Бориславова: Коалицията имаше трудни моменти, отдавахме го на характера на Трифонов

Статуквото в момента се бори като озверяло за позициите си, допълни тя
16 юни 2022 19:20, Анисия Иванова
171
Бориславова: Коалицията имаше трудни моменти, отдавахме го на характера на Трифонов
Снимка: БГНЕС

"Видяхме един преврат в пленарната зала днес. Бих попитала дали избирателите на ДПС са доволни, че гласуваха заедно с "Възраждане" и обратното. В кулоарите се забелязваха Костадин Костадинов с Десислава Атанасова - има снимки, които показват, че договарят нещо. Имаме една нова коалиция, която иска да спре промяната, която иска да върне стария модел и която превръща присъствието си в Народното събрание в оцеляване на всяка цена, заяви още тя", заяви пред бТВ началникът на кабинета Лена Бориславова.

"Малка част от българския народ и бизнес ще е много доволна от случилото се. Отново ще бъдат оставени на спокойствие, отново пестициди ще минават в плодовете на Капитан Андреево. "Лукойл" може би отново ще спре да плаща данъци, ще изчезне граничният контрол. Може да бъде възстановено спецправосъдието", каза още Бориславова.

Това, което се случи днес е онзи вододел, за който ставаше дума последните дни. Всичко постигнато в последните 6 месеца ще бъде отменено, смята Бориславова.

Въпросът, който трябваше да си зададем, е какво следва оттук нататък и какво е бъдещето, и дали с този избор, който направиха днес 125-те народни представители, те избраха да пратят България в бъдещето, или предпочетоха да я върнат назад в миналото, да повторят историята и да лишат от по-добро бъдеще една голяма част от българския народ, коментира Бориславова.

Коалицията имаше своите трудни моменти, призна тя. В началото отдавахме случилото се на характера на г-н Трифонов и компания, но после този модел разкри, че става дума за особеност в уговорките и целите, с които се влиза в тази коалиция.

Още по темата

По думите й само за 26 дни, откакто е затегнат контролът на "Капитан Андреево", в бюджета са влезли 3,6 милиона лв.

Що се отнася до РСМ, Бориславова е заяви: "Премиерът от месеци повтаря и призовава да бъде свикан КСНС, приехме решение на МС, в което казахме не ни давайте нищо на МС преди да е обсъдено в Народно събрание, защото ние трябва да изпълним волята на парламента".

"Вчера в съвета е имало предложение, с което Европа се е приближила по-близо до това да защити и приеме българската позиция. Оттам нататък каквото и да дойде от Европа към нас първо трябва да мине през Народното събрание", припомни тя.

Промяната не е приятна за хората, които се облагодетелстват от стария режим. Отговорното поведение беше да гласуваме актуализацията на бюджета. Предстои да видим за какво и как ще бъдат насочени средствата, които правителството успя да акумулира повече събираемост, каза още Бориславова.

Като грешка в управлението тя отчете, че ПП са открили твърде много фронтове срещу статуквото, което в момента се бори като озверяло за позициите си. ПП не се страхува от избори и не цели оставането на власт на всяка цена, каза още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
5
 
15
 
! Отговори
Тази преди 2 години
Кой ще я наеме за сервитьорка след месец
64
0
 
10
 
! Отговори
НИЕ: ВИЕ: ТЕ: преди 2 години
Един "предател" на България, развява Българското знаме пред "парламента"
63
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ленчето трябваше да се отдаде на Трифонов и може би нямаше да се развали седянката.
62
3
 
11
 
! Отговори
На три буустера преди 2 години
Четири пъти по-евтин газ - парното увеличение с 40%. Тия нямат и 3ти клас математика.
61
3
 
21
 
! Отговори
Филчев преди 2 години
Писъците на падащите от власт направо ме накараха да настръхна. Ако не били те на власт всичко щяло да пропадне. Ако трябва да охарактеризирам правителството на Харвардските шарлатани с две думи бих казал - Аматьори Некадърници.
60
7
 
13
 
! Отговори
Талибан преди 2 години
Хубава ханъма,еваларка на Кирчо,знае какво да лющи,еваларка Кире ,ас та мислех обратна резба като Кокорчо
59
5
 
17
 
! Отговори
Киро = БКП преди 2 години
Мафия!Оставка!
58
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес си беше позор за парламента, изкараха си гнева върху Минчев, а той горкия не знаеше какво да каже :)) Ще кажеш вуду ритуал направиха дупетатите и го жертваха за боговете, направо не знам как се е чувствал челяка :)))
57
14
 
10
 
! Отговори
Груз 200 преди 2 години
Слава на Украйна и погром ца ПраZZия !
56
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 50 Демокрация сме все пак . Искаш да биеш , трепеш хора , защо били гласували така или иначе ??? За 6 месеца , все пак някога са и се засичали гласовете при гласуванията . Защо се интересуваш само от дншното гласуване ? Според теб , председателчето трябваше ли да остане на поста си, особено след вчерашните изцепки ???
55
6
 
10
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Това пасавре няма никви задръжки, и така е обучено от *** и тати... И от краваршингтон... Ей за това сега ги демилитизират... =)))
54
5
 
12
 
! Отговори
Пипи преди 2 години
На някой да му мирише на скумрия? Че и развалена май май.
53
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ленче, пробиотика действа на мустака май
52
2
 
14
 
! Отговори
Клаус Шваб преди 2 години
ще ви намери работа - ще сервирате питиета и сандвичи на глобалистките сборища
51
3
 
12
 
! Отговори
А Бе преди 2 години
...на тая все другите а и виновни ? Дори и не и минава през изгладеното мозъче, че щом и ДПС и Възраждане са събрали на едно, значи яко са се омаскарили! И те не са се съюзили, а просто всички са против вас, защото за нищо не ставате! Кирчо изкриви ли устата, значи ще излъже! А Кокорчо и Спецов да не говорим! Риториката анти-ГЕРБ ви доведе на власт/и машинките на Мадуро/, ама като дойде време да се управлява, се зацапахте с пълна сила!
50
5
 
9
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Всички от пп са *** и с нисък социален статус казано просто ***! Дамо се оплаквате герп мафия, просто българи като беше нафтата 2 лв ви беше добре сега нямате топки да излезнете да протестирате за това че се редите са опашка за олио и нафтата е 3.50. Скапани комплексари пожелавам ви пп да ви управлява още 10 години и да учрете от глад и олиото да не е 5 лв а 20, ще ядете хляб и сол тапаци! А за тея в чужбина дето живеят ги боли фара гласуват си и не им дреме какво може да стане после, нали са в чужбина и там изкарват пари.
49
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отиваш си Ленче ся на магистралата няма, вече сухо
48
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тя става Бориславова, Киро не можа да й устои :)) Много е трудно да работиш с млади колежки, рано или късно хлътваш, говоря го от опит :))) Даже имаше една, дето уж имаше сериозен приятел а все ми се натискаше :)) Иначе Киро има топ жена, не знам как я е излъгал, но определено е по хубава от Бориславова :))
47
2
 
15
 
! Отговори
Канадския гъз преди 2 години
ще си се върне при Трюдо така или иначе - не успя предателя му с предател да вдигне ветото на Македония - няма да си получи 30-те сребърника
46
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде е супер евтиният американски газ ???защо не потърсихте в гугъл по-евтини варианти?ОСТАВКА!!!