, говоря 3 езика - искам и аз в някое министерство!!!
20
0
 
31
 
! Отговори
майка преди 14 години
Тази си заряза детето май...
19
0
 
31
 
! Отговори
Дипломат съм ей... преди 14 години
"...тя е завършила английска филология и може да работи и във Външно министерство", Божо, Божо... Тикво смотана...Аз съм учил немски в гимназията. Ще взема да се пробвам за секретар в посолството в Берлин...
18
0
 
31
 
! Отговори
reality преди 14 години
Tui kato Makedoncite veche shte mogat da patuvat bez vizi v Evropa, broq na jelaeshtite(kato Spaska) za poluchavane na bulgarsko grajdanstvo shte kloni kum 0