Синдикати и работодатели предложиха 50 мерки срещу кризата

Имаме консенсус по 80 процента от предложенията, заяви и Дянков
21 мар 2010 18:47,
60
Синдикати и работодатели предложиха 50 мерки срещу кризата
Снимка: БГНЕС

Имаме консенсус по 80 процента от предложените мерки на синдикатите и работодателите, каза пред журналисти министърът на финансите Симеон Дянков след срещата си с работодатели и синдикати в централата на КНСБ.

По думите му в предлаганите мерки има "доста иновативни, които представляваха интерес за мен и съм споделил това с премиера".

Още по темата

Дянков посочи, че страните разполагат с още няколко дни, за да се направи анализ по предлаганите мерки - колко допълнителни приходи или по-малко разходи ще се постигнат с тях.

По-рано в неделя стана ясно, че общо 50 са мерките, които предлагат синдикатите и работодателите срещу кризата.

Легализиране на нерегламентираните доходи на физически лица, които не са от престъпна дейност, чрез еднократното им данъчно облагане и временна отмяна на преференциите, давани на бюджетни  учреждения за внос, освободен от митнически сборове са две от новите мерки.

За подкрепа на доходите на домакинствата и вътрешното потребление се предлага увеличаване на минималната работна заплата от 1 юли.

Предлага се и до края на 2010 г. да бъдат замразени цените на държавно регулираните стоки и услуги от обществен интерес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
12
 
! Отговори
Чао преди 14 години
Никаде не виждам ....мярка 1 .съкращение на 50% от държавната администрация.....полза1,5 милиарда в бюджета.....Мярка 2 съкращение на 50 от общинската администрация..полза 1,5 милиарда в бюджета....мярка 3...забрана за налагане на дънък върху данък..........пример ДДС върху акциз/подпомагане на бизнеса и населението/- повече пари във хората повече косвени данъце...........мярка 4 - МВР........да за има щат средния за Европа - икономия 0,5 милиарда....мярка номер 5...Монолните дружества,..
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Като кликнеш на напиши коментар и малко по отдолу има линк "общи условия за ползване"
32
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
КАКВА БЕЛЯ БЕ
31
2
 
5
 
! Отговори
ЯЯЯЯ преди 14 години
*** вярно ли говори такива небивалици ,тоя *** човек. Ужас, а не разбира ,че съвсем скоро успешно ще фалира държавата.
30
2
 
2
 
! Отговори
19 век преди 14 години
тази приказка за колана о сутиена е от времето на бабата на Дянков турчино!
29
2
 
10
 
! Отговори
Castor преди 14 години
Време е българите да разберат, допълни Танасис Хадес, че не им трябват нови управляващи, а нови истински-действени синдикални лидери, застанали начело на нови синдикални организации, които реално да устояват исканията на хората които са им гласували доверие.Лидерите на българските синдикати са *** -орденоносци, заяви преди няколко седмици гръцкият синдикален лидер Танасис Хадес.
28
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ИМА ЕДНА ПРИКАЗКА... МЪЖ БЕЗ КОЛАН, И ЖЕНА БЕЗ СУТИЕН, СТАВАТ САМО ЗА Е..НЕ...;) А, ЧЕСТИТО ДЯНКОВ...:)))
27
2
 
14
 
! Отговори
надървен преди 14 години
А бе тия кво се хилят кат пачи,сигурно хубав к*р са ни подготвили,но да видим.Само да посмеят ,да наложат "ония мерки от сатъра" почвам от Дянковица.Едва ли ,само гласчето му е такова мекичкооо!!!!!
26
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тоя цирк продължава от над 25г. ...синдикати .....плащаше се членски внос, а сега играят с сивия едър бизнес...
25
2
 
15
 
! Отговори
ВИЖТЕ ГИ преди 14 години
КОЛКО СА ЩАСЛИВИ ПАЛАЧИТЕ НА СВЕТОВНА БАНКА
24
1
 
2
 
! Отговори
майтап преди 14 години
Коментар 23 е в отговор на ПИТАЩ 18
23
3
 
9
 
! Отговори
лазар преди 14 години
Тия мерки са ден-до пладне , никакъв ефект няма да има от тях.Разочарова ме Дянков , беше избрал правилния път , плащане на осигурителните вноски от държавните служители както си плащат и другите чиновнице в държавните институции .Д ругата мярка беше да приложите диферинцирана ставка :-до 1000 лв. - 10 %-над 1000 лв - 20 %.Ще се видим пак след 3 месеца , ако тогава вече не е късно.
22
1
 
6
 
! Отговори
майтап преди 14 години
Мерките могат да бъдат и 4- до стената и 4 изстр, но за съжаление в бг са отменени тези мерки. Като за начало и 4 *** от към босфора могат да помогнат.
21
1
 
12
 
! Отговори
трек преди 14 години
Тия влизат само да озаптят бунта с беззъби искания за паница боб и някой кокал вътре. Ще ни подхвърлят отстъпки до край само и само да не поискаме своето ВЛАСТ реален контрол на всички върху цялото държавно управление пряко. В блато с крокодили ни трябват ПО-СИЛНИ права за пряко влизане на гражданите във всички власти законодателна, изпълнителна, съдебна и медийна всички възможни права. Долу мафията и мафиотските синдикати! Властта на гражданите! Групи за връзка - повсеместно.
20
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тези синдикати които са присъствали там са платени АРТИСТИ, които обслужват интересите на всички други но не на тези които уж защитават
19
0
 
22
 
! Отговори
ЗЛОБЕН преди 14 години
ТРЕНЧЕВ И ЖЕЛЯЗКОВ СА ПОЖИЗНЕНИ ЛИДЕРИ НА СИНДИКАТИТЕ ЗАЩОТО НЯМА ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО .ТЕЗ *** СА ПО ОПАСНИ И ОТ ТРОИНАТА ЛАМЯ.НЯКОЙ ДА КАЖЕ ЧЕ Е БИЛ ЗАЩИТЕН ОТ ПРОВСАюЗИТЕ? ПЪЛНИХА СИ ГУШИТЕ ОТ КРЕМИКОВЦИ ,И КАТО ГО ЗАКРИХА ,КАЗАХА -АМА НИЕ ЗНАЕХМЕ. ЗАЩО НЕ СЕ ОБАДИХТЕ ПРЕДИ ТОВА БЕ П..КИ!!!!!
18
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Колко работници членуват в синдикатите? И колко е заплатата на Тренчев и на този "доктор".
17
1
 
20
 
! Отговори
питащ преди 14 години
Няма ли някой да предложи 5 мерки как да се оттървем от тия на снивкага?
16
4
 
14
 
! Отговори
DRACULA преди 14 години
Синдикати , специалисти че дори и обикновенни хора дават идеи за антикризисни мерки ... е да питам аз какво работи това министърче в парламента ?! 3а мене този е никакъв икономист , да се маха по скоро че не мога му гледам олигофренската физиономия
15
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ХАХАХ ТЕЯ СИНДИКАТИ КАК НЯМА ДА СА ДОВОЛНИ,НАЛИ СА ДАДЕНИ ПАРИЧКИ ЗА ДОБРАТА РАБОТА....

Спонсорирани публикации