Ремонт на бюджета, повече пари за отбрана и МВР

Учителските заплати с ръст от 70 лв. от 1 октомври
45
Ремонт на бюджета, повече пари за отбрана и МВР
Снимка: БТА

Бюджетът за 2015 година ще бъде ремонтиран, за да бъдат осигурени допълнително пари за различни ведомства, включително за заплати в МВР и МО.

Още по темата

"Положих всички усилия да има реформи в Министерството на отбраната и в МВР, но по една или друга причина не можахме да го постигнем", призна финансовият министър Владислав Горанов в Министерския съвет.

Горанов обаче беше категоричени, че хората в тези ведомства не могат да бъдат оставени без заплати, защото политическите кабинети не могат да направят реформа.

По думите му има готови законови текстове, които могат да помогнат за допълнителна оптимизация на системите за отбрана и сигурност и ще се използва подходящ момент да бъдат предложени.

Предложенията за промени в бюджета в различните администрации за тази година са общо за над 830 млн. лева, предаде БТА.

Министърът обясни, че искането за теглене на заем от 5,3 млрд. лева през 2016 година е свързано с финансиране на бюджетния дефицит, на плащания по падежиращ тогава дълг и за буфери, които държавата да има като ликвидност.

Коледни надбавки ще има и те ще се дадат на пенсионерите с доход до 300 лева, какъвто ще е новият праг за бедност от 2016 година. За тази цел ще са необходими около 52 млн. лева.

Горанов определи като неоснователен иска на Оманския фонд, акционер в Корпоративна търговска банка, към българската държава за 150 млн. долара за щети от фалита на банката.

"Наели сме адвокати за защита на тази позиция и имаме капацитет и опит в подобен вид дела, и не сме притеснени", добави той.

Учителските заплати се вдигат със 70 лева от 1 октомври, стана ясно след среща на премиера Бойко Борисов и финансовия министър със синдикатите.

Стартовите заплати на учителите ще се вдигнат с 12,6% до 600 лева, съобщи Янка Такева и допълни, че средната заплата на учителите ще се вдигне до 890 лева.

Такева коментира, че за първи път чрез средства се доказва, че приоритет не е някой друг сектор, а точно образованието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак ли заеми бе негодници , успяхте ли вече да откраднете предния заем от 16 000 000 000 лева. Ако се тегли нов заем това ще доведе до революция в България. А този заем е за МВР и Отбраната, а познайте защо, за да пазят крадливата хунта от народната любов. Това е краят на евроатлантизма в България. Това не е демокрация, а чисто робство. България трябва да бъде необвързана държава и разумно да играе със всички велики сили, гледайки интересите на страната и народа. А за това трябва акъл.....
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви са тези 5 милиарда заеми , отново - за МВР и МО !За да пазят наркотрафика и мафиотите начело с Борисов ! Изборите го показаха - пълна фалшификация , обявиха Герб победители преди преброяването !Диктатура на " демокрацията ", ще стигне до репресии ! Вместо да пазят границите ?
26
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде е тази отбрана , да не би да увеличават армията и да я пращат да пази границите ?Какво правят ? Да пазят изборите и фалшификациите , невиждано от тази година !
25
1
 
8
 
! Отговори
разочарован преди 8 години
много му вярвахме на МФ Горанов че няма да се подаде на натиска за допълнителни средства за МВР но явно не удържа на натиска и отстъпи както и заканата на Бойко спрямо тези министри които искат допълнително финансиране извън дадения им бюджет заедно с искането да се подат заявленията за оставка.Наникой неможе да се вярва в това правителство КОЙ.
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да си дойдем най-накрая на думата -защо ще дават пари за образование здравеопазване икономика ще дават за полиция защото сме полицейска държава ,защото народа колкото е по-*** беден и болен по-лесно се манипулира -100%успех за ГЕРБ в изборите е такова нещо е нямало от 89година насам изводите където сте останали по -умните си ги направете сами
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кога ли ще го закриваме този стан??? Не сме като гърците пии, яж прави шоу и повикай немците да платят сметката.Така правим само с Русия ама нещо се скарахме та сега трябва да се види хамериканците ще платят ли това хоро.
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мълчити ли роби, мълчете и теглете хомота! Дебелият чичко от Банкя ви прави на маймуни, такова чудо ви е приготвил с арабеските! Ноли си ГО искахте да ви оправи. Като завлизат амуджите ще запеете друга песен. Тогава дебилия и ужасно *** чичо ще ви се хили зад дебели стени и големи охрани. Тогава кого ще викате да ви спасява?
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това специалистче от Свищов за една година толкова пари открадна, че такъв замък строи на Витоша, шапката да ти падне. И нищо, нито ДАНС, НАП, никой не пита как и от къде. Буда, от кого взима пример това шлякатарниче? 75% от българите едва кърпат двата края а този вече мирионер и палат си строи. Народе, какво траеш, това са твои пари!!
20
0
 
1
 
! Отговори
edindo27 преди 8 години
Някой кара ли те насила да си ремонтираш апартамента или кьщата!!!???
19
0
 
11
 
! Отговори
edin преди 8 години
70лв.:22раб. дни=3лв.20ст.С толкова се вдига надникьт на учителите!Това са 7-8млн.От икономии министерството имаше около 20млн.Така!Значи и един лев дьржавата не е дала в повече за образованието!!!Правят ни на зелени човечета!!!Виж-280-300 млн. за МВР са нещо совсем друго!
18
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То нормални учители почти няма вече, изгониха хората с тея подаяния. Учителите масово работят за чисто 500 лв заплата, особено ако са под 10 стаж. Дълго време ще мине, за да се върнат качествени хора и това няма да стане с тея 70 лв. За мен е особено важно да си задържим лекарите, понеже избягаха и скоро няма да има кой да ни лекува. Има и други поругани професии. На този на снимката не му вярвам.
17
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно е защо увеличение за даскалите. Затова че им плащаме и частните уроци ли, или че много са се престарали в училище. Даването на частни уроци трябва да се криминализира, защото това е чист рекет.
16
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
за пенсионери и социално слаби пари няма няма и свястна работа ,а за чеенгеджииница та пари -ама йок
15
2
 
2
 
! Отговори
Alen mak преди 8 години
Uchitelite sa izlishni.Da otivat 5 pati na den na djamia ili tsarkva - stiga im. Muftiite i popovete da gi uchat na Koran i Biblia.
14
2
 
12
 
! Отговори
Мунчо преди 8 години
Аве докога ша пълните гушите на джандарите ве?!
13
0
 
6
 
! Отговори
хм преди 8 години
До Анонимен - Аз с удоволствие ще ти отстъпя работното си място, за да се насладиш на нищото като работа и за да ти предоставя възможност да се изявиш, а и да се раздадеш на 100%. Явно и вие не сте свършили никаква работа /освен преподавателите ви/, защото поне щяхте да се научите да пишете на кирилица.
12
1
 
9
 
! Отговори
36395 преди 8 години
Е нали на всички служители им обещаха пари ако гласуват за тях, герб си станаха една административна армийка :D Но след 10 год като останат само те,заедно с малцинствата, какво ще правят? От чужбина не чувам никой да иска да се връща, а пък всеки под 30 мисли да заминава :D Тези които правят някакъв бизнес и си плащат данъците няма да ги има вечно, и те точно след 10 год са приключили,децата на тези които нямат връзки да си уредят нещата ще заминат,тук кои ще останат, сащ ли ще ви дава (на)заем?
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
12-ти, ти явно не си прочел какво е написано. А за да правиш анализи се иска капацитет, който явно при теб е в недостиг.
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За учителите трохички, за МО и МВР с големият черпак.
9
0
 
7
 
! Отговори
??? преди 8 години
Предложенията за промени в бюджета в различните администрации ... са общо за над 830 млн. лева.Коледни надбавки ще има ... на пенсионерите с доход до 300 лева.... ще са необходими около 52 млн. лева.Учителските заплати се вдигат със 70 лева*Пенсионерите не са към различните администрации, за тях 52 милиона лева.От 830 милиона лева за администрациите, примерно 6-7 милиона ще са за учителите. МВР и МО към различните администрации ли са? 820 милиона основно в МВР и МО ли ще отидат?