Синдикати и работодатели предложиха 50 мерки срещу кризата

Имаме консенсус по 80 процента от предложенията, заяви и Дянков
21 мар 2010 18:47,
60
Синдикати и работодатели предложиха 50 мерки срещу кризата
Снимка: БГНЕС

Имаме консенсус по 80 процента от предложените мерки на синдикатите и работодателите, каза пред журналисти министърът на финансите Симеон Дянков след срещата си с работодатели и синдикати в централата на КНСБ.

По думите му в предлаганите мерки има "доста иновативни, които представляваха интерес за мен и съм споделил това с премиера".

Още по темата

Дянков посочи, че страните разполагат с още няколко дни, за да се направи анализ по предлаганите мерки - колко допълнителни приходи или по-малко разходи ще се постигнат с тях.

По-рано в неделя стана ясно, че общо 50 са мерките, които предлагат синдикатите и работодателите срещу кризата.

Легализиране на нерегламентираните доходи на физически лица, които не са от престъпна дейност, чрез еднократното им данъчно облагане и временна отмяна на преференциите, давани на бюджетни  учреждения за внос, освободен от митнически сборове са две от новите мерки.

За подкрепа на доходите на домакинствата и вътрешното потребление се предлага увеличаване на минималната работна заплата от 1 юли.

Предлага се и до края на 2010 г. да бъдат замразени цените на държавно регулираните стоки и услуги от обществен интерес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
0
 
! Отговори
b3lq7a преди 14 години
Точно на наглите. Аман от постановки...
53
1
 
2
 
! Отговори
b3lq7a преди 14 години
За да се стигне до верния трябва явно да се мине през много грешни отговори. Това не е решението. Трябва да се намялят служителите на МВР, в администрациите и да се обърне внимание на ромския въпрос. До кога ще ги храним ние тях. Това е истината. Тогава няма да има дупки в бюджета, няма да има стачкуващи полиционери(толкова са ми нагли тия всичките изкарват по още 3 заплати на улицата), ромите(***) ще искат да работят и няма да се множат като ***.
52
0
 
0
 
! Отговори
Добри Божилов преди 14 години
Най-опасното предложение сред антикризисните мерки е емитирането на облигации. Защо не го наричат с истинското му име затъване в дълг, а го изкарват едва ли не средство за набиране на приходи. Има консенсус по този въпрос между работодатели и синдикати. Очевидно всички искат да си получат своите пари, без да ги интересува, че държавата ще увеличи дълга си. Класическият сценарий за катастрофа.
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да , кризата според Бате Бойко щяла да си тръгне през 2012 , а според МАИТЕ това ще бъде точно на 21.12.2012... Хи..хи..хи
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Дянков рече: кризата си отива Април; кризата си отива Юни, ако не-аз си отивам; кризата си отива до края на годината-може би и аз; снощи при Росен Петров: не знам кога си отива кризата, но аз оставам, че имам работа за вършене. Влади Горанов-за 8 месеца похарчихме 2,5 млрд. лева, без да може да се каже за какво точно-останаха 6 млрд. ИЗВОД: С.Д. си отива с "*** газ", когато изхарчи останалите 6 млрд. лв.-ако харчи е с това темпо-към Август 2011 :-/
49
0
 
1
 
! Отговори
тттт преди 14 години
Много е удобно да се вдига само минималната заплата, така ще се вдигнат някои такси, които са процент от минималната заплата и ще има приходи в бюджета, но и ще се изравни заплатата на хигиенистите с тези на експертите.
48
0
 
3
 
! Отговори
ртр преди 14 години
тъжен работник весел синдикалис..................
47
0
 
4
 
! Отговори
Баце - Мерка #51 преди 14 години
Данък "консултански", за всички видни тарикати, "експерти" и пишман-бизнесмени - по скала и х100 при забравяне, пропускане, непопълване и други разни гяволъци. Този маниер на "богоизбраните" ни дупетати и другите вересии ни дърпа с години назад. И не е въпрос на цвят, идеология и партийна принадлежност, те просто са си крадци! Забравиха набързо времето когато нагъваха лютеница и носеха домотъкани пуловерчета.Може да се почне от консултант 1!
46
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И в четиримата има нещо фалшиво...
45
1
 
5
 
! Отговори
20 години преди 14 години
Тренчев-комунистическа ***
44
1
 
6
 
! Отговори
е.т. преди 14 години
Пак удар в/у народа ,а не в/у администрацията с пиниза ,,минимална работна заплата,,--т.е. всички едва кретащи фирмички да оберат пешкира-а администрацииката им да остане цяла!!!
43
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Снимка на НАГЛИТЕ.
42
0
 
8
 
! Отговори
Симеон Дянков преди 14 години
това което държа е МЕНЮТО
41
3
 
11
 
! Отговори
Оставка преди 14 години
И ква стана нашите хора пак ще си папкат. Администрацията пребори за пореден пък бизнеса. Оставка.
40
0
 
10
 
! Отговори
Симеон Дянков преди 14 години
Хайде на топлите ПИЦИ ,малко постни но ще заситем глада
39
4
 
7
 
! Отговори
Hasan преди 14 години
Браво на тези хора, да продължават в същия дух. Не може едно хлапе на 18 г. да кара джип за 100 000 лв. Да докаже произхода на средствата , с които е закупил джипа ОК.А какква търговия се върти с животни, бедна Ви е фантазията. Дянков да хвърли едно око и там.
38
1
 
16
 
! Отговори
az преди 14 години
Как да се рзвива бизнеса в БГ като карате хората да покриват някакви глупави изисквания,и да пълнят гушите на някакви измислини служби, като трудова медицина- жсеки си има личен лекар и работодателя плаща здравни осигуровки, зашто да плаща и на някои който дори не са виждали служителите му?Пак и като гледам май с глоби се опитват да попълват дупки в бюджета.Оставете хората да работят и по-бързо ще излезнем от кризата
37
0
 
7
 
! Отговори
oniq преди 14 години
200 na 100 mito za kitaiskite stoki
36
0
 
8
 
! Отговори
аз преди 14 години
Ще вдигнем минималната работна заплата,че да вдигнем и праговете за отделните длъжности.Да плащам върху по-голяма сума осигуровки.Много хитро.Минавам в сивия сектор.
35
0
 
7
 
! Отговори
Чао преди 14 години
Продължение - Монополните дружества.......да нямат право на повече от 30 % разходи и 20 % печалба /регламентирано по закон/, Мярка 6 спиране на скъпо платените мисии на военни в чужбина........щом са наемници да си ги наема който иска за негова сметка..икономия 1 милиард еврана, съгласен съм с мярка 7 - никой държавен или платен от държамата гражданин не требе да бие премиера и президента по заплати...хайде чао утре ще пусна и останалите:))))

Спонсорирани публикации