За 20-и ден протестиращи крещят "Оставка"

Контрапротести се събраха при НДК и във Видин
Обновена: 4 юли 2013 10:01 | 3 юли 2013 19:35,
986

Протестът пред Министерския съвет. Снимка: БТА

За двадесети ден поред протестиращите се събраха с искане за оставка на правителството на Пламен Орешарски. Протестиращите отново тръгнаха от сградата на Министерския съвет.

Те скандират вече станалите дежурни лозунги "Оставка", "Червени боклуци" и "Мафия". Отново се чува биене на барабани, развяват се български знамена. На протеста са и амбулантните търговци, които продават свирки и знамена. Полицейското присъствие е засилено.

Издигнати са плакати с надписи: „Безусловен базов доход”, „Орешарски ти вече си зависим от народа”, „Задължително гласуване + образователен ценз”.

Към 19.30 часа около 5 000 протестиращи са се събрали в центъра на София - на Ларгото пред Министерския съвет, съобщи пресцентърът на МВР.
Няма данни за инциденти и нарушения на обществения ред. Служителите на реда продължават да охраняват мирния протест, уточняват от МВР.

По-рано днес полицията разпръсна протестиращите, които бяха затворили цял ден движението на площад ”Народно събрание”. Сутринта хората от инициативата ”На кафе пред парламента” се заканиха, че ще седят цял ден, но до следобед останаха само около 20-тина души, които обаче отказваха да освободят платното.

Полицаите разпръснаха и демонстрантите, които бяха затворили кръстовището на бул. ”Васил Левски” и ул. ”Оборище”.

Традиционно вечерното шествие в София потегли от Министерския съвет, премина пред Парламента и блокира движението на Орлов мост. След това протестиращите изминаха обичайния си път покрай партийните централи.

Около 30-тина души се събраха на протест и в Сливен с искане на оставката на Орешарски и спешни промени в Изборния кодекс. Десетина души се събраха на мирен протест пред паметник „Майка България” във Велико Търново, предаде "Фокус".

Около 300 души се събраха на протест и в Пловдив. Хората скандират "Оставка", "БСП мафия" и "Волен вън".

Стотина души се събраха да поискат оставката на кабинета и във Варна.

Междувременно около 18.00 часа се събра и контрапротеста в в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски. Хората традиционно се пилоните край НДК. Те носеха български знамена и обявиха, че ще се събират всеки ден, за да оказват подкрепата си за кабинета.

Близо 300 души от областта се събраха тази вечер на централния площад във Видин на митинг в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски под надслов "Чуйте и нашия глас". Протестът започна с изпълнение на българския химн от майка и дъщеря от Видин - Даниела и Полина.

Представители на почти всички общини от областта поискаха да се даде шанс на правителството на Пламен Орешарски, за да извърши необходимите реформи. Събрали сме се тук, за да се чуе и нашият глас, гласът на най-бедния регион в България и Европейския съюз, каза в изказването си Мария Джамбазова, майка на две деца.

Изказващите се посочиха, че "за малко повече от месец новото правителство премахна данък доход върху депозитите на физическите лица, намали цената на тока и увеличи помощите за майки с деца. Правителството на Орешарски има специална политика към Северозападния регион и затова всички трябва да подкрепят правителството", казаха протестиращите, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


986
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
353
0
 
3
 
! Отговори
are_kulata преди 11 години
Аидееееееееееееееееееееее!!!!!Египетски герои!!!Браво!!!!Президента Морси е свален от власт вследстие на истинските протести в Кайро, нямащи нищо общо с тукашните!!Голям шамар за ЦИОН!!!Хаххаха - але-але!Така става като дойдеш и качиш цената на хляба и безнзина и искаш само МВФ и Световна Банка!!Да живее Египет, да живее свободата!Волене, мачкай интернационала, идва помощ от целия свят !!
352
0
 
2
 
! Отговори
niki tesla преди 11 години
До БУДАЛека и дано не се налага да емигрираме или продаваме кантрабандни цигари след някой месец!
351
3
 
2
 
! Отговори
аз преди 11 години
"Всичко е режисирано от БСП....Доведоха царя за да не спечели Костов.Повишиха тока за да махнат Борисов - сега ще го намалят малко и ще се тупат, че нещо са направили "за хората" ..."
350
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 672 Тоя път се ***, левандурче, чакам с нетърпение да видя как ще ми клонираш профила! Жалък ***, при това неграмотен. Утре дупе да ти е яко снимал съм всичките ти подвизи. И си готви парите по делата. Не ти пожелавам лека нощ, защото ще се пръснеш от яд, нали?
349
1
 
3
 
! Отговори
niki tesla преди 11 години
Добър вечер! Най-вече на промитите герберски мозъци.Ще задам отново любимите си въпроси без да очаквам отговори,защото Боко и последователите Му не отговарят на неудобни въпроси.Нормално ли беше 2001-ва човек с охранителна ф-*** и инкасова дейност бе да служител в МВР да бъде назначен на поста гл.секретар,като човек с каквато и да е ф-*** ,камо ли охранителна ,не може да е редови полицай?Нормално ли е същия този без истинско образование да стигне до премиер ,а в същото време гаджето шеметен бизн
348
1
 
0
 
! Отговори
Shop преди 11 години
До АнонименВерно ли? Айде и моя профил да клонираш, чувствам се пренебрегнат, няма да мога да заспя. Ха кажи некоя тъпотия и с моя ник?
347
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е няква форма на лудост да искаш непрекъснато нещо.Те шопите все искат ама какво са дали че да искат?На шоп угодия няма-все му млякото горещо ту пък друго нещо!Мързелите протестират за търтия Боко.
346
2
 
2
 
! Отговори
РАД преди 11 години
До АнонименКакво предлагаш друже като "градивно"? Докато се прибираш с колата омърлушен и все по-беден вкъщи, тия " с вувузелите" искат да разкарат наглото и арогантно правителство,дето ти се изплюва всеки ден върху лицето и мизерната ти заплатка! Но ние за това сме на това дередже,щото си по-склонен да си кюташ по светофарите без да те забавят протестиращи и да си вземаш мизерната заплатка,вместо да си поискаш смело...поне уважение...
345
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТЕЗ ПРОТЕСТИ СА МЕНТЕТАГЕРБЕРСКИ ПИШМЯН ЧЕНГЕТАЦЕЦКО БОСА МВР ДВИЖИ С КРАЙСЛЕР СЕРЕСЕТОЙ И МАЙКА СИ ПОДСЛУШВАПОСЛЕ ПАЧКИТЕ СИ ГУШВАС ТИЯ ПАЧКИ ЕВРОФОНДВДИГА СТАЧКИ НАШ ДЖЕИМС БОНДИСКА ПАК СЪС МЕВЕРЕ КАРЦЕРА ДА ОТЪРВЕ!!!!!!
344
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мисля ,че е крайно време да се организират по-сериозни контрапротести,за да махнем тия шумни *** от пътя по,който се прибираме от РАБОТА.Аз не харесвам БСП,но не искам група безделници да ми върнат мутрата и пак всяка вечер все по-беден да го гледам с ножицата.Или да раждат нещо градивно или да си заврат вувузелите в дупетата,защото ми писна да ми надуват главата.Май няма да се оправя тази държава ...с този *** народ
343
2
 
5
 
! Отговори
345 преди 11 години
Бългаският народ иска КАСИРАНЕ на манипулираните избори !
342
4
 
2
 
! Отговори
реалист преди 11 години
То наистина е малко за по 300 - 400 да работиш. Но ако нямаш работа? Имам позната, всеки ден (без неделя) ходи по два часа за месечна сума от ... 100 лв.
341
2
 
5
 
! Отговори
РАД преди 11 години
До Marzeliva narodМи и по 15 часа ще бачка народът за без пари като си кюта за по 400-500 лв. и го е шубе да излезе да поиска обяснение от наглата арогантна ***,наречена "правителство"!Няма как да се оправят нещата като има такива,дето викат "абе,нямам време да протестирам,че трябва по 10 часа за 300 лв.да бачкам". Бих казал - бачкай тогава за 300 лв. и се кланяй на ПЕС,ФЕС и БЯС...............................................................................................................
340
1
 
6
 
! Отговори
Интернет лумпен преди 11 години
Не се и съмнявам, че Видин са скочили да защитават комунистите - колкото е по-западнал и по-изостанал един град, толкова е по-червен /Видин, Монтана, Лом, Враца/ или потурчен /Силистра, Шумен, Разград, Омуртаг, Кърджали, Мадан, Лъки/. Другари комунисти и турци - колкото сте по-твърдоглави и подкрепяте комунизма и турцизма, токлова по-бедни и западнали ще бъдете. Успех в живота!
339
1
 
5
 
! Отговори
антипротес преди 11 години
Слава Богу ако утре свърши. Просто не искам някой кресльо да изразява моето мнение, да използва моя глас!
338
4
 
3
 
! Отговори
Marzeliva narod преди 11 години
Horata rabotat po 10 chasa na den i nemat vreme za po4ivka prez lqtoto ,a tea Huligani tragnali na protesti , marzeliva sgan , marsh na rabota
337
2
 
4
 
! Отговори
Haha преди 11 години
Платените викачи да не си въобразяват че ще постигнат нещо!
336
3
 
1
 
! Отговори
Shop преди 11 години
До БУДАСериозно питам, нали ако жената е отгоре, мъжът трябва да е по гръб?
335
2
 
3
 
! Отговори
Shop преди 11 години
Не мога да разбера защо обиждате протестиращите?Пречели на правителството да работи !!!Та те ви спасиха от толкова грешки!Сами признахте, че Пеевски е грешка, ако не бяхме протестирали, знаете ли каква беля щеше да стане?Протестите ПОМАГАТ на това правителство!
334
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
NEMOGA DA SI PREDSTAVIA KAK EDIN NORMALEN CHOVEK MOJE DA POKREPI TOVA PERVERZNO TVORENIE NARECHENO komunism.