Разликата в цената на тока била факт, призна Семерджиев

Случващото се обаче имало своето обяснение
164
Разликата в цената на тока била факт, призна Семерджиев
Председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев. Снимка: БГНЕС

"Това е факт, който има своето обяснение, но предстоят да се направят анализи, за да се установят точните причини”.

Това бе обяснението на председателя на ДКЕВР Ангел Семерджиев пред bTV по повод скандалните разкрития на премиера Бойко Борисов как държавата продава ток на електроразпределителните предприятия.

Според Семерджиев основните причини са, че миналата година, когато са определени параметрите, при които работи НЕК, са допуснати компромиси, или че НЕК като компания не е спазила определени изисквания.

По думите му цената на тока се определя за една година, като доста неща са странни в целия процес, но независимо от това се взимат мерки.

Още по темата

"Гарантирам, че по съвсем друг начин ще се правят цените на тока от 1 юли 2010 г.", обеща председателят на държавната комисия.

Той съобщи още, че се прави проверка на НЕК в момента, а предстоят и проверки на електроразпределителните дружества.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Обяснения от вида :Въпреки всичко най-напред и след това после дали кога ще оправят цените на тока .Не ни вършат работа.
71
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
OSTAVKA !!!!BOIKO DA PROVERI I ZA DRUGI TAKIVA LAPA4I.AREST I S1D ZA TAKIVA KIACI DETO LEJAT NA RAZNI POSTOVE NEZNAINO ZA6TO
70
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абе *** писна ни от вас.ДКЕВР,чии интереси обслужва?Всички там сте на хранилка,лобирате за монополистите.Какво излиза:имаме си електроцентрала,а плащаме три пъти по скъп ток,отколкото страните за,които изнасяме.Гадове мръсни,съдрахте ни кожите от гърба.Да ви закрият дано и всички на съд.Геноцид ще правите.
69
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
този господин още не е виновенШушуловдо се поразтърси за ревера -колко години се прави на шушумига
68
0
 
11
 
! Отговори
Пепи преди 14 години
"Гарантирам, че по съвсем друг начин ще се правят цените на тока от 1 юли 2010 г.", обеща председателят на държавната комисия.За цените преди това - на прокурор и в затвора. Трите дружества отиват на съд и им се искат по 1 милиард за всяка година, в която са били в България.
67
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
...нищо чудно... като сме овце, така ще е.... това народ в бяла държава ще го допусне ли ? !
66
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тея обяснения звучат като вица за Пена която се оплакала че са я изнасили,като я изслушали и казали :Сега за сега ще си остане и...на пък после ще видим. А на нас ще ни върнат ли пари ако са ни крали?
65
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
za kakvo vzima zaplata tozi ?kakva rabota v1r6i?kolko takiva kiaci kato nego smu4at pari ot na6ata d1rjava?
64
1
 
4
 
! Отговори
пф преди 14 години
ха . щял да прави проверка...добре ще ББ обича да дига шум
63
0
 
16
 
! Отговори
Иван преди 14 години
"Гарантирам, че по съвсем друг начин ще се правят цените на тока от 1 юли 2010 г."Какво трябва да значи това???? В коя нормална страна човек с такъв пост ще каже такава идиотщина ???? Добре дойдоха ГЕРБ на власт,че БСП за още 2 години щяха да ни затрият....
62
0
 
24
 
! Отговори
Ненов преди 14 години
Аве Семерджиев ти за кво си там бе *** ?!!!трябвало "да се направят анализи, за да се установят точните причиниами де спа досега бе коч брадат! за кво вземаш 3500 заплата ?!!Трябва ли Бойко да ти каже че има несъответствие в цените, та да се сетиш да свършиш нещо....охх бесен съм бе, всички си чешат мъдете и чакат на Бойко.
61
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ISKAME OSTAVKA - FAKT
60
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да бъдат прекратени договорите на ЕРП-тата незабавно! Ние не сме толкова богати за да храним чужди икономики! ДКЕВР да се закрие и да си върнат всички заплати!
59
2
 
8
 
! Отговори
ор преди 14 години
НЕК бил на загуба?! Да, ама не! Просто НЕК е направил повече разходи, от необходимо присъщите му, заявени при определяне цената на тока. НЕК си живяха и си живеят в разкош! Тези в енергетиката, както и в други сфери, на стопанският живот, се изживяват като богове, но на практика са ***! Приблизително най-близка цана на тока, до реалната с печалба, е износната такава, за съседни нам страни!
58
1
 
4
 
! Отговори
Гочо преди 14 години
Господин Семерджиев се изказва много внимателно. Обтекаемо. Гледа къде стъпва, че да не настъпи някого...
57
0
 
16
 
! Отговори
ЧОКОВ преди 14 години
Този небръснат господин с дементен поглед скоропостижно трябва да бъде свален от поста си и изпратен в ареста . Обвинения за корупция веднага могат да му се повдигнат на момента . Всяко него изказване пред медиите и деиствие е било винаги в полза на електро разпределителните дружества . Очевадно е че е купен от тях иначе да не се прави на луд че незнае защо постоянно вдига цената на тока абсолютно не обосновано . Иначе голямата измама на статуквото лъсва лека по лека според мен ще има и други
56
0
 
7
 
! Отговори
Гочо преди 14 години
ДКЕВР-дава баница или взема баница. Последното раздаване е от юли миналата година.
55
0
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 14 години
Ето всичко ще се оправи - гарантира човекът, но аз не мога да гарантирам, чезапази длъжността си...
54
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"Това е факт, който има своето обяснение, но предстоят да се направят анализи, за да се установят точните причини.ZNA4I ISKAM DO KRAIA NA RABOTNIA DEN TOZI DA SI E PODAL OSTAVKATA.ISKAM TOZI FAKT DA STANE DO NOVINITE DOVE4ERA .NEKOMPETENTEN NEKAD1RNIK
53
0
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 14 години
Ето, всичко ще се оправи - човекът гарантира, но аз не мога да гарантирам, чеще си остане на тая длъжност...