#ДАНСwithme 40: Сблъсъци на протеста

Блокираха министри и депутати в НС
Обновена: 23 юли 2013 23:25 | 23 юли 2013 19:35, Веселина Йорданова
351
#ДАНСwithme 40: Сблъсъци на протеста
Протестите не стихват 40-ти ден. Снимка: архив, БулФото

В 40-ия пореден ден от протестите срещу кабинета „Орешарски“ недоволните блокираха трима министри, депутати и журналисти в НС, присъствали на заседанието на три парламентарни комисии по актуализацията на Бюджет 2013.

Още по темата

Напрежението ескалира. Сблъсъци между жандармерия и протестиращи имаше зад сградата на Народното събрание. Жандармерията си проправя път сред протестиращите хора, за да извози депутатите от парламента с автобус.

109 са общо блокираните - депутати, министри, журналисти и служители на НС, а в автобуса има около 30 души, сред тях и социалния министър Хасан Адемов, който са обградени от полицейски щикове.

Протестиращите замерят автобуса с камъни, шишета, яйца. Едно от стъклата му се счупи. Хората скандират "Оставка" и "Червени боклуци".

Придвижването на автобуса става много бавно, тъй като цялото пространство до храм-паметника „Александър Невски” е изпълнено с протестиращи. Недоволните продължават да скандират "Мафия!"

Повече от час официалните лица не можеха да напуснат сградата на Народното събрание. Депутатите от ПГ на ГЕРБ отказват да напуснат парламента, съобщи „Фокус”. Депутатите от ГЕРБ са категорични, че не са част от тройната коалиция. По тази причина те няма да напуснат парламента заедно с останалите и остават вътре, за да не дразнят хората.

Сутринта отново протестиращи се събраха пред парламента за сутрешното си кафе, напомняйки на управляващите, че трябва да чуят исканията им за смяна на политическата система у нас. Недоволните организираха символичен 40-дневен помен на кабинета "Орешарски".

Поредна вечер се състоя контрапротест в подкрепа на кабинета пред НДК. За пореден път призивът на хората бе да се даде шанс на кабинета и парламента да работят, за да направят решителни промени за по-нататъшното управление на страната. С литературно четене те отбелязаха 71 години от разстрела на Никола Вапцаров.
 

Информацията е актуализирана към 22.27 часа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


351
Още по темата: протест
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
15
 
21
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Червените мишки взеха да мрънкат че трябвало да им се пазят правата и как може хората да обсаждат парламента и да блокират автобуса. Ами писна ни от вас бе ***, 40 дни хората мирно и кротко протестираха - глас в пустиня. Време е да има бой по тъпита кратуни, защото от друго не разбирате. Февруари месец можеше да подрепяте протестите, сега ревете за цивилизовано отношение. Само тояга за вас иначе ставате много нагли. Тапири такива. Голямо браво и поклон на достойните българи на площада.
178
6
 
7
 
! Отговори
до хасмукар преди 10 години
е те не са няколко хиляди, само десетина са - на Станишев и Местан протежетата, откъде ги извади тия хиляди?п.п. по-добре не идвай до София, ще вземеш да се загубиш ...
177
7
 
13
 
! Отговори
ицо преди 10 години
тази по nova tv сляпа ли е? " о,не блъскат ме оуууу, защо сега ГЕРБ не са тук да ми помогнат???евала на нормалните тук, но 2/3 от хората незнаят къде се намират....егати протеста...ооо, не загиват хора...здравейте госпожо...някой удари ли Ви...можеби полицай, който замеряхте с чадъра си..???
176
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Борисов и Цветанов с ваще пари си купиха бронирани коли, щастливи ли сте българчета? :)
175
6
 
15
 
! Отговори
СС преди 10 години
ОГЪННН!!! Почна се :)
174
17
 
18
 
! Отговори
Време е! преди 10 години
Жандармерията да си влезе в ролята!
173
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Евала обаче на депутатите на ГЕРБ, а онези *** като най - долните мишки се крият и бягат!
172
16
 
17
 
! Отговори
7 преди 10 години
Искaм си Боко и Цвинокио.Ебaги тъпите протестирaщи.Държaвaтс отивa нa кино зaрaди Пожaрникaря и физкултурникa.Спрете не тъпaци.
171
17
 
22
 
! Отговори
В момента... преди 10 години
...Бойко Борисов и Цветан Цветанов разпалват гражданскавойна!!!
170
19
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На всеки е абсолютно ясно, че народът не желае ново правителство. Народът желае работа и спокойствие. Това че шепа платени от ГЕРБ *** желаят власт и разруха в България не трябва да служи като повод за държавен преврат. Бойко Борисов никога повече няма да бъде премиер на България. Една толкова неприятна физиономия има и неприятна духовност. Нека всеки който иска да изпадне България в хаос и разруха получи заслуженото, а то е омразата на целия български народ докато го има на тази земя.
169
25
 
19
 
! Отговори
благотворително друж преди 10 години
Червени ***, махайте се! Не искаме повече да хрантутим социално слабите и безработните! Не искаме поевтиняване на тока! Не искаме да увеличават минималната заплата на глупаците, за сметка на милионите на висшето общество! Не искаме да споделяме рахата си с гладните, голите и босите! Който е беден, да умре! Ние не сме благотворително дружество!
168
22
 
14
 
! Отговори
Ст. преди 10 години
аз няма да ви плащам увеличеният дълг,разбрахте лиии!!!!! Червени *** такива,разстрел за вас!!!!!
167
26
 
18
 
! Отговори
Хасмукар преди 10 години
Ще се ходи в София, не може няколко хиляди *** да упражняват дикгаг върху цяла България!!!
166
15
 
23
 
! Отговори
Симо преди 10 години
Хората нямат пари да купят едно пакетче семки на децата и от мъка се поливат с бензим и горят като факли защото не могат едно пакетче семки да купят на децата, а Борисов замезва в правителствения самолет с 2 кила фастъци, вместо тия фастъци да се раздатат на гладуващите пенсионери Борисов и Фидосиевт се угояват с две кила фъстъци като прасета. ***! Истински геноцид над българския народ. Долу ГЕРБ!
165
6
 
1
 
! Отговори
Georgi преди 10 години
До просто азFevruari protestite bqha organizirani ot Bat Boiko che da padne na vlast i da ne mu durjat otgovornost za 4-te razorqvashti godini... Sega tezi protesti otnovo sa zaplateni ot GERB za da otmuknat vlasta zashtoto te v kojata si ne mogat se poberat che sa opoziciq i veche ne mogat da kradat kakto predi... Vseki sebe uvajavasht se i inteligent chovek shte spre da vika "cherveni bokluci" i "komunistite sa vivnovni" zashtoto e banalno da sa ti vinovni komunistite 23 godini...
164
6
 
17
 
! Отговори
t преди 10 години
С ВАС СМЕ , трябва да се сложи край на комунзма веднъж за винаги, ГЕРБ БСП ДПС АТАКА -по добре разпускайте редиците, добро не ви чака
163
1
 
10
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Ето за това не станах...дупетат,за да не ме блокират в Парламента,защото страдам от клаустрофобия,а и трябва да спя на...банката вечерта.Спал съм цял ден...там;много ще ми...стане.
162
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонименdecata v 22 trqbva da spqt po leglata
161
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Комунистите от ГЕРБ и БСП в историята!!!
160
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До кога тези *** ще тормозят столицата, това вече е анархия. Тая кметица няма ли да заработи и да въведе ред. От къде някакви *** ще чупят стъкла на автобус, това е хулиганство. Кои са тези, че няма да дават път на автобуса, нека да протестират, нека да крещят, но това е прекалено.