Разликата в цената на тока била факт, призна Семерджиев

Случващото се обаче имало своето обяснение
164
Разликата в цената на тока била факт, призна Семерджиев
Председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев. Снимка: БГНЕС

"Това е факт, който има своето обяснение, но предстоят да се направят анализи, за да се установят точните причини”.

Това бе обяснението на председателя на ДКЕВР Ангел Семерджиев пред bTV по повод скандалните разкрития на премиера Бойко Борисов как държавата продава ток на електроразпределителните предприятия.

Според Семерджиев основните причини са, че миналата година, когато са определени параметрите, при които работи НЕК, са допуснати компромиси, или че НЕК като компания не е спазила определени изисквания.

По думите му цената на тока се определя за една година, като доста неща са странни в целия процес, но независимо от това се взимат мерки.

Още по темата

"Гарантирам, че по съвсем друг начин ще се правят цените на тока от 1 юли 2010 г.", обеща председателят на държавната комисия.

Той съобщи още, че се прави проверка на НЕК в момента, а предстоят и проверки на електроразпределителните дружества.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
7
 
! Отговори
ЕбЛьов преди 14 години
Абе , тоя пшедал не е ли талибан ???? Аман от талибани !!! Ликвидационни съвети,реститути,приватизатори,крадци и т.н. ....Да вземем светлият пример от Китай и ........да станем тигъра не само на Балканите ,но и на ЕС !!!
51
0
 
10
 
! Отговори
Jitan преди 14 години
Онемях!!!!!.... само като сметнах набърже колко пари сме наляли в чувалите на електроразпределителните дружества....та това е почти един държавен бюджет!... ние сме си платили тока 10г.напред !!!....АКО ТОВА НЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ НЕ ЗНАМ КАКВО ДРУГО БИ ИМАЛО ПО-ГОЛЯМО????....РОМАНЕ,ПРОКУРОРЮ ОТИВАЙ И ХИЧ ДА НЕ ТИ ПУКА ЗА РЕПЛИКИТЕ!
50
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ТЕЗИ ДЪРЖАВИ ,КОИТО КУПУВАТ ОТ НАС ТОК ГО ПРОДАВАТ НА СВОИТЕ ГРАЖДАНИ ПО ЕФТИНО ОТКОЛКОТО ПРИ НАС ,ПАК БЪЛГАРИТЕ ПРЕЦАКАНИ ,ЧУЖДЕНЦИТЕ ПЕЧЕЛЯТ НА НАШ ГРЪБ
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
да видим!
48
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ами, като знам народа колко е умен, вече го плюят и повечето незнаят защо!!!Пак са недоволни!
47
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И децата у нас вече знаят,че нашата енергетика е в ръцете на мафиоти!В една нормална държава след такива разкрития има оставки!Но,дали у нас някой има чест и достойнство за това,е друг въпрос!
46
0
 
9
 
! Отговори
mind twist преди 14 години
Била факт! - сега като ги хванаха, от сега нататък ще работим (ДКВР) - до сега какво правихте *** такива?КАКВО ТОЛКОВА РЕГУЛИРАТЕ, след като накрая народа пак ощетен, неви ли е това първа задача продажни *** такива!
45
0
 
8
 
! Отговори
Smqh преди 14 години
"Гарантирам, че по съвсем друг начин ще се правят цените на тока от 1 юли 2010 г." - край на цитата :-)а досега който каквото , а "бедните да го д...."
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Хайде да видим от юни с колко ще паднат цените на тока.....От сега мога да ви кажа.С "0".
43
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
МИНАЛАТА ГОДИНА ПЛАЩАХ ЗА ТОК М.ЯНУАРИ 130 ЛЕВА ,ТАЗИ ГОДИНА 303 ЛЕВА ,ЗА ПОЧТИ СЪЩИТЕ КИЛОВАТИ ,ЗНАЧИ ЕВН СТРАШНО КРАДАТ ОТ НАС ,ПРЕДИ ГОДИНА ВЪВЕДОХА НЯКАКВИ ТАКСИ МРЕЖА И ТАКА ТОКА СЕ ДИГНА ДВА ПЪТИ ,А НЕ В ПОРЦЕНТИ И ТОВА СТАНА С ПОМОЩТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА СТАНИШЕВ ,КОГАТО ГО НАПРАВИХА БЕШЕ ПРЕД ЛЕТЕН СЕЗОН И ТОВА НЕ С Е ОТРАЗИ НА СМЕТКИТЕ НИ ,НО ЗИМАТА ЗАПОЧНА СЪС СТРАШНИ ИЗНЕНАДИ
42
1
 
12
 
! Отговори
Жоро преди 14 години
Ако се вдигнем на бунт като киргистанците, дали ще се замислят като се майтапят с народа?
41
6
 
14
 
! Отговори
Бочко преди 14 години
Все повече се удивявам на Бойко и правителството му, първия премиер, който се грижи за интересите на гражданите, вместо за тези на печалбарите олигарси.Къде бяха правителствата досега и защо си затваряха очите пред това, че държавния НЕК е на загуба от години, за сметка на частните ел.разпред. дружества с огромни печалби.Защо на преднишния премиер това не му правеше впечатление ? риторичен въпрос.Браво на Бойко, дай Боже още дълги години да управлява, такива хора трябват на България.
40
0
 
1
 
! Отговори
несъгласен преди 14 години
Ами Бойко какъв е бе ненормалник.
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Писал съм ти минус -- нищо не ти се разбира какво си писал Такова дълго изречение
38
1
 
5
 
! Отговори
! преди 14 години
Стига с тия проверки, по документи всичко е точно, кражбите идват от друго, и едва ли има енергиен експерт, който да не е наясно.И викнете най-после независими одитори да огледат какво става в енергетиката в България.
37
1
 
1
 
! Отговори
ivancho преди 14 години
ot malki znaem, che ima dalavera za toka, no nikoy ne ni chuvashe! karadyaha ni vse poveche i poveche! dano gi ozaptyat!!!
36
3
 
2
 
! Отговори
k.siderova преди 14 години
mn pravilno N 11.. stiga sa smukali bulgarskata krav..ama kakvo li sa vinovni eon i evn, sled kato sa se sporazumqli s predi6nite upravnici, sergeiskoto pravitelstvo.. predstavqm si kakvi komisionni sa razdali tezi el kompanii, samo i samo da se namestqt na bulgarskia pazar.. i kak bezproblemno si vdigaha toka na vseki 6 meseca, dokato tihomylkom podminat i evropeiskite ceni... ahh.. kak nikoi ne govori za tova..???
35
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
27 --Смешен си с тия приказки За първи път от 20 год. имаме нормално правителство , което мисли за държавата и хората а не как да краде
34
0
 
3
 
! Отговори
Требониан преди 14 години
Поредната лъжа и измама с която тази страна и този народ са обременени ... а дали ще има справедливост скоро ? Не някой арестуван а поправяне на положението ...
33
0
 
11
 
! Отговори
до 1 преди 14 години
Само за протокола ЧЕЗ за Чехи не Германци,колко ли милиона евра се изнасят от страната месечно от трите електро разпределителните дружества вместо да остават в икономиката,но 20 години ни се втълпяваше че държавата не е добър собственик(НЕ Е АКО ТЕ УПРАВЛЯВА БКП,БСП,НДСВ).Парите които пращат БЪЛГАРСКИТЕ емигранти всеки месец на роднините си тук,те си плащат сметките за ток и парите отлитат извън БГ ,нищо не се задържа

Спонсорирани публикации