Майката на Лидия: Тя е много силна, някой я е подтикнал

Младата жена била обезпокоена след атентата в Бургас
Обновена: 4 ное 2014 13:31 | 4 ное 2014 11:55, Екип на Dnes.bg
64
Майката на Лидия: Тя е много силна, някой я е подтикнал
Снимка: архив Булфото

Лидия е много силен човек и не е способна да се самозапали. Това обяви майката на младата жена, която се самозапали пред президентството вчера, Снежана Петрова. Тя призова медиите да търсят кой е подтикнал дъщеря й да предприеме крайната стъпка.

39-годишната Лидия Петрова се самозапали вчера следобед пред сградата на президентството, докато там се провеждаха консултациите за съставяне на правителство. Младата жена е в критично състояние с 90 процента изгаряне и лекарите в „Пирогов“ не дават надежда за оцеляването й.

Още по темата
„Шансът й е нулев – няма възможност за 1% оцеляване“, каза и съкрушената майка, цитирана от „Фокус“. „Защо младите хора така си отиват?”, попита тя.

Снежана Петрова беше категорична, че дъщеря й не е душевноболна, каквито версии се появиха веднага след трагедията. Тя отхвърли и версията младата жена да е била част от секта, каквото предположение направи сестрата на Лидия по-рано.

„Не е била обвързана с конкретни хора, не е била обвързана със секти”, каза майката. Тя допълни, че от две години Лидия се чувствала обезпокоена заради атентата в Бургас.

„Тя не го е направила. Търсете човека, който я е подтикнал”, призова медиите Снежана Петрова. Майката попита и къде е раницата, от която се твърди, че дъщеря й е извадила запалителните вещества.

Снежана Петрова разказа, че дъщеря й е завършила учителски колеж, след това рехабилитация. Работила е и като фотограф във вестник „Труд”.

Междувременно няколко души запалиха свещи пред президентството, където Лидия Петрова се самозапали вчера. Те са убедени, че решението за крайната й стъпка е продиктувано от трудния живот на българите.

Въпреки че призна, че не познава Лидия, нито знае как е живяла, млад мъж коментира, че явно е взела крайно решение, защото е била сама срещу държавата. Според него вина за случилото се имат политиците и институциите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Била фотограф,журналист на свободна практика.Извън щатен служител.Кой знае къде си е навряла"гегата".Кой знае ,какво е снимала и за кой и какво е писала.Нагазила е "дълбоки води "и това и коства живота.Възможно да е лична драма.
41
1
 
2
 
! Отговори
BulgaruaForward преди 9 години
шансове за оцеляване дори и при такова изгаряне има. Това е нагледен пример:https://youtube/watch?v=jyUsL2PfclY
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дори да има нещо общо с атентата в Бургас, защо ще се самозапалва? Не е ли някак по-логично да избере по-безболезнен и не толкова публичен начин на самоубийство? Не знам що за човек ще си го причини това... Май и лудите не са чак толкова луди. Аз съм в потрес. Накъде отива тоя свят...
39
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не знам каква е била жената, но психично здрав човек със сигурност не би посегнал на живота си и то по такъв начин. И не мога да разбера защо трябва да се коментира толкова по въпросното самозапалване.
38
8
 
3
 
! Отговори
Strict преди 9 години
"Снежана Петрова беше категорична, че дъщеря й не е душевноболна,каквито версии се появиха веднага след трагедията."Откакто спряха да издават жълти книжки, не може да се разбере кой е луд и кой не.Ей затова трябва да има национален регистър на хората с психически проблеми,който да е достъпен както за здравните заведения. така и за правоохранителнитеоргани. Не се ли разбра най сетне, че тези хора са потенциални престъпници,които са опасни както за самите тях, така и за обществото като цяло
37
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами ако е знаела нещо за атентатите в Бургас?! Ако хора, които не искат това да стане известно, са я шантажирали чрез детето й, единственото нещо, което е по-скъпо от собствения й живот? Защо дядото каза, че е изскочила от кола, а два часа по-късно някакъв репортер твърди, че не е имало кола? Защо липсва раницата й? Защо няма записи от камерите? Цялата работа много намирисва, а вие веднага лапнахте въдичката с това, че е ***. Сутринта писала "Добро утро", а следобед се отчаяла от БГ?!
36
0
 
2
 
! Отговори
SILENCE преди 9 години
приятели. Дали 39 не е прав?
35
0
 
2
 
! Отговори
SILENCE преди 9 години
Най-важно е да се чуят най-първите реплики по медиите,защото още не се е намесила цензурата и политиканите. Така,при обсъждането на мненията на приятелите й,които са реагирали на новината във Фейса,беше съобщено и изказване,че иде реч за политически акт,но не са обаквали да е толкова краен. А майката и сестрата /особено,защото е по-млада и не й е майка/ могат да бъдат предупре- дени да се съобразяват какво говорят.Съпругът не е кръвен роднина. Може,в крайна сметка,да е споделяла тези неща само с
34
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Kakvo obshto ima atentata v Burgas ? Ami ako atentatite v Balgaria biaha ejednevie kakto v Izrael, po tazi logika vseki den jurnalisti i fotografi triabvashe da se samoubivat.Da pazi Bog choveshkata psihika !
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До рафNie balgarite sme seirdjii.. Spomniam si katastrofata s 4 studenti v kola koiato se obarna mejdu Asenovgrad i bachkovo. Kolata e bila obarnata s gumite nagore i polovinata vav vodata. Vratite se zakluchili i decata se udaviha. Togava na brega e imalo mnogo seirdjii no im e bilo studeno nito edin ne skochi v dereto s krik ili kamak da schupi staklata Tova sme nie balgarskoto pleme ! Tapo i ogranicheno.Bog da prosti mladite deca !
32
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Тя допълни, че от две години Лидия се чувствала обезпокоена заради атентата в Бургас." - ? или е съучастник по тези думи, или нещо не което трябва е снимала. не са случайни думи това.
31
3
 
10
 
! Отговори
раф преди 9 години
аз се чудя на хората, които са стояли, гледали са и са снимали с телефоните...аз бих помогнала. Това е БГ
30
6
 
5
 
! Отговори
Коментатор преди 9 години
Може да е била финансово подтикната от *** и техните *** Ибрика и Бюрлека! Типично в техния стил е цялата работа!
29
1
 
9
 
! Отговори
българин преди 9 години
Много жалко за момичето Като гледам в другите вестници колко е красиво и то фотограф -причината не е ясна
28
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Dushevno zaboliavane se lekuva samo s viara.
27
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ubiistvoto moje da bade opravdano v zavisimost ot obstoiatelstvata, no za samoubiistvoto niama opravdanie ! V jivota vinagi ima smisal, zashtoto niama nishto po silno i sviato ot tova da pazish choveshkia jivot.Bog da dade sili na semeistvoto i na mladata jena izvarshila nai golemia choveshki griah- posegnala na svoia jivot. Tam kadeto lipsva viara sektanstvoto probiva lesno. Ne tarsete vina v politici, semeistvo i priateli!
26
1
 
8
 
! Отговори
Драго преди 9 години
Незнам и аз кое е добре и кое не е всички имате различно мнение за нещата,но още в главата ми е този адски клип как гори,не трябваше да го гледам,не очаквах че ще е толкова жестоко.
25
6
 
22
 
! Отговори
петър преди 9 години
Причините могат да бъдат най- различни , но трябва да се тръгне от семейството. Ако тази жена беше щастлива и разбирана в семейството си, нямаше да го направи , независимо , че на всички ни е адски труден живота.За мене главната причина идва от семейството й.Човек може да получи психически травми , ако е малтретиран непрекъснато в семейството си.
24
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Проблема ни е че нямаме добра здравна система и душевно болните си се разхождат без адекватно лечение. Очевидно е че е била за болнично психично лечение но и близките имат вина. Не са я карали на подходящ лекар. Не разбрах какво и е било безпокойството сле атентата в Бургас. И връзката със самоубийството ?
23
4
 
19
 
! Отговори
Сократис преди 9 години
Тази жена разсъждава като майка,но нейната убеденост,че дъщеря и не е част от секта е просто нежелание да приеме истината.Сестрата на жертвата казва обратното и трябва да се обърне сериозно внимание на думите и защото две сестри си споделят повече една на друга отколкото с майка си,а дори и бившия и мъж и казва,че не е добре психически.Изборът и да го направи пред президенството е показателен,че иска да се говори дълго за нея макар и посмъртно.Това е мания и ако се шуми много ще има и други...