Като в операционна: Депутати със защитни облекла в НС

Само в "Столипиново" и в НС не се спазвали мерките
Обновена: 20 мар 2020 11:23 | 20 мар 2020 09:34, Камелия Цветанова
62

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки и неговата депутатка Кръстина Таскова се появиха в парламента със защитни облекла. Причината – разпространението на коронавируса.

С вида си те предизвикаха гнева на Валери Жаблянов от БСП, според когото това е недопустимо.

Още по темата
Марешки пък отсече, че единствените места, където не се спазва законът, процедурите и заповедта на шефа на Щаба проф. Венцислав Мутафчийски хората да стоя на разстояние от 2 метра един от друг, са ромската махала в Пловдив "Столипиново" и парламентът.

"Ние настояваме да се вземат нужните мерки в НС, за да защитим нас и нашите близки. И лекарите са на първа линия, но са със защитни облекла", отсече той.

Жаблянов му отговори, че парламентът не може да бъде разпуснат, независимо какво мисли щабът, правителството, министърът на вътрешните работи или който и да било друг.

"Парламентът е органът, който преценява закона и следователно и мерките", каза той.

Шефката на НС Цвета Караянчева увери, че за всички депутати има защитни маски, а местата им се дезинфекцират редовно.

"Всичко е хигиенизирано", посочи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
10
 
! Отговори
Легендата преди 4 години
Лекарите добре да се сетят за този момент следващия път когато решат да приоритизират някой политик за сметка на обикновен човек.
31
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Онзи пък гласува с пръстов отпечатък, но има ръкавици. Няма такива мошеници
30
0
 
16
 
! Отговори
Възмутена преди 4 години
В аптеките на Марешки с големи букви е написано...НЯМА МАСКИ,НЯМА ДЕЗИНФЕКТАНТИ,НЯМА РЪКАВИЦИ...В усилни времена се вижда кой колко струва...Хайде сега пак гласувайте за тоя дето се бие в гърдите с евтини лекарства и бензин за народа...
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гласувайте законите по-бързо, защото след седмица 70% от вас ще бъдат носители на вируса. Не е заплаха, нито обещание - обикновена статистика на риска.
28
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За българоубийците в парламента защитни облекла има,за лекари и сестри няма.Тези,всички са за съд,но нямаме съдебна система.Пропаднала държава.
27
0
 
33
 
! Отговори
Бай преди 4 години
Алчни ***! Значи тяхното здраве е по-важно от здравето на лекарите?? Поне да не си показват циркаджийските номера пред хората точно в такъв момент!
26
0
 
13
 
! Отговори
Край преди 4 години
Ехххх а как хубаво си живеехме. Дразнеха ни тия ама добре ги хранехме и буквално и преносно.С тия обаче на война ... в криза ... в пандемия лошо.
25
0
 
22
 
! Отговори
Кой? преди 4 години
За хората няма, а, за тях има???
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Sa deputatite i pravitelstvo vs ima i milioni ima da mu mislim nie bednite pensioneri 217 lv pensii 15 lv sa maska pak se krade pak dalaveri ujas sprete se ne vi li e sram.
23
2
 
24
 
! Отговори
Народе??????? преди 4 години
В момент на решаваща криза, напр. война, в древен Рим са избирали диктатор за срок от 6 месеца, който да ръководи еднолично, за да не се губи време в празни препирни. Така спасиха Китай, така трябва да стане и тук - да се управлява с декрети, еднолично, до нормализиране на положението. Иначе потъваме всички, които досега с труд си изкарва(х)ме хляба. Фалитът, гладът и нищетата чукат на вратата ни!! Не го ли осъзнавате още???
22
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Осигурете дезинфектанти за етажните собствености за да могат да почистват критичните точки във входовете си поне веднъж дневно.Нямахме ли държавен резерв?
21
0
 
27
 
! Отговори
Tъпанар преди 4 години
Тия па... За 30 години, веднъж не са се събирали всички накуп, сега решиха че е момента. 240 защитни облекла и маски на грешно място. Дайте им и по 500 ролки тоалетна хартия на калпак
20
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В момент когато всички защитни костюми трябва да са на първа линия, да се появиш така на работа в парламента е нелепо.Прав е Трифонов. Много са ни депутатите и не умни. Поне едното може да се промени.
19
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гати палячовците... И за тея смешници някой е гласувал...Ша съ опрайм, ама някой друг път.
18
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичките ще ги хване коронавируса защото с маски ще се чувствуват защитени а всъщност вируса не го спират такива маски
17
0
 
22
 
! Отговори
Базята преди 4 години
Клоуни...
16
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За депутатите има защитно облекло а за лекарите няма ...умна държава
15
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Окичени длъжностно, тия там се изживяват катохиперстойностни, а са до един воденични камъни на шията на държавата.Все някой ще резне въжето и ще спасии народ, и държава.
14
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Снощи в новините показваха как един от блок 'Кармен" в Казанлък се оплакваше от лошата хигиена в тоалетната си (все едно друг трябва да му я чисти) Беше с предизборна тениска на "Воля" :-)))))Ама пази си електората, бе !
13
0
 
33
 
! Отговори
боже преди 4 години
Пази България, че парламентът е на нивото на Столипиново.