6-годишното дете и неговата майка се борят за живот

Какво е състоянието на останалите пострадали при зверската катастрофа
Обновена: 11 юли 2013 10:10 | 11 юли 2013 10:10,
46
6-годишното дете и неговата майка се борят за живот
Мястото на тежката катастрофа. Снимка: Булфото

Остава опасността за живота за 6-годишното дете и неговата майка, които бяха пометени вчера от такси на „Цариградско шосе“ на спирка на градския транспорт. При тежкия инцидент 12 души бяха ранени, като една от най-тежко пострадалите почина тази нощ в болницата.

Директорът на болницата „Св. Анна“ Димитър Димитров съобщи пред БТА, че пострадалото дете е претърпяло тежка черепно-мозъчна травма и е било подложено на незабавна операция, след която е започнала и втора операция заради наличие на кръв в корема. Детето е в критично състояние.

Майката на детето също е с политравма и е в състояние на тежък хеморагичен шок.

Друг мъж /27 г./, който пострада снощи, е настанен в Централна реанимация на болница "Пирогов", съобщиха от лечебното заведение. Той е бил опериран тази нощ - премахнат е далакът, счупеният таз е бил стабилизиран. Неговото състояние остава тежко.

В болницата остава и жена /28 г./, при която е било установено, че е с лека черепно-мозъчна травма. Тя е имала и рана на главата, която е обработена малко след пристигането й в болницата.

Още по темата
 Друг пострадал мъж /60 г./ е отказал хоспитализация. Той е бил с фрактура на една от костиците на дясното ходило. След гипсирането му е бил освободен.

Освободени са и пациентка /43 г./, при която са били установени 2 счупени ребра, контузия на дясната китка и на дясната подбедрица, и друга жена /34 г./, която е имала контузии на двете ходила и на лявата китка.

Във ВМА е била приета 44-годишна жена със счупен таз и горни крайници. Настанена е в неврохирургията. Състоянието й е стабилно.

Две млади жени от пострадалите в снощния инцидент са в стабилно състояние в болница "Царица Йоана-ИСУЛ", съобщиха от лечебното заведение.

Едната от тях е със счупвания на таза, без опасност за живота. Другата е настанена в дневния стационар към спешното отделение, където ще остане под лекарско наблюдение няколко дни, тъй като е възможно да има посттравматични последици. При нея засега не са открити тежки травми.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То *** в Парламента с тези закони трябваше да започнат, а не с разчистване на лични сметки. До кага такива смешни присъди за убийства но пътя???? И сега трябва да се подкрепи майката от Бургас, която искаше промяна на закона и тя да се вдига на протест.
35
0
 
3
 
! Отговори
26 преди 10 години
Не към властта,а към закона трябва респект.И за да има ред всички трябва да са равни пред закона.
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
няма бакшиш или не - пил е, имаше случай че полицай уби семейство, ДАИ и КАТ вместо да се чудят как да си напишат някой измислен акт и нарушение - което е маловажно, да вземат да проверяват ромите с таксита, без книжки, не могат да пишат и да четат ама водят хора, ама не - на проверяващите не им се занимава с тях; контрол за алкохола - на всички, няма таксита, няма частни коли. Жалко за хората, съболезнования.
33
0
 
5
 
! Отговори
до Лили преди 10 години
Лили, ако не беше жена такава псувня щях да ти тегля! Да спамиш полит.пропаганда под такава статия!
32
8
 
1
 
! Отговори
Лили преди 10 години
Как може такава наглост, във всичси областни градове , зам. обл. управители са от ДПС! KНаправо е възмутително!
31
0
 
1
 
! Отговори
dvd преди 10 години
tazi spirka naistina ne trqbva da e tam ,a v lokalnoto,koeto est ne opravdava piqniq bakshish
30
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГОСПОДИ ПОМАГАЙ!!!!като майка и като човек се моля детето а и майка му разбира се да оцелеят,всеки път след такива случки плача и се питам кога най-после ще има жестоки наказания за всички "видове"престъпници и убийци,ДОКОГА ЩЕ СМЕ РАЗГРАДЕН ДВОР?!Онази вечер и в нашия двор имахме височайше посещение от крадци,за втори път за два месеца и наглостта им е безкрайна заради липсата на наказание,посред нощ най-безцеремонно осветяват с прожектори за да видят дали не сме. .. на море,в стрес съм,АМАН!
29
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хора, престанете да използвате тази дума "пометени" като говорите за такива неща. Проявете уважение към пострадалите и не използвайте жаргон в такива сериозни новини.
28
0
 
18
 
! Отговори
удри преди 10 години
гадна работа,сега няколко живота се преобръщат
27
0
 
24
 
! Отговори
... преди 10 години
И сега от Автомобилна администрация ще се втурнат да проверяват бакшишите и таксиметровите фирми, да се появяват по телевизията 1 месец. И после отпуски, пак по старому, до другия тъжен инцидент.
26
2
 
24
 
! Отговори
pp преди 10 години
Спукване на гума може да се случи на всеки. Има ситуации в които да не дава господ да изпадаш. Стане ли със 90-100 на цариградско спукана ти е работата само господ знае къде ще спреш. Ако е бил пиян бакшиша няма наказание достатъчно сурово за него. Друг е въпроса че тази спирка както и тази на моста и на окръжна болница са директно на платното без локално и не се вписват във каквито и да е норми. Неможе на такава скоростна отсечка да има спирка на платното. И на бул България изтрепаха народа.
25
0
 
18
 
! Отговори
....... преди 10 години
Таксиметрови шофьори много и всякакви повечето страшно безобразни, но все пак и има и съвестни хора и аз познавам такива, които си гледат децата и треперят да не нарушат някъде, защото нямат пари да плащат глоби...така че по-кротко хора много и всякакви, изключения много
24
0
 
11
 
! Отговори
- преди 10 години
Циментови колчета, парични глоби, затвори няма да оправят нещата. Трябва възпитание и респект към властта. За съжаление няма как да изчезнат случаите на пили зад волана.
23
0
 
5
 
! Отговори
- преди 10 години
P преди 30 минутиЗатвор за всеки, който шофира с повече от 0% алкохол!!! Пич изпий една 500мл боза и после ходи обяснявай че си пил боза.
22
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До някой сиВ случая е доказано че е има алкохол в кръвта и освен това не съм чувала да е разрешено карането със 140 км в града!!!!
21
16
 
8
 
! Отговори
някой си преди 10 години
А ако не е бил пиян? А е спукал гума просто, а ако се случи на вас - също ли ще искате смърт? А?Чакайте да се изяснят причините за катастрофата и тогава. 80-90 км ако е карал и е спукал гума в дупка кой е виновен - шофьора ако не е пил или тоя който не е оправил пътя - примерно кметицата в затвора, а? Без тия несъобразена скорост с пътните условия, крайно време е да се оправят пътишата в тая *** държава. Като на магистралата - 140 км а дупки като на луната, там какво става ако спукаш гума?
20
0
 
8
 
! Отговори
......... преди 10 години
Законите трябва да се спазват както от шофьори, колоездачи и от пещеходците, който не ги спазва да бъде санкциониран ,а не полицаите да гледат и да си чешат .... а аз да псувам някоя баба минала на червено, законите са за това да се спазват от ВСИЧКИ (пише шофьор, велосипедист и пешеходец )
19
0
 
17
 
! Отговори
ХАСС преди 10 години
ЦИМЕНТОВИ КОЛЧЕТА НА ВСЯКА СПИРКА !!!ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!!
18
1
 
30
 
! Отговори
Пазете се ! преди 10 години
Дано Бог помага. Таксиметровите шофьори вече не са някогашните соц. печени типове. Половината сега са ***, с орташка кола на 2-3 ***. Друга част са пенсионери, със забавени реакции. Произхода им оформя тяхната "задружност", която извива ръцете на всяка слаба и безхаберна власт. Тези същества винаги са приготвили парички за проверяващите ги, а отношението към дружите-шофьори и пешеходци е като към стълбчета на полигон. ПАЗЕТЕ СЕ. Гледайте винаги по посоката на идващите МПС.Стойте по-навътре !
17
0
 
6
 
! Отговори
... преди 10 години
v momenta naj - malko iskam da opravdavam piania shofior!!!! no triabva da si priznaja che vseki put kogato minavah pokraj tezi bezumni spirki na Carigradsko i te za pulni s hora, sum si mislila ----- kvo pravim ako mi se spuka guma ili izhvurcha ot niakoja dupka v posoka spirkata? Ne e nujno da si pian, za da spukash guma.