Синдикати и работодатели предложиха 50 мерки срещу кризата

Имаме консенсус по 80 процента от предложенията, заяви и Дянков
21 мар 2010 18:47,
60
Синдикати и работодатели предложиха 50 мерки срещу кризата
Снимка: БГНЕС

Имаме консенсус по 80 процента от предложените мерки на синдикатите и работодателите, каза пред журналисти министърът на финансите Симеон Дянков след срещата си с работодатели и синдикати в централата на КНСБ.

По думите му в предлаганите мерки има "доста иновативни, които представляваха интерес за мен и съм споделил това с премиера".

Още по темата

Дянков посочи, че страните разполагат с още няколко дни, за да се направи анализ по предлаганите мерки - колко допълнителни приходи или по-малко разходи ще се постигнат с тях.

По-рано в неделя стана ясно, че общо 50 са мерките, които предлагат синдикатите и работодателите срещу кризата.

Легализиране на нерегламентираните доходи на физически лица, които не са от престъпна дейност, чрез еднократното им данъчно облагане и временна отмяна на преференциите, давани на бюджетни  учреждения за внос, освободен от митнически сборове са две от новите мерки.

За подкрепа на доходите на домакинствата и вътрешното потребление се предлага увеличаване на минималната работна заплата от 1 юли.

Предлага се и до края на 2010 г. да бъдат замразени цените на държавно регулираните стоки и услуги от обществен интерес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"Легализиране на нерегламентираните доходи на физически лица, които не са от престъпна дейност, чрез еднократното им данъчно облагане" Че има ли нерегламентирани доходи, които не са от престъпна дейност. Щом е недеклариран дохода значи е от нещо мътно и черно.
13
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
само не успях да разбера защо отпадна идеята държавните служители да си плащат осигуровките - идеята си беше добра,ама явно шуробаджанащината за пореден път надделя
12
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не разбирам само тези двамата ли са синдикатите в България, 20 години ни заблуждават. Толкова ефектижно работиха че вече никой не им плаща членски внос, плащат им работодателите и политиците. Така работиха че различни браншове започнаха да основават своя синдикати, те бяха ли днес на тази среща.
11
1
 
23
 
! Отговори
над 55 преди 14 години
Работодателите ми са ясни,но какво правят така наречените синдикати там.Сигурно се гласят за поредната приватизация.
10
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Браво Пица,барво!Много ми е интерестно как ще вземеш пари от богатите - не забравяй - там първо еб*ат,после бият
9
21
 
11
 
! Отговори
мая преди 14 години
Браво! Единственото правителство, което наистина работи за народа си и за страната си!!! Трудни дни го очакват, след опустошителното нашествие на триглавата змия, но посоката им е правилна. Успех!!!
8
0
 
28
 
! Отговори
Златко преди 14 години
Високите данъци хич не са пречка страни като Норвегия,Дания или Швеция примерно, а защо не Германия и Франция, да се развиват нормално.Въпросът е друг -какво се прави с парите от данъците?НАЙ СИЛНАТА АНТИКРИЗИСНА МЯРКА Е ДА СПРЕ ДА СЕ КРАДЕ, И ДА СЕ ПОВИШИ ЕФЕКТИВНОСТТА НА РАЗХОДИТЕ!
7
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тия от синдикатите 20 години ни правят на маймуни, прочетете кодекса на труда и вижте какви заслуги имат. Много се радват пак работодателите защитиха.
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тези на какво се радват?
5
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
политиката на Дянков е нещо средно между фашизъм и ислямот тоя човек не очаквам нищо позитивно
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Подкрепям ттт. По този начин работниците ще изискват от работодателя да им внася осигуровки върху по-висока заплата.
3
3
 
12
 
! Отговори
ттт преди 14 години
Премахване на прага на обезщетенията за безработица. Не е справедливо работниците, осигурявани на високи заплати при съкращение да получават обезщетение, колкото тези, осигурявани на минимална или по-ниска заплата.ПРЕМАХНЕТЕ ТАЗИ НЕСПРАВЕДЛИВОСТ!
2
0
 
20
 
! Отговори
продължение: преди 14 години
за електрическа енергия и вода, което на теория би трябвало да доведе до намаляване цената на носителите;6. Да се преразгледа учебният план и да се редуцира броят учебници по един предмет, за които заплаща МОН.7. Да се премахнат напълно представителните разходи на администрациите.и т.н. - който мисли с главата си, ще се сети и други, които за разлика от огласяваните напоследък са ЦЕЛЕСЪОБРАЗНИ!
1
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Аз ще ви предложа още мерки:1. Да се намали броят командировки на служители, освен тези, които носят приходи (има и такива!);2. Да се намали броят служебни автомобили;3. Да се вземат мерки заетите в частния сектор да заплащат пълния размер на осигуровките си в-у действителните заплати, които получават;4. Инспекция по труда да прави постоянни масови проверки за съответствието на работното време по договор и действително отработеното раб.време;5. Да се заставят братята роми да заплащат сметки

Спонсорирани публикации