Кога тръгна, кога отказа...

Системата за новите документи за самоличност се претовари
29 мар 2010 15:05,
69
Кога тръгна, кога отказа...
Снимка: БГНЕС

Претоварване на системата за издаване на новите документи за самоличност предизвика временно затруднение в обслужването на гражданите на някои места, съобщиха от МВР.

Системата, която стартира едва тази сутрин, е ползвана едновременно от над 1000 потребителя, от които – 300 биометрични станции.

Те обаче се оказали твърде много за новата платформа, тя се претоварила и на места се  наложило да бъде донастройвана.

Още по темата

Така с тръгването на системата за издаването на новите документи за самоличност на места се е получило известно забавяне при обслужването на гражданите.

Все пак от МВР се похвалиха, че системата е стартирала както бе планирано – едновременно  в 183 управления на 28-те областни дирекции в страната и 30-те пункта за персонализация на данните.

"Дирекция "Български документи за самоличност" се извинява на гражданите, които в днешния първи работен ден са проявили силен интерес да сменят своите документи, за причинените неудобства", се посочва в официално съобщение на ведомството.

Оттам уверяват, че се полагат всички усилия за бързото оптимизиране на процеса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
1000 потребителя претоварили системата!! Хората работят с много повече потребители и много по-голямо натоварване, но системите им не се претоварват, защо ли е така? Да не би ГЕРБ да са присвоили повечко и не е останало с какво да се плаща за системата?
45
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
MiKov
44
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
хахахаха.... много ми дреме
43
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
е ти пък сега, искаш със заявка по е-мейл и доставка на адрес ли да ти я издадат? Затова не ни е нормална държавата, защото всеки смята, че е с предимство и не е длъжен да носи документи! Ти сега ли разбра,че трябва медицинско за книжка - да си го беше извадил предварително. Аман от ***.
42
8
 
9
 
! Отговори
Димитър Цаков преди 14 години
Еййй, критикари, не ви ли писна? На всяко нещо кусур може да се намери.На нас и световно правителство да ни съставят, ще му разкажем играта за нула време.Много учен народ се навъди хей, много учен!
41
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ДА ЛИ ЗАБРАВИХТЕ !!!Г-Н МИХОВ ОТ БСП/БИВШ МВР ШЕФ/БЕШЕ ПЪРВИЯ КЛИЕНТ НА НОВИТЕ БИОМЕТРИЧНИ ДАННИ !
40
4
 
14
 
! Отговори
Балин преди 14 години
Сетих се, сигурно пак тройната коалиция е виновна! Те са виновни за всичко и за глобалното затопляне и за ел Ниньо и аз лошото време. Цецо Цецо и ти се излагаш!
39
0
 
8
 
! Отговори
Шашнат преди 14 години
В БГ винаги се чака на опашки. Дали за маслини, банани и портокали в миналото, цветен теливизор, нов Москвич... Както и сега за нови за документи...
38
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ЦвЦв е въвеждал данните... той ги въвежда те бягат ...
37
0
 
5
 
! Отговори
boy преди 14 години
И аз днес подадох документи. На няколко пъти имаше срив в системата но общо взето опашката вървеше. Човек минава за около 10-15 минути. Медицински не признават от личния лекар за шофьорски книжки така че трябва да се минава през всички лекари от които зависи.
36
2
 
7
 
! Отговори
gledam tv преди 14 години
Жена ми днес е минала за около 20 мин. в 5-то РПУ София. Аз утре отивам в КАТ в 7,30 часа и Ви предупредих да няма опашка, нали помните?!
35
9
 
24
 
! Отговори
Vik преди 14 години
Г-н Цветанов, А сега кой е виновен? Съдии? Прокурори? Станишев? Доган? Медии? Иван и Андрей?
34
2
 
20
 
! Отговори
ядосан преди 14 години
преди малко се прибрах от този цирк.Освен,че искат платежни за внесени такси,без да е опоменато никъде разкарват хората да си вадят медицинско +копие от него за шофьорска книжка,което значи напразно висене на опашките и нерви при лекарите /личен,очен и УНГ/ и пак такси за тях.Отделно ако сменяш адресна регистрация,не оригинала от общината,а копие от двата екземпляра.Пълна подигравка с народа.А имам и инвалид с чужда помощ в къщи,какще стане подмяната на ЛК въобще не ми се мисли.
33
1
 
22
 
! Отговори
парашутист преди 14 години
За съжаление тази тъжна българска картинка може да се види във всеки един град на страната! А така е, защото продължава назначаването на некадърни, неграмотни, но нагли парашутисти, по тънката партийно-шуро-бадженашка линия. Те нямат стимул да работят, взимат си твърдото, а в учреждението все ще се намери един *** без връзки, който да тича по цял ден и да свърши работата на всичките парашутисти взети заедно. ТЪЖНА РОДНА КАРТИНКА!!!
32
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
стига сте мрънкали ве.
31
0
 
11
 
! Отговори
IT преди 14 години
Ей, аман от софтуерни компании дето творят качествен код. Детските градини, сега личните документи, чакаме следващите издънили се.Сименс ли са авторите на това ?
30
0
 
20
 
! Отговори
мими преди 14 години
хаха..ще припадна - 1000 потребители и сдала багажа????А юни месец, като изтичат най-многото лични карти какво ще правят?
29
3
 
20
 
! Отговори
РМ преди 14 години
"ВИНОВНА Е ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ!!!!!! МОГА С ДНИ ДА РАЗКАЗВАМ КАКВО СА НАПРАВИЛИ И КАК СА ОКРАЛИ СИСТЕМАТА ЗА НОВИТЕ ДОКУМЕНТИ - ЗАТОВА БЛОКИРА ПРИ СТАРТА!" ББ КРАЙ НА ЦИТАТА
28
1
 
15
 
! Отговори
НМ преди 14 години
МИЛИЦИОНЕРСКА РАБОТА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
27
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Претоварена, защото пстадото ще се избие за новите пластмаси...