Полицаите не щат нощни дежурствата за 25 ст. труд на час

Чистачките взимали двойно повече през нощта, дават им по 50 ст.
75

Мотивирането на полицаите за нощен труд с 25 стотинки за час нощно дежурство е изключително несериозно, отсече председателят на синдикалната федерация на МВР Илия Кузманов в ефира на "България сутрин".

"Колежките чистачки в МВР получават по 50 ст. за нощен труд, а полицаите - 25 ст. Това е изключително несериозно. Заповедта беше издаденя на 4 юли, след което сме изпратили нашето становище и изведнъж се появява същата заповед със същите стойности. От 5 юли до днешна дата диалог наистина няма, продължава кореспонденцията по медиите", разясни ситуацията той.

Гостът на Bulgaria ON AIR уточни, че става дума за сума от порядъка на 2 лева на нощна смяна или 16 лева на месец за 8-те смени, които може да даде един полицай.

"На 12 септември има заседание на Съвета за социално партньорство, на което ще се дискутира поне част от проблемите. Дадохме достатъчно аргументи. Сега търсим аргументи защо отказват увеличение на заплащането. Валентин Радев обеща в национална медия увеличение от 20%. Той да отговори как от март до септември се изпариха тези 20% увеличение", каза още Илия Кузманов.

Той е на мнение, че има сериозно подвеждане на МВР шефа от правно-нормативната дирекция в МВР. Темите са специфични, нормите са правни и има начин да бъдеш подведен, убеден е Кузманов.

Той предупреди, че протестите на полицаите ще продължат, но ще бъдат в рамките на закона. Засега те изчакват това, което ще се случи на заседанието на 12 септември.

Следва голям национален протест, ако няма промяна на ситуацията, а след 5 януари полицаите могат да откажат извънредния труд.

"Ще дадем ясен знак на Европа, че се чувстваме дискриминирани", отговори Илия Кузманов, запитан дали протестите на полицаите могат да причинят неудобства по време на европредседателството ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
7
 
17
 
! Отговори
учител преди 6 години
А повечето от нас трябва ли да искат да работят за около 400 лева в България зада има повече за тях?
22
11
 
15
 
! Отговори
от Европата преди 6 години
При нас няма нощен труд. Щом работиш нощно време, значи това то влиза в служебните задължения и постъпвайки на работа си се съгласил.
21
2
 
13
 
! Отговори
До 19 преди 6 години
И при тях е подигравка, навсякъде в държавната система е подигравка!
20
2
 
15
 
! Отговори
Dj преди 6 години
То всички качествени кадри отдавна напуснаха прогнилата система...и останаха само прости хорица... какво да очакваме??? Абсолютно нищо...
19
8
 
10
 
! Отговори
До Чакам преди 6 години
Как кое е подигравка 25 стотинки????Тази Стойност е около 10-15 пъти по малка от минималната ставка за час за България и около 68 пъти по малка от тази за ЕС.Ок приемаме че това е надбавка и не се заплаща като ставката за един изработен час, а се постига чрез някакъв коефициент умножение по сумата за изработен час. Пак няма как да се получи тази смешна сума!
18
7
 
14
 
! Отговори
5,18 преди 6 години
Дежурните в спешното отделение на ВМА взимат по 20ст. на час . Дебелогъзите търтеи искат повече .
17
8
 
13
 
! Отговори
Чист ариец преди 6 години
a 20 заплати щат ли?
16
5
 
12
 
! Отговори
Оруел преди 6 години
Видими резултати
15
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Около десет процента,от тази седемдесет хилядна банда разчитат на заплатата си. Всички други се занимават с рушвети,далавери и какви ли не престъпления, пъчейки се с картата. Не случайно няма престъпление без участието на бивш,настоящ или бъдещ милиционер. Спрете им заплатата за половин година и ще видите колко ще са напуснали.
14
5
 
11
 
! Отговори
това е преди 6 години
До maktubСъгласен съм с теб но тези стойностни хора нещо не се виждат,на преден план са само търтейте и корумпирани те който виждаме всеки ден,когато си изчистите къщичката и покажете на народа че работите,тогава ще получите одобрение и достойни заплати,а за привилегиите наистина няма такива в ЕС,тука е остров на привилегии и то не заслужени.
13
0
 
7
 
! Отговори
чакам преди 6 години
До До ясно пичТова не са подигравки а истината,кажи кое е подигравка?
12
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всяка една професия която е добре заплатена поражда конкуренция за свободните места и повишава нивото на квалификацията и. А в нашата система всяка година има свободни позиции, не могат да попълнят бройката! Нали се сещате защо
11
6
 
17
 
! Отговори
До ясно пич преди 6 години
Писал съм вече за глупави коментари като твоя. Със подобни подигравки се цели отстраняването на читави кадри в държавната система. Идеята е ясна - послушни и не задаващи въпроси хора, които работят без да знаят какво и защо. Та тези същите (които останат след подобни подигравки)са и тези за които ти говориш.Никъде по света не може да плащаш като на чистач и да очакваш качество като за специалист в дадена област!
10
4
 
18
 
! Отговори
тв. преди 6 години
А бе защо по телевизиите дават думата само на полицаите с техните нагли искания а не дават думата на тези който плащат на полицаите народа!?страх ги е че народа ще каже че не иска тази наработеща полиция ли?
9
6
 
14
 
! Отговори
факт преди 6 години
Наглостта и цинизма на някой професионални прослойки няма граници,затова народа ненавижда и не вярва на полицията защото те не се усещат и не знаят кога да спрат с глупостите..
8
1
 
4
 
! Отговори
До 6 преди 6 години
Не желаят па става
7
6
 
18
 
! Отговори
Men преди 6 години
На тия и 25 стотинки на година са им много. Да покажат че вършат нещо и после да искат, да не говорим, че 90% от хрантутниците са за затвора.
6
9
 
18
 
! Отговори
ясно пич преди 6 години
До Само питамКогато държавните служители започнат солидарно да плащат данъци и осигуровки и да участват в бюджета на държавата тогава могат да имат претенции,сега да мълчат защото бедния народ ги издържа изцяло а те докараха държавата до този бардак.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КамиииНе искатне щат е неправилно на шопскишурналист не се става такавземи една метла и отивай в чистототаи там дано не правиш грешки
4
7
 
15
 
! Отговори
ей преди 6 години
От чистачите има повече нужда а и се вижда какво вършат и как а в полицията работиш не работиш взимаш заплата и невиждани в ЕС привилегии/права/