Ако заразените с коронавирус растат заплашително, Щабът връща сериозните мерки

Решенията ще се взимат според ситуацията, заяви доц. Ангел Кунчев
24 юни 2020 08:53, Александър Попов
355
Ако заразените с коронавирус растат заплашително, Щабът връща сериозните мерки
Снимка: БГНЕС
Ако заболеваемостта расте заплашително, е отворена възможността за връщане на най-сериозните мерки. Много се надяваме това да не стане", заяви тази сутрин в ефира на Нова тв доц. Ангел Кунчев.
 
Решенията щели да се вземат според развитието на ситуацията.
Още по темата
"Всички възможни мерки са на масата", категоричен бе той и отново призова за спазване на настоящите противоепидемиологични мерки.
 
"Вирусът продължава да циркулира и крие рискове. Последните 2 седмици показаха, че удря там, където не се спазват правилата. Има сериозно повишаване на заболелите, това е факт. Няма как в рамките на седмица да има анализ дали е отслабнал вируса, но е факт, че има по-малко хора в болници. Разбира се, че ако расте заболяваемостта ще се върнат строгите мерките, но това би предизвикало недоволство у хората, заради икономическия сектор. Търсим баланс, затова не затворихме хората, както в Гърция. Вижте всичко е проблемно, и премахването на мерките, и това че хората неглижираха", коментира още Кунчев. 
 
Той уточни, че глобата, която ще бъде наложена на премиера, за това, че беше без маска в Рилския манастир, ще е 300 лева. Ще бъдат глобени и репортерите, и операторите, които не са спазили правилата.
 
Предписания са изпратени и на парламента, защото там също правилата не се спазвали съвсем стриктно.
 
Доц. Кунчев обясни, че не повече от 20% от заразените влизат в болница и не повече от 4-5% имат нужда от интензивни грижи.
 
"Всеки влизащ в болница обаче е добре да бъде тестван с PCR. Подкрепям Лекарския съюз в това искане", заяви доц. Кунчев.
 
"Продължаваме да се чудим как точно се предава вирусът. В едно семейство един заразен и не го предава на останалите. А в Перущица пасторите за нула време заразиха толкова хора. Изведнъж решихме, че проблемът е свършил, слагаме точка, тръгваме на море. За съжаление не е така. Колкото повече се срещаме с вируса, толкова повече хора ще имат имунитет, но не можем да направим като в Швеция, защото там нещата са страшни. Не знам, какво ще стане есента, и никой не може да каже, но ако има няколко дни с по 200 болни, това означава, че вируса се разпространява дифузно и силно", коментира още доц. Кунчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз работя на частно ако върнат "най-сериозните мерки" направо да ми пратят ковчег.
25
8
 
46
 
! Отговори
единствения резултат преди 4 години
Вече убихте икономиката за години напред.
24
7
 
50
 
! Отговори
До да,да ама не преди 4 години
Моят шурей живее и работи в Швеция и говоря с него през два три дена! Значи казва така, в Швеция никой не говори и не пише за коронавируса, няма никакви ограничения, нищо, казва все едно нищо няма, нито в новини, нито репортажи, живота си върви!Това е, това казва!
23
11
 
13
 
! Отговори
2LOOP преди 4 години
ТОВА ПЛЕМЕ НЕ РАЗБИРА ОТ НИЩО ОСВЕН ОТ БОЙ И ЕВАНЕ.ДАЖЕ ПАК НЕ РАЗБИРА ЧЕ ГО БИЯТ И ЕВАТ.
22
25
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗАТВОРЕТЕ кръчмите НЕЗАБАВНО !!Отменете всякакви спортни събития, кина, концери и всичко останало!!Иначе Швеция и Италия ще са в Бг !!!
21
27
 
11
 
! Отговори
Златена преди 4 години
Време е да се върнат най строгите мерки в България просто роми в България са неуки недесцеплинирани егоистични и вярват че короновируса е измислица предлагам всеки ром в България болен от коронавирус и нарушил 14 дни карантина 500 лева глоба ако не щат да си я плащат 5 години затвор за предумишлено убийство заразяване с короновирус друг човек и отнемането му на неговия живот само по този начин ромите в България ще се научат да спазват правилата и законите на нашата страна България
20
3
 
34
 
! Отговори
КЮЛЧЕ преди 4 години
E па това го пишете от 1 месец и какво?! Щеха да връщат мерките при повече от 100 на ден и кво? Първо си възпитайте електората да си седи в маалите а не да вършее на воля па после дрънкайте глупости.
19
3
 
33
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Той уточни, че глобата, която ще бъде наложена на премиера, за това, че беше без маска в Рилския манастир, ще е 300 лева.Е как ще глобите Премиера 300лв ? Та той има само банкноти по 500 евро-Трябва да му връщате ресто--По добре го глобете 1000 лв и така всичко е точно!!
18
7
 
22
 
! Отговори
Халки и Дики преди 4 години
Как беше в Гърция? По работа ли беше там? Естествено! Сега Годжи ли ти замества на плажа?
17
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че то пък кога е имало сериозни мерки у нас?! Затварянето на парковете и Витоша, както и КПП-тата беше абсолютно безумие. А махалите не успяха да ги озаптят! Единственото по-сериозно беше блокадата на Банско за 14 дни, без да има нужда.
16
2
 
23
 
! Отговори
Жеузен е преди 4 години
До 9988Тлъстият спи по време на чума!
15
7
 
46
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
"Картинката е ясна" -Хайде заключвайте ни- Че ще вземе този народ да се събуди от тежкият си сън и да излезе на Протести срещу кюлчетата злато и милионите евра в нощните шкафчета на Управниците!!! И в добавка Ни кажете че в Бг се живее най хубаво и е най евтино!!! Прос-таци!!!
14
5
 
46
 
! Отговори
One Man Gang преди 4 години
Естествено, че в подходящия момент ще нараснат колкото трябва. Още един компромат и сме готови.
13
3
 
14
 
! Отговори
Да,да, ама не преди 4 години
Интересно?Някой знае ли как е в Швеция?Щото човек се обърква от толкова противопосочна информация!
12
36
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Естествено че трябва да се върнат най-строгите мерки.Това просто племе от дума не разбира.Тоягата трябва да играе!!!
11
7
 
37
 
! Отговори
9988 преди 4 години
Върнете строгите мерки и ГЕРБондета ще видите сопа от близо! Оня тлъстак от Банкя и евраците няма да го спасят тогава! Циркаджии!
10
11
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не си играйте с нервите на хората. Никакво допълнително затягане на мерките, че чак тогава ще видите от къде изгрява слънцето. Голяма работа - 130 човека заразени. Ще се излекуват.Тези от рак няма да се излекуват, от диабет са с доживотно лечение.Това е страшното. Страшното е, че хората ще започнат да измират от глад. Нямат пари, а други спят с милиони евра с чешмеджетата. ПРЕСТЪПНИЦИ СТЕ
9
3
 
12
 
! Отговори
джоковид преди 4 години
с други думи - ще се правят пак по 250 проби на ден
8
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-канцеларски бюрократ от този Кунчев надали ще се намери. Чудомиров герой.
7
7
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този път хората няма да изтърпят още един домашен арест ще играе сопата.