Кризата си тръгвала през 2012-а...

Борисов предлага данък "лукс"
21 мар 2010 15:32,
879
Кризата си тръгвала през 2012-а...
Снимка: БГНЕС

Данък "Лукс" и таван на заплатите на държавните служители са част от антикризисните мерки, които правителството обсъжда на работно заседание в неделя.

Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов на извънредна пресконференция в Министерския съвет.

Над 48 мерки са разгледани от правителството, синдикатите и работодателите, като по голяма част от тях има пълно съгласие, посочи премиерът.

Мерките ще бъдат обявени официално в средата на следващата седмица.

Според прогнозите на управляващите, цитирани от БТА, България ще може да излезе от кризата в началото на 2012 г.

Мерките, които се обсъждат днес, ще позволят да не пипаме осигуровките до края на 2011 г., допълни Борисов.

Правителството няма да променя плоския данък. 

Няма да има промени и при пенсиите и помощите за майките с деца и за социално слабите.

"Пипаме" само големите заплати и имоти, за да може в условията на криза солидарно да понесем тежестта, каза министър-председателят.

Работещите пенсионери ще плащат данъци и осигуровки само върху допълнителното възнаграждение, а не и върху пенсиите.

Борисов обясни, че данък "Лукс" ще бъде налаган само за определен вид имущество - автомобили над 150 конски сили и над 3000 куб. см. обем на двигателя; жилища с площ над 250 кв.м.; частни самолети; яхти.

Ще бъде въведен и данък върху лихвата на депозити над 100 000 лева, каза премиерът.

Сред другите мерки, приети от участниците в Националния съвет за тристранно сътрудничество, е да се наложи таван на заплатите на държавните служители.

Считам, че заплатата на премиера трябва да бъде таван за възнагражденията на служителите в държавната администрация, каза Борисов.

Още по темата

По думите му сега има държавни болници, в които средната заплата е 35 000 лева на месец.

Премиерът заяви още, че ще даде на прокурор 150 договори и анекси за около 2,1 млрд. лева, подписани от предишното правителство, които не са осигурени със средства в Закона за държавния бюджет.

Той определи тези пари като скрит от предишното правителство дефицит.

Като пример той даде Министерството на регионалното развитие и благоустройството със сключени договори за над 302 млн. лева, а в Министерството на отбраната договорите са за 644 млн. лева.

Целта ни е бюджетът да остане балансиран и в същото време да излезем от този капан, в който сме поставени, каза Борисов.

Фискалният резерв на държавата в момента е 6,5 млрд лева и той гарантира сигурността на борда, на лева и на държавата, заяви още Борисов

След пресконференцията в Министерския съвет Борисов отпътува на официално посещение в  Катар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


879
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
772
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Излиза ли България от кризата? polls.bg/poll/id/izliza_li_balgaria_ot_finansovata_kriza-172
771
0
 
2
 
! Отговори
Алабамец преди 14 години
Бойко, поради това, че те чувствам близък ще говоря направо: Абе *** до тогава ли трябва да те търпим?Попитай твоя министър академик Божо Спермата какво е станало с Ивайло. Свинари вършеяът не повече от две години.
770
0
 
4
 
! Отговори
Ваня преди 14 години
Пак се изказа всезнайкото! Ей какъв капацитет, какво чудо! Лошото е ,че вече става опасен за живота и здравето ни!
769
0
 
4
 
! Отговори
KOCTOB E CTAP преди 14 години
одим със празният кош около щандовете за месо, сирене, зелечуци, бира и ракия и си мисля колко беше убаво БКПето, БЕСепето,СДСето и ЦАРето. са немоем да си поканим приятелите на хапнем, да боднем по пържена наденица, шопска салатка и да одпием от ракията. и Бира-гола , по една бира немога да купя за моите приятели.Но иамам снимки какви софри сме редили и как сме псували тези които ни уреждаха със софрите. Да бе имахме по по-дебел залък за устата и по-дълга глътка за наслада , но пак ги псувахме-защото нямахме богаташи, защото нямахме демокрация и защото децата ни ходеха на даскало..днес обаче нещата са други. Иван, отличникът на нашият клас, завършил със шестици от горе до долу и получи златен медал за извънземни успехи, сега рови из ***, пенсионер е и всичките си пари от неговат и тази на жена му той дава за лекарства. и зада живеят рови из *** и я карат на върнати стъкла, метали, дрехи и хартии. Иван Втори, пак от нашият клас който завърши 11 клас на 23 години, завърши го само с тройки и то от преписване, сега не събира отпадъците. Той е на кантарът и мери на количествата които първият Иван му носи за да продаде. Онзи ден отидохме пеша до Княжево, наточихме си по едно шише минерална вода и си говориме. Говориме си с Ивам отличникът. кавзвам му твойат работа е по хай тех. ти издирваш, селектираш и пренасяш одпадаците, а глупакът само ги мери и лъже с кантарът. смяхме се, А иван ми казва, я ела днес изкара цели 3 лева в пове4е да идем до интернет клуба да ти покайа какво пише на една страница. и за1етох точно тази стр на сега.бг, станх луд и реших и аз да напиша нещо. това са само извадки от отделни постери:От Сер Гей на Гей НералДПС Довиждане на Правата и СвободитеГЕРБ Гей РъбДянков- Пикливец след пърденеБройко Борисоф-пожарникарят на Мутра открил най много детски градини в цяла Европа заедно със Съветският Съюз и нацистките лагери за деца.направо е страхотен, ноп не е педофил. и това е обезпокояващо. защото не се знае и никой несмее да се оплаче.
768
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
само да не си тръгнем и ние с кризата :D
767
1
 
5
 
! Отговори
Фр. Енгелс преди 14 години
Долу лукса ! Да живее мизерията !
766
0
 
4
 
! Отговори
зъл преди 14 години
Кой лъже Боко или Дянков?Вицепремиерът нарече "плах" ръста от 13.1% на износа на България през януари. Той посочи, че тенденцията продължава и през февруари и подчерта, че това не се е случвало от август 2008 г. Според Дянков тези данни потвърждават прогнозата на кабинета за излизане от кризата в средата на годината. Той се позова и на анализите на БНБ, които показвали, че страната ще започне да излиза от кризата през 2010 г. като първите 6 месеца ще са по-трудни, а вторите шест - по-лесни и тогава евентуално ще има възможност за повече разходи.
765
0
 
9
 
! Отговори
Откривателя преди 14 години
Ей Бате Бойко ? Те затова ли календара на маите свършва с края на 2012 година ? Ей сега те разбрах бе мен ! Ти си върха бе !
764
0
 
7
 
! Отговори
правино преди 14 години
Бойко да си ходи веднага с идиотчетата министърчета, тогава може да се махне и кризата. Питам Боко - апартаментите и хотелите, които се водят на дружества, близки до Цветелина - ще плащат ли данък лукс или той важи само за частните лица. Защо Цветелина държи апартаменти на чужди имена????
763
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
За сведение на изпращачите :Кризата си тръгва на 31 декември 2012 от 5-ти челен коловоз в 24 часа от Централна гара.
762
0
 
11
 
! Отговори
При 300 000 без ... преди 14 години
работа , още не сме стигнали дъното !!! Според анализатори дъното щяло да бъде през 2011 година март/май !!!. Това е по-лошо и от 1997 г. Тогава хората загубиха по един или друг начин спестяванията си, но имаха работа !! А сега ?! Нямат спестявания , а моного кредити и ...скоро нямат да имат и работа .
761
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Колко им е лесно 2012 Край на кризата и на света !И да не стане никои няма да помни какво е казал преди 2 г тогава ще има други проблеми и обещания за решението им.
760
0
 
5
 
! Отговори
клоуни! преди 14 години
Вече 20 години ни лъжат, че от догодина вечееееееееееееее ..... а ние все им вЕрваме .... клоуни!
759
0
 
6
 
! Отговори
Priest преди 14 години
Не са 400 милиона депозит в Световната Банка, отнети от НЗОК. А са над 800 милиона!!!
758
0
 
2
 
! Отговори
бг преди 14 години
2012 е твърде рано според мен. но за бабите требе по-раншни дати да се дават, че да са не капичнат. Основен проблем е изпразнената хазна + хайдушката ни икономика. И Господ да слезе - лесно няма да има!
757
0
 
11
 
! Отговори
баба Пена преди 14 години
Е що така бе, Миме??? Нали Дянков рече, че от 1 март вече излизаме от кризата, а сега тука ме баламосвате за 2012 г?! Аз дали ще съм жива да видя това?!!! Може ли такова нещо. Този Бойко хич не може да смята- все грешни дати казва- аааааааааааааааааааааааааа, ще се тупаме
756
0
 
4
 
! Отговори
obi4amTIM преди 14 години
haha 2012 kato padne meteorita vsi4ki 6e se opravim da do togava kriza .......
755
0
 
5
 
! Отговори
анонимко преди 14 години
Всичко си тръгва в 2012 ;)
754
0
 
6
 
! Отговори
ben преди 14 години
Boko tikvata dokato ne se razkara krizata niama da si otide!!!
753
0
 
2
 
! Отговори
ДОКТОРА преди 14 години
Кризата не може да си тръгне сега защото е окуцяла. Левия крак много е надебелял от преяждане, а десния е покрит с кърлежи.Затова ще почакаме левия да поотслабне от диета, а десния да се почисти от кръвопиещите акари .