За 20-и ден протестиращи крещят "Оставка"

Контрапротести се събраха при НДК и във Видин
Обновена: 4 юли 2013 10:01 | 3 юли 2013 19:35,
986

Протестът пред Министерския съвет. Снимка: БТА

За двадесети ден поред протестиращите се събраха с искане за оставка на правителството на Пламен Орешарски. Протестиращите отново тръгнаха от сградата на Министерския съвет.

Те скандират вече станалите дежурни лозунги "Оставка", "Червени боклуци" и "Мафия". Отново се чува биене на барабани, развяват се български знамена. На протеста са и амбулантните търговци, които продават свирки и знамена. Полицейското присъствие е засилено.

Издигнати са плакати с надписи: „Безусловен базов доход”, „Орешарски ти вече си зависим от народа”, „Задължително гласуване + образователен ценз”.

Към 19.30 часа около 5 000 протестиращи са се събрали в центъра на София - на Ларгото пред Министерския съвет, съобщи пресцентърът на МВР.
Няма данни за инциденти и нарушения на обществения ред. Служителите на реда продължават да охраняват мирния протест, уточняват от МВР.

По-рано днес полицията разпръсна протестиращите, които бяха затворили цял ден движението на площад ”Народно събрание”. Сутринта хората от инициативата ”На кафе пред парламента” се заканиха, че ще седят цял ден, но до следобед останаха само около 20-тина души, които обаче отказваха да освободят платното.

Полицаите разпръснаха и демонстрантите, които бяха затворили кръстовището на бул. ”Васил Левски” и ул. ”Оборище”.

Традиционно вечерното шествие в София потегли от Министерския съвет, премина пред Парламента и блокира движението на Орлов мост. След това протестиращите изминаха обичайния си път покрай партийните централи.

Около 30-тина души се събраха на протест и в Сливен с искане на оставката на Орешарски и спешни промени в Изборния кодекс. Десетина души се събраха на мирен протест пред паметник „Майка България” във Велико Търново, предаде "Фокус".

Около 300 души се събраха на протест и в Пловдив. Хората скандират "Оставка", "БСП мафия" и "Волен вън".

Стотина души се събраха да поискат оставката на кабинета и във Варна.

Междувременно около 18.00 часа се събра и контрапротеста в в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски. Хората традиционно се пилоните край НДК. Те носеха български знамена и обявиха, че ще се събират всеки ден, за да оказват подкрепата си за кабинета.

Близо 300 души от областта се събраха тази вечер на централния площад във Видин на митинг в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски под надслов "Чуйте и нашия глас". Протестът започна с изпълнение на българския химн от майка и дъщеря от Видин - Даниела и Полина.

Представители на почти всички общини от областта поискаха да се даде шанс на правителството на Пламен Орешарски, за да извърши необходимите реформи. Събрали сме се тук, за да се чуе и нашият глас, гласът на най-бедния регион в България и Европейския съюз, каза в изказването си Мария Джамбазова, майка на две деца.

Изказващите се посочиха, че "за малко повече от месец новото правителство премахна данък доход върху депозитите на физическите лица, намали цената на тока и увеличи помощите за майки с деца. Правителството на Орешарски има специална политика към Северозападния регион и затова всички трябва да подкрепят правителството", казаха протестиращите, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


986
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
413
10
 
5
 
! Отговори
St.Luka von Melta преди 11 години
Браво! Върнете властта на Боко Тиквата и итивайте на море!
412
1
 
2
 
! Отговори
graywatch преди 11 години
До VANGENне са същите цените. Отиди някой ден на запад и ще видиш за какви цени става дума.
411
1
 
4
 
! Отговори
НФБ преди 11 години
ИНТЕРЕСНО КАК ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЩИ МЪЛЧАТ ЗА ПАРИТЕ ПОЛУЧАВАНИ ОТ КОМИСИОННИ ПРИ ДЪРЖАВНИТЕ ТЪРГОВЕ...ЗАМЕНКИТЕ...ОСОБЕНИТЕ ЗАЛОЗИ...МИСЛИТЕ ЛИ ЧЕ СЛУЖБИТЕ НЯМАТ ИНФОРМАЦИЯ И ЗАЩО СЕ МЪЛЧИ ПО ВЪПРОСА...ЯВНО И СЛУЖБИТЕ ПОЛУЧАВАТ СВОЯ ПАЙ....МВР НЕ ПАЗИ ДЪРЖАВНИТЕ ИНТЕРЕСИ А ПАЗИ РЕАЛНО ШЕПА КРАДЛИВИ ПОЛИТИЦИ ОТ НАРОДНАТА ЛЮБОВ..КЪДЕ Е БЪЛГАРСКИЯ СНОУДЪН ДА ИЗНЕСЕ ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ..ЧЕСТНИТЕ У НАС ГИ СМЯТАТ ЗА ЛУДИ....
410
7
 
4
 
! Отговори
VANGEN преди 11 години
Дали Сидеров е артист,или не, не е важно,важното е че в момента той е единствен,който има отлични предложения за доходите и реално изпълними-500лв. пенсия и 1000лв. заплата.Защо да не е възможно,както обясняват *** на олигарсите-та нима у нас цените не са същите като на запад,нима труда на българина не е същия като този на един грък например и ние сме аборигени ли какво за да ни лъжат толкова нагло-но всичко заради огромните печалби на шепата бандити,облагодетелстващи се от ниските ставки
409
3
 
3
 
! Отговори
НФБ преди 11 години
бившия МИНИСТЪР МОСКОВСКИ СЕ ИЗПУСНА И КАЗА ЧЕ ПРИ ЗАКУПУВАНЕТО НА НЯКОЛКО САМОЛЕТА ПРЕДИШНОТО ПРАВИТЕЛСТВО Е ПРИБРАЛО ОТ КОМИСИОННИ 10-15 МИЛИОНА...ИНТЕРЕСНО Е ДА СЕ ЗНАЕ КОИ ЛИЧНОСТИ СИ ПОДЕЛИХА ТЕЗИ КОМИСИОННИ..ЗАЩО СЛУЖБИТЕ МЪЛЧАТ ПО ВЪПРОСА ЗАЩО ПРОКУРАТУРАТА НЕ ПОИСКА ФАКТИ...АКО Е ИСТИНА ДА ИМА ОСЪДЕНИ АКО Е ЛЪЖА ДА СЕ ПОДВЕДЕ МОСКОВСКИ ПОД ОТГОВОРНОСТ ЗА КЛЕВЕТА..КАКВИ СА КОМИСИОННИТЕ НА ДОН БОРИСОВ..ИСТИНА ЛИ Е ЧЕ МИНИСТРИТЕ СА САМО НА ЕДНА ЗАПЛАТА ОТ 3000ЛВ...ИЛИ ТОВА Е САМО ЗА ЗАК
408
8
 
4
 
! Отговори
VANGEN преди 11 години
Призовавам и сем-относно поведението на бнт и бнр-те с поведението си подстрекават към насилие и към гражданска война,не е тайна че там на възлови позиции са седесарите на костов,а те са способни на всякакви гнусотии,точно както правеше доскоро техния гуру и нищо чудно да имат директива от *** ни сънародник.Сем вземете мерки относно бнр и бнт и ги предупредете да не тласкат страната към война,под маската на свобода на словото,право на мнение и подобни нищо незначещи мантри,прикриващи истина
407
3
 
7
 
! Отговори
до 901 преди 11 години
Сидеров е един скъпоплатен артист в една политическа сапунка. Толкоз!Не е луд, а отличен артист. Трябва да бъде предложен за Аскеер тази година. Те отвее конкуренцията. На приказки го докарва, на действия не. Осъзнай се момче, има време, ще се моля за теб.>:)
406
4
 
13
 
! Отговори
oбективен преди 11 години
БСП/ДПС са анти-български и про-*** партии, което е нормално, защпто това е основният им електорат. Целия пакет на Орешарски е всъщност дране на кожи от работещите и съответно още повече пари на този маргизализиран етнос. Сега когато вдигнат детските (които следва да се наричат ***), ще има още по-тежка *** и оттам още по-голям социална тежест и престъпност. А пари няма да има, ще почнат заеми, ще станем като гърците, нашите деца и внуци ще плащат за безумията на БСП/ДПС/Атака!
405
4
 
2
 
! Отговори
VANGEN преди 11 години
Като стана дума за пропаганда,снощи по телевизия алфа имаше отличен филм за нея-западен,където се изясняват механизмите и и как служи на фининтерна за поробване на целия свят-ето я истинската причина,поради която всички западни *** вкупом скачат срещу Сидеров,че това засяга из основи устоите на този агонизиращ и явно отиващ в небитието модел,който неистово се насажда от фининтерна,но края му е очевиден и това ги хвърля в ужас-амин ,дай боже по-скоро....
404
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Разбирам, че е спусната директива до МВР да представят абсурдни резултати за посещаемостта на протеста, но това е наистина комично. Вчера беше един от най-големите протести, макар и по-тихи и вече стереотипни в исканията си. Всичко е вече добре формулирано и действително не се налагат никакви други лозунги освен ОСТАВКА и гражданска мобилизация. Благодаря на онези близо 50 хил., които и вчера отстояваха правдата!
403
7
 
3
 
! Отговори
VANGEN преди 11 години
Тука разни зомбита ми говорят ,че комунистите били на власт-боже прости им те не знаят къде са и защо са-какви комунисти,бе ***,като бсп е най-дясната партия-те въведоха плоския данък,където го няма в нито една западна страна,те докараха американски бази на наша територия,който даже фашисткото управление не си позволи да има бази на немците,при тях влезнахме в терористичната организация нато-и това било комунизъм-явно пропагандата добре работи за да се твърдят подобни кретенизми...
402
2
 
6
 
! Отговори
до комуниста пд мен преди 11 години
До VANGENАко има машина на времето и се върнеш по Живково време! - Това което казваш може и да се случи! Но ти живееш в Демократична Страна, която не Желае Комунистите на власт! Оставка на другарчетата ти от МС
401
7
 
4
 
! Отговори
VANGEN преди 11 години
До кога шепата ще тероризират обществото с платените си блокади по София-къде е кметицата,къде е мвр за да отстранят този терор на шепата ***.А тъй като главния прокурор сам заяви,че не може да разчита на никой в тази държава,освен на пожарната,го призовавам да нареди на пожарникарите да въведат ред в тази окупирана от шепата либерасти София.
400
5
 
4
 
! Отговори
Народа иска оставка преди 11 години
До wilhelm mohnkeИска Иска! А ти си червена ***! Отивай на Пилоните на НДК да ревеш за Олигархията!
399
5
 
6
 
! Отговори
wilhelm mohnke преди 11 години
И да лаете и да викате, обществото нито иска избори, нито иска оставка на Орешарски. 5000 софийски либерали, организирани от еврейските "Отворено общяство" и "Хелзинкски комитет" не представляват 7 300 000 българи! Това е истината! Нито кратуните от герб, нито дъртата флюнда надка представляват обществен интерес. По-добре е да оставим правителството да работи. Е - пак избираме от две злини по-малката,нооооо....родина сине...родина, както се казваше в онзи виц за глистите:)))).
398
2
 
3
 
! Отговори
обeктивен преди 11 години
Цели 10 човека във В. Търново!!! Много сме, силни сме!
397
5
 
13
 
! Отговори
чича Пенча преди 11 години
На страна майтапа ама верно видях в парка *** с лаптоп и кошело, супер мизерен и си викам този 100% е платен от БСП то това им е електората...
396
5
 
13
 
! Отговори
Сашо мухата преди 11 години
Революция без кръв не успява ... особено срещу турко-комунистическата наглост в гарнитура с дребничкия човечец с побелялата косица запасан и въоръжен до зъби с палки и пистолети като башибозук !!!Трябва да затягаме обръча и то по бързо че ги изпускаме, канят се да летуват наглеците
395
4
 
10
 
! Отговори
Пенча до мангалите Б преди 11 години
Успяха да уредят десетки *** с лаптопи така че те в момента да защитават най-малоумният кабинет до сега, *** с коУело, Уаптоп. Айде *** платени давайте минуси да видим колко сте!
394
3
 
9
 
! Отговори
оле ле преди 11 години
хаха тези от протеста в подкрепа на орешарски изглеждат като насадени на чужди яйца! колко сте смешни! а явно и *** за да не виждате какви ги вършат и говорят всеки ден! днес пак ще трябва да се извиняват или да се уволняват! то вече не е и смешно! оня ден земеделския министър-експерт наприказва куп глупости, а снощи истинските експерти казаха че няма нищо вярно това дето го говори! ИЗВИНИ СЕ БЕ! ОСТАВКА!