ГЕРБ иска: Общински жилища за избягалите българи от Украйна

Предлага още обезщетение за безработица, езикови курсове
Обновена: 2 мар 2022 12:57 | 2 мар 2022 12:54, Камелия Цветанова
61
ГЕРБ иска: Общински жилища за избягалите българи от Украйна
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ внася промени в Закона за убежищата и бежанците заради избягалите от Украйна хора с български произход или българско самосъзнание.

Още по темата
От партията настояват те да бъдат настанявани в общински или държавни жилища.

"Идеята е тези граждани, които са българи, да могат да се обръщат към консулите или към областите управители и кметовете за подаване на искане за убежище и транспортирането им до България да е за сметка на българския бюджет. При пристигането си да бъдат наставяни веднага в общински или държавни жилища, или в частни, като държавата да поеме разходите. Те трябва да получават право на убежище по облекчен ред, което ще зависи от администрацията на президента и призоваваме администрацията на президента бързо да разглежда молбите за убежище", обясни Радомир Чолаков.

От ГЕРБ предлагат още избягалите от Украйна да не кандидатстват за право на труд, а да го получават веднага, както и да кандидатстват за помощи за безработни като български граждани.

"Децата да бъдат настанени в детски ясли и градини, да посещават езикови курсове за сметка на държавния бюджет“, каза още Чолаков.

ГЕРБ предлага мерките да важат за срок от 18 месеца.

Маноил Манев допълни, че има сигнали от много българи, които са живели в Украйна, че някои членове на семействата им са отдавна в процедура за издаване на гражданство.

Призоваваме президентството да извади всички молби, които са на българи, живеещи в Украйна и да им оправят документите възможно най-бързо", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: УкрайнаГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
27
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
А ТИ БЪЛГАРИНО ВИЖ СЕГА ЗА КАКВИ *** СИ ГЛАСУВАЛ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ
20
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставете ги гербавите,те ще яхат всяка възможност да се върнат отново на власт.Но ние трябва да помогнем на тези хора кой с каквото може.Не можем да оставим малки деца на улицата от егоизъм или бездушие.
19
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лицемерите от ГЕРБ са душевно опустошени и лишени от благородни жестове... или са щедри само по време на избори, но само със сметки и то към тези, от които ще извлекат най - големи облаги. Става ми чак горчиво да ги слушам.
18
0
 
24
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
Л И Ц Е М Е Р И
17
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, чак пък. Да им дадем и по 1000 лв на човек издръжка на месец, ей така , за това че са бежанци, безвъзмездно, за дълъг срок . Нека ГЕРБ даде няколко милиона от партийните субсидии , които е събирала партията им години наред. Ние се чудимм на колко места да бачкаме, с минимално заплащане, а гербаджиите се чудят къде да се почешат от бездействие. Срамота, чак толкова фалшива човещина към чужденците, на гърба на нас, работещите и плащащи непосилни данъци, не бива. Идиотизъм
16
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има много празни хотели по морето,в Банско,Пампорово и други курорти.Достатъчно за да поемат голяма бежанска вълна.Все пак тези бежанци не са като онези,а основно майки с малки деца.Трябва да ги приютим и им помогнем.
15
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако декларирам българския си произход, ще ми дадат ли помощи и жилище. Още повече, че мога недвусмислено да докажа българския си произход - пише го в личните ми документи и акта за раждане?
14
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ГЕРБ докато бяха на власт осигуриха ли достатъчно общински жилища,за да може сега да бъдат настанени бежанците,или само си плямпат,колкото да не е без хич.
13
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не плащайте данъци, няма смисъл вече , все едно да даряваш кръв на най-големия си враг.
12
0
 
18
 
! Отговори
Мда преди 2 години
За бьлгарите усмивка от - митов и нови цени от кире
11
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Българите искат боко крадеца и шаиката му в сибир
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както винаги пак се изхитряват да,, печелят,, Не знам какво ще изгубят хищните и полите им души, ако предоставят тяхни жилища, къщи, хотели, вили на избягалите българи от Украйна.
9
0
 
24
 
! Отговори
факт преди 2 години
да ги закупи със партийната си субсидия и депутатски заплати!
8
0
 
23
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Бивши и настоящи политици имат много жилища у нас и чужбина да ги дадът те...
7
0
 
27
 
! Отговори
Цирк преди 2 години
Българи нямат жилища и са бездомни а тези за Украинците се загрижени....
6
1
 
22
 
! Отговори
партия гроб преди 2 години
да върне заграбените милиарди за да се закупят Общински жилища завсички бездомни българи останали на улицатапак; българина в бг е втора класа явно..а за украинците - условия както другите държави - лагери до изясняване на ситуацията
5
1
 
30
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
За нашите соц. слаби няма нищо,ама за онези жилища,изпратиха и 50 милиона евро от които нашите отглеждащи деца майки биха имали нужда..Повръща ми се,накрая ще емигрирам в Африка-тя поне е безинтересна за световните учредители на Новия Световен Ред !
4
1
 
29
 
! Отговори
От хората преди 2 години
Стига лигав-щини и популизъм.До сега сигурно не знаеха къде е България и сега-давай.Съжалявам ги,но гербаджийската позиция да трупа дивиденти за сметка на нещастието на хорицата не приемам.Бог да пази България.
3
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Необходимите пари да се вземат от паричната субсидия на герберастите и от конфискации на тяхно крадено имущество и пари.
2
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз искам общинско жилище! И обезщетения! Нали все пак всички средства за дарения идват от моя труд.