#ДАНСwithme 40: Сблъсъци на протеста

Блокираха министри и депутати в НС
Обновена: 23 юли 2013 23:25 | 23 юли 2013 19:35, Веселина Йорданова
351
#ДАНСwithme 40: Сблъсъци на протеста
Протестите не стихват 40-ти ден. Снимка: архив, БулФото

В 40-ия пореден ден от протестите срещу кабинета „Орешарски“ недоволните блокираха трима министри, депутати и журналисти в НС, присъствали на заседанието на три парламентарни комисии по актуализацията на Бюджет 2013.

Още по темата

Напрежението ескалира. Сблъсъци между жандармерия и протестиращи имаше зад сградата на Народното събрание. Жандармерията си проправя път сред протестиращите хора, за да извози депутатите от парламента с автобус.

109 са общо блокираните - депутати, министри, журналисти и служители на НС, а в автобуса има около 30 души, сред тях и социалния министър Хасан Адемов, който са обградени от полицейски щикове.

Протестиращите замерят автобуса с камъни, шишета, яйца. Едно от стъклата му се счупи. Хората скандират "Оставка" и "Червени боклуци".

Придвижването на автобуса става много бавно, тъй като цялото пространство до храм-паметника „Александър Невски” е изпълнено с протестиращи. Недоволните продължават да скандират "Мафия!"

Повече от час официалните лица не можеха да напуснат сградата на Народното събрание. Депутатите от ПГ на ГЕРБ отказват да напуснат парламента, съобщи „Фокус”. Депутатите от ГЕРБ са категорични, че не са част от тройната коалиция. По тази причина те няма да напуснат парламента заедно с останалите и остават вътре, за да не дразнят хората.

Сутринта отново протестиращи се събраха пред парламента за сутрешното си кафе, напомняйки на управляващите, че трябва да чуят исканията им за смяна на политическата система у нас. Недоволните организираха символичен 40-дневен помен на кабинета "Орешарски".

Поредна вечер се състоя контрапротест в подкрепа на кабинета пред НДК. За пореден път призивът на хората бе да се даде шанс на кабинета и парламента да работят, за да направят решителни промени за по-нататъшното управление на страната. С литературно четене те отбелязаха 71 години от разстрела на Никола Вапцаров.
 

Информацията е актуализирана към 22.27 часа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


351
Още по темата: протест
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
9
 
17
 
! Отговори
българин преди 10 години
Време беше!!! На оръжие братя!!! За свободата на БЪЛГАРИЯ !!!
198
16
 
13
 
! Отговори
бай Иван преди 10 години
Всички истински БЪЛГАРИ на ПЛОЩАДА.Тая вечер трябва да си извоюваме ДЕМОКРАЦИЯТА.ОЛИГАРСКИ да си подаде ОСТАВКА.
197
5
 
14
 
! Отговори
Анархията върлува преди 10 години
Значи, Щатите преминаха да правят преврати чрез емисапи от Европейския съюз. Тези *** обслужват крадецът на пенсионния фонд - Прокопиев. Викат срещу олигархия, платени от други олигарси. Време е да се създаде политическа сила, която да прекрати членството ни в Евросъюза. Ако тези хора защитаваха някакваа идея или кауза, с двете ръце щях да ги подкрепя. Но те обслужват интересите на офшорните олигарси, начело с президента. Затова протестите са деструктивни за Бъгарските интереси
196
3
 
15
 
! Отговори
@#$% преди 10 години
Бих подкрепил протестите, ако не бяха резултат от организирани, подкрепяни от местната власт събития:( Нека не забравяме и медиите, които наливат масло в огъня... Всичко е изкуствено, а участниците - жертви. С каква цел? Сетете се сами!
195
6
 
19
 
! Отговори
Никаква оставка преди 10 години
докато Цветанов и Борисов не бъдат вкарани в ЗАТВОРА!!!
194
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Според мен тука има един платен анонимец, който си сменя никовете постоянно или някой доста върлов комунист и плюе постоянно по ГЕРБ и другите, но да ти кажа, че ГЕРБ не са цвете, ама ВИЕ ДОЛНИ КОМУНИСТИ ВЛАСТ НЯМА ДА ВИДИТЕ ПОВЕЧЕ! ПО - СТРАШНО ОТ ВАС НЯМА!
193
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прокопиев е за в затвора или разстрел!!!
192
7
 
4
 
! Отговори
681 преди 10 години
До АнонименБой по протестиращите лупмени! Как не ти е малко жалко бе човек..Поне малко....
191
10
 
5
 
! Отговори
поп кръстьо преди 10 години
Левски затова ли умря... полицаи да пазят турчин в автобус и да бият българи..а оня в автобуса да прибира парите и на двете биещи се страни отвън... хахаха... заслужавате си го *** завистливи българи...
190
7
 
11
 
! Отговори
ало преди 10 години
*** протестиращи,загубена кметица,и още по-загубен министър на мвр има ли закони в тая държава ,след като тези хора са законно избрани откъде накъде шепа *** ще се бият с полицията,я дя отидат някъде в чужбина и така да викат и се блъскат в полицай,ало цветлине вземи се в ръце ,тая полиция си получава заплатите от нашите данъци,това са наши братя и бащи не може шепа наркомани и пиянгури и истерична миролюба да ни правят за смях бой по тъпите кратуни,стига с тая софия да се измести столица
189
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕРБерската фотоволтаична мафия прави всичко възможно да свали правителството на Пламен Орешарски и да върне своя любимец Бойко Борисов на власт.ГЕРБ искаше да вдига цената на тока с 40% ! Забравихте ли ?!БСП го свали с 5% !ГЕРБ държеше пенсии и заплати замразени 4 години.БСП вдигна веднага минималната работна заплата и обеща ежегодна индексация на пенсиите.ГЕРБ упорито отказваше да вдигне "майчинските".БСП ги вдигна веднага щом дойде на власт.ГЕРБ работеше в полза на Вашингтон и Тел Авив
188
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Днес чух как премиерът на една европейска държава сравни себе си с храбър кучкар, а народът, който го бе издигнал от калта, където му беше мястото, с кучета, които трябва да бъдат държани здраво. Тогава, сънувах страшен сън. Насън видях как един нискочел, гръмогласен и простоват субект попадна на върха на еволюционната стълбица, назоваван почтително кучкар, звероукротител, дресьор. Направо тръпки да те побият!
187
5
 
2
 
! Отговори
ipj преди 10 години
До DDD 67Ще ти е трудно срещу 2/3 от София
186
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тука има много комунисти в този форум - явно облажили се дядовците им от едно време
185
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бой по протестиращите лупмени!
184
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А Цветанов защо има 6 апартамента, а? как става тая работа с една заплата 6 апартамента за 1 година, а? Хората с трудове и научни титли един двустаен с години изплащата и банката им взима парите да не могат да купат нещо на детето а един осъден от прокуратурата престъпник с две дела се шири в 6 апартамента. Затвор за Борисов и Цветанов! ***!
183
8
 
0
 
! Отговори
до DDD 67 преди 10 години
Да ти умрат ДЕЦАТА ДАНо... Да ги видиш как се гърчат !!!!
182
8
 
3
 
! Отговори
просто аз преди 10 години
До GeorgiВсеки себеуважаващ се човек, не би писал на маймуница . ББ ви е виновен за всичко, разбрахме вече другарю. Доста плитко обяснение, но типично за вас.
181
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От това което се вижда на екрана една голяма част от протестиращите имат вид на пияни и дрогирани. Преди два месеца всеки имаше право на глас с който да избира, сега какво искат и какво ще се промени дори и да има нови избори. Резултата ще е същия защото за два месеца няма какво да се промени.
180
14
 
19
 
! Отговори
тъп и прост преди 10 години
На две от ефирните телевизии трябва да им се отнеме лиценза- мотива-за подклаждане на Гражданска война,говоря за БТВ и Нова-същите телевизии са получили милиони от Герб!!!И се питам къде е президента и къде е кмета - протестите по закон са до 23.00 часа!!!ДА ВИДИМ СЕГА СЕМ ДАЛИ ЩЕ СИ СВЪРШИ РАБОТАТА!!!