Служители искат парите кеш: Заведенията против заплати само по банков път

В по-малките градове няма много банкомати, таксите за теглене за високи, казаха от бранша
5 юли 2023 09:13, Анисия Иванова
266

Собствениците на заведенията у нас са категорично против предложените мерки за бизнеса в бюджета за тази година.

"Конкретно ни притеснява, че държавата абдикира от задълженията. Това се случваше по време на пандемията. Тези мерки са определени само за нашия сектор и ние се чувстваме ощетени. Каква е логиката за другите сектори да няма такива проблеми? Ние нямаме против касовия бон, но нека е за всички", каза председателят на Сдружението на заведенията Емил Коларов за "България сутрин".

"В по-малките градове няма много банкомати, а в тези, които ги има, взимат много големи такси. Нашите служители предпочитат да получават заплатите си в кеш. Иначе кой ще ги плати тези такси? Държавата, работодателят или самият служител, който просто е отишъл да си изтегли заработените пари?", допълни Коларов.

Още по темата

От Министерството на финансите твърдят, че това е начин за осветляване на бизнеса. Емил Коларов обаче смята, че това не е така.

"Не знам как един сериозен министър може да си го помисли това. Аз съм против практиката за даване пари под масата, но това не е начинът. Има други начини, по които всичко може да се маркира. По случая организираме инициатива, която ще обявим скоро", сподели той в ефира на Bulgaria ON AIR.

По случай другото предложение на министерството, а именно, ако клиентът не получи бележка, не трябва да си плаща за услугата, Коларов каза: "Ние живеем в България. Ще има клиенти, които си тръгват още преди да сме им дали бележка и няма да си плащат. Защо тези промени ги няма във фризьорския салон и т.н.? Защо трябва да е само при нас? Какъв е ефектът?"

"Ако това влезе в сила, ще се опитаме по всякакъв начин нашата дума да надделее. Това е смехотворно. Назначиха човек, който няма нищо общо с този сектор, тя е професионалист, но може би в друга сфера", каза той за новия министър на туризма - Зарица Динкова.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ВнимавайтеНЕ Е ТОЧНО...ДОРИ И ДА ЗАПАЗИШ ЛЕВА ПАК ЩЕШЕ ДА Е СЪЩОТО.В СЛУЧАЯ НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ КАКВА Е ВАЛУТАТА.ЛЕВЪТ Е ВЪРЗАН ЗА ЕВРОТО...БЕЗ ЕДИННАТА ВАЛУТА,ЩЯХМЕ ДА ИМАМЕ ХИПЕРИНФЛАЦИЯ И ОБЕЗЦЕНЯВАНЕ...
87
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Да се забранят банките!" - после от къде ще взимате кредитчета за почивки, и други глезотии, които, по принцип не можете да си позволите? Без тях няма да можете да си поддържате стандарта на изплащане, както до сега.
86
5
 
8
 
! Отговори
Внимавайте преди 1 година
Искахте Еврозона! Ето ви я! Банковото заплащане е придружаващо без ама! Еврото трябва да се контролира, за да се контролират и масите! Някой го беше по долу, да не повтаряме! Това в Европа е мярката за данъците! Кеша не е! Ако нямаш/не искаш банкова сметка, което практически го няма, правят оценка на приходите и пресмятат данъците и ти ги налагат! Социални и др. такива през банките иначе няма пенцийка! Заплюйте си лева и искайте отново Шенген! Хора, информирайте се преди да отхвърлите или одобри
85
2
 
4
 
! Отговори
Надявам се преди 1 година
Че един ден няма да е задължително да взимаш пари само от банкомат.
84
2
 
8
 
! Отговори
овн преди 1 година
Да приемем, че годишно харчите по 25 хил.лв. с карта по магазините. Таксите, които се взимат от търговците са в размер на 375 лв. Познайте кой ги плаща? Търговеца или този, който пазарува? Дори и тези такси са заложени в крайните цени в магазините. Плащайте си с карти. Сега умножете сумите по колкото си искате (да кажем по 100 хил. души) да видите за каква планина от кеш става. Едни 37.5 милки за година от 100 хил.човечета отиват къде? Айде със здраве! :)
83
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименТакси има при всяко банково движение и това няма нищо общо с ЕС, а с банките. Не внушавай откровенни лъжи. Разплащането на фактури от една фирма към друга, плащане с карта, все таксички
82
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СЛЕД ВЪВЕЖДАНЕТО НА ДИГИТАЛНИТЕ ВАЛУТИ В ШВЕЦИЯ НАРАСТНАХА НЕКОНТРОЛИРУЕМИТЕ КРЕДИТИ И ДЪЛГОВЕ...ДА УДОБНО Е,БЪРЗО Е ПЛАЩАНЕТО С ТЕЛЕФОН ИЛИ ЧАСОВНИК,НО ТОВА ВОДИ ДО ЗАГУБА НА АНОНИМНОСТ И ОГРОМНИ ПЕЧАЛБИ ЗА ЕДНИ И ДЪЛГОВЕ ЗА ДРУГИ!!!
81
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
О,и аз си обичам кеша,боря се и не се предавам лесно.Не се шегувам,но къде ти.И магарешката каручка не замърсява въздуха,но...О,времена о,нрави.
80
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Али бега ше избега от ресторантьорството,ако го накарат да плаща и данъци!Той само знае пари да взима от държавата и общината!
79
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МФ не знае още,че България е приета в ЕС,ако все още не е в зоната Шенген като въобще пълноправен член то откъм такси за теглене от банкомати,преводи от банки в банки на заплати на персонала вече е в ЕС,че по лични разплащателни сметки към банки обявени от тях за наличен влог за получаване на заплати чрез месечни преводи от фирмата към тях в сметката,която са обявили и предоставена на фирмата в която работят и за такива преводи и тегления,що веднага са известни с преводите няма такси.
78
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо пък да трябва по банков път? Не може ли кеш по ИзиПей примерно? Така пак има документ.
77
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Комунисти!
76
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аууу.... имало следа от плащанията! Алибегов, 'евтиното кафе' да се изкаже!
75
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правиш си револют и избягваш банките :) простичко
74
1
 
1
 
! Отговори
До От много години преди 1 година
Въпросът ми е защо ходиш по заведения, щом не мисиш, че не струват?
73
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държавата ни изнудва да плащаме такси на банките! Защо банките се опитват да се намърдат посредници между рабитник и работодател? Никой не е искал техните услуги?
72
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е играно вече в Гърция и резултата е - поръчваш и веднага получаваш и бележка. Няма такъв филм - ще си тръгнеш и няма да си платиш. Както няма и безплатен обяд по принцип. Глупотевина, която разваля кефа от ходенето на кръчма.
71
0
 
4
 
! Отговори
до 73 преди 1 година
Напълно нормално е! На сервитьорката клиентите и са живи, здрави и доволни.
70
2
 
5
 
! Отговори
От много години преди 1 година
не давам бакшиши. Една стотинка не заслужават.
69
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дигиталните валути, ведно с дигиталното робство чукат на вратата. Утре ще ти сложат и лимит в дигиталния портфейл колко може да харчиш, за да не затопляш земята. Хора, не се отказвайте от кеша! Мислете.