Борисов и четирима евролидери: Равен достъп до ваксините!

Те настояват ЕС да проведе дискусия за доставката им
13 мар 2021 16:41, Анисия Иванова
42
Борисов и четирима евролидери: Равен достъп до ваксините!
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов и още четирима европейски лидери призоваха за дискусия на европейско ниво относно доставките на ваксини срещу COVID-19

За дискусия на европейско ниво относно доставките на ваксини срещу COVID-19 в държавите членки призоваха министър-председателят Бойко Борисов, австрийският канцлер Себастиан Курц и премиерите на Чехия - Андрей Бабиш, на Латвия - Артурс Кришянис Каринш и на Словения - Янез Янша, съобщиха от Министерски съвет.

Петимата лидери изпратиха писмо до председателя на Европейския съвет Шарл Мишел и до председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, в което изтъкват значението на европейската солидарност, която гарантира, че всички държави-членки, големи или малки, имат равен достъп до ограничения ресурс, какъвто понастоящем представляват ваксините срещу COVID-19.

В писмото се припомнят заключенията, направени след видеоконференцията на членовете на Европейския съвет на 21 януари, в които се посочва, че ваксините следва да се доставят едновременно и трябва да се разпределят пропорционално на база на населението на страните членки. Ако тази пропорционалност не се спазва, до лятото това би довело до огромни различия между държавите-членки, като някои биха могли да достигнат до колективен имунитет за няколко седмици, докато други биха изостанали значително, се изтъква в писмото.

Според премиера Бойко Борисов и другите четирима европейски лидери, подписали писмото, трябва да се гарантира, че всички държави-членки на ЕС при еднакви условия ще могат да достигнат общите ваксинационни цели, определени от Европейската комисия за второто тримесечие на настоящата година.  В писмото се отбелязва още, че ваксинацията е повратен момент в борбата срещу COVID-19.

Министър-председателят Бойко Борисов, австрийският канцлер и премиерите на Чехия, Латвия и Словения изразяват благодарност към председателя на Европейската комисия и към председателя на Европейския съвет за неуморните им усилия да гарантират, подобрят и ускорят доставката на ваксини за всички европейски граждани при трудни обстоятелства и в рекордни кратки срокове.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Петров преди 3 години
До 35 - Краси, ако Вие сте Мата Хари и сте злоупотребили с доверието на Министъра в услуга на тези ,които искат по непочтен начин да овладеят страната ни,срещу което сте получел/а/ ... финансова благодарност от поръчителите, убеден съм,че парашутът ви няма да се отвори! Само организаторите се надяват честните хора да повярват на ИНСЦЕНИРОВКАТА В КОЯТО СТЕ УЧАСТВАЛИ...СМЕШЕН ВЪЗТОРГ-ЗАСРАМЕТЕ СЕ ....
30
1
 
2
 
! Отговори
Краси преди 3 години
Комунистът-милиционер Боко Тиквата се надява,хората да забравят Мата Хари и шкафчето с евро и злато !
29
0
 
3
 
! Отговори
Празни призиви преди 3 години
При капитализма НЯМА равен достъп! Преди 89 г. беше на всекиго според потребностите, но и тогава нямаше равен достъп.
28
0
 
4
 
! Отговори
дедо от село преди 3 години
Какъв равен достъп до ваксини ни приказваш бре, ***?! Колко ни е равен достъпът до голямата''ти медицина на нас по селата и паланките? За нас няма нито от алчните търгаши- лекари нито от братятата им зъболекари! Цялата държава е срината за вас само софия съществува,но за данъците виж хич не ни забравяте!
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестът на колониите....
26
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Срамно е пред света да те представлява хибрид между мутра и тиква!
25
2
 
9
 
! Отговори
ххх преди 3 години
ЕС е пирамида , бедните работят за Германия!!!
24
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да го каже Курц и да е толкова конкретен, значи нещата наистина са грозни.Но нека се придържаме към това - нямаме нужда от учтивости, а от ваксини!
23
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Европа се ваксинира на три скорости - западна, източна и България. Отново сме първи - по бедност, простотия и лошо управление!
22
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрафона почна да се прикрепя към разни декларации и да се прави на жертва след като здравната му политика уби пловдивчанката.
21
4
 
4
 
! Отговори
шопендар преди 3 години
в такива критични моменти,истината за братското сътрудничество излиза наяве,и тя не е лицеприятна.всички сме равни в ес,но някои са по равни.при условие че правилата са уточнени още в началото на производството на ваксините,получава се ситуация/прецакай другарчето/но защо все ние сме прецаканите,да се чуди човек
20
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано всичко се провали и да нямат никакъв ефект всички ваксини неискаме никакви ваксини забрана за всички ваксини бог да ви накаже най скоро време долни лешояди стигасте лъгали народа престанете че никой не ви вярва вече и неви иска вашите убийствени ваксини забрана за всички ваксини няма да се ваксинират хората стига
19
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Декларацията е на Австрийския канцлер и странно но факт, той защити България във свое официално обръщение!
18
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига сте ни занимавали с глупостите на Борисов и с неговите декларации.Като че ли някой му обръща внимание.
17
2
 
3
 
! Отговори
11 преди 3 години
До 1,от втора ваксина,няма да има нужда.
16
3
 
12
 
! Отговори
1 преди 3 години
До вероятно,бай Ставри е готов,да го ваксинира.
15
9
 
15
 
! Отговори
Толуп преди 3 години
Интересно е че точно тези четиримата одобриха използването на руската ваксина, а бойко докара на българите тази от която умират хора.
14
4
 
13
 
! Отговори
Глупости преди 3 години
Кого е призовал тоя мръсзник бе.Той до тоалетната не ходи без да звъни до германия и козяк.Призовал на ... . ..... ....а!!!
13
2
 
9
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 3 години
Пропуснали са да го пратят и на Арменския Поп!
12
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най отзад идват фадроми те за труповете