Боби Михайлов утре "на килимчето" в БФС

Ще го разпитва Комисията по младежта и спорта
21 ное 2023 23:00, Стела Стоянова
40
Боби Михайлов утре "на килимчето" в БФС
Снимка БГНЕС, архив

Утре, 22 ноември, президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов и представители на МВР ще бъдат привикани на заседанието на Комисията за младежта и спорта. Това ще стане по предложение на депутатката от ПП-ДБ Кристина Петкова.

Народният представител от ГЕРБ-СДС и бивш спортен министър Красен Кралев поиска на следващото заседание на комисията да стане ясно какви са мотивите и кое е наложило искането за мач при закрити врата срещу Унгария.

Тогава трябва да се изясни дали в БФС и МВР са имали данни както за протест на привържениците, така и за подготвянето на евентуални ексцесии от тяхна страна, включително нахлуване на терена, издигане на забранени от УЕФА плакати и други действия, които биха имали тежки последствия за националния отбор и футбола ни като цяло. Депутатите ще поискат да разберат и дали има данни кой стои зад евентуална такава подготовка.

Припомняме, че в четвъртък, 16 ноември, ден преди България да отбележи 30 години от паметния гол на вицепрезидента на БФС Емил Костадинов във вратата на Франция, който ни класира на Мондиала в САЩ през 1994, се разиграха кървави сцени в центъра на столицата по време на протеста срещу сегашното ръководство на родната централа. Напрежението между служители на реда и протестиращи фенове ескалира след използването на водно оръдие, като имаше пострадали полицаи и запалянковци. В следващите дни имаше отстранени от длъжност униформени и арестувани привърженици.

Безредиците на фона на евроквалификацията между България и Унгария, която завърши при равенство 2:2, доведоха до редица коментари от управляващите, но не и до оставката на Михайлов, който отказа да я даде и след разпита си в Антикорупционната комисия. Бившият национален вратар бе разпитван, след като прокуратурата се самосезира във връзка с множество публикации в медиите, съдържащи информация за допуснати нарушения и/или престъпления от различен характер (разходване на публичен ресурс, „черно тото“ и др.) от страна на ръководството на БФС, в това число и от президента на федерацията. Предстои да бъдат изяснени факти и обстоятелства, свързани с дейността на футболната федерация в последните години. В хода на проверката предстои да се изиска информация от различни държавни институции – Министерство на младежта и спорта, НАП и др.

Стана ясно още, че Изпълкомът на БФС, който се очакваше да се проведе тази седмица и на него да бъде насрочена дата за Конгрес през 2024 година, както обявиха от „Бояна“ през уикенда, се отлага за следващата седмица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
5
 
! Отговори
Стоян Стелий : преди 10 месеца
Сипи уиски и пускай Вреслава!
24
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нали искахте бой-получихте го.Кюрда щеше да бие Боби?Побоища над журналисти по сватби и кръщенета.Това ли искате?
23
2
 
12
 
! Отговори
АмфитятъраНаБойко преди 10 месеца
Инфлацията минава 50% ГРОБ погреба България и подкрепя черното тото на Боби Михайлов!
22
1
 
1
 
! Отговори
Казват че от преди 10 месеца
Мойта спе р *** признаците на стареене се забавят копуват ви я малга певици Боци Вихайрав Боку Шиши да се могат по лицето да са красиви Ава с тая инфлация ще им вдигам цената!
21
1
 
5
 
! Отговори
МалкиСфинскиОчички преди 10 месеца
|{ур за БФС МНР и БГ Алърт!
20
1
 
1
 
! Отговори
Нещо да видиме батко преди 10 месеца
Кешовица да изкараме от некой як кириз нема политици и чИнгета Мимо Сава Иванцалдъто и двамата дебели държът всичко.
19
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Боби,не подавай оставка,не искаме,друг с перука,като Бербо,да бъде шеф.
18
2
 
7
 
! Отговори
Учен Долски преди 10 месеца
Какво ще прави на килимчето на БФС? Освен да гони виненките, за друго не се сещам.
17
1
 
10
 
! Отговори
Малката перука преди 10 месеца
Живее много на широко и тегли кредити за милиони да си оправдае финансите които му дава голямата перука от черното Тото.
16
1
 
3
 
! Отговори
Ходил е по трансове преди 10 месеца
Заедно с шефа та черното тото за цяра Азия имат снимка заедно.
15
0
 
5
 
! Отговори
Навъртележкатаа преди 10 месеца
Дай да те повозииим.Другата година щял да свика конгрес и щял да види дали да подава оставка.Перуканчо това не е молба!Това е заповед!Нищожество!Вън от БФС Съд и затвор за черното тото!!!
14
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Боби, премести си Го в другият крачул. Тия политици не са ти никакви, даже другари чашка не са, имаш си началници в УЕФА и ФИФА.
13
2
 
13
 
! Отговори
тъпомер преди 10 месеца
Та така,да чухте някой клуб с позиция по въпрса освен ЦСКА,не,няма и да чуете,те си харесват това статукво,пране на пари,черно тото и най важното за разни набедени футболисти чалга и купони до шия.Знаем и мафията наречена УЕФА.Така че забравете за български футбол,той умря безвратно бог да го прости,амин.
12
1
 
17
 
! Отговори
Коментатор преди 10 месеца
Щерката на Боби е в Ню Йорк. Кой покрива минимум 20 хиляди лева месечни разходи?
11
10
 
4
 
! Отговори
Тожо преди 10 месеца
Браво Боби , този невероятен, този фантастичен Боби Михайлов на който дължим славата в онова незабравимо американско лято !
10
1
 
11
 
! Отговори
snegorin преди 10 месеца
Боби Михайлов утре "на килимчето" в БФС !?! Не трябва ли да бъде НС ?
9
2
 
8
 
! Отговори
тъпомер преди 10 месеца
В момента гледам Уелс Турция,смях в залата,поръчков съдия от мафията наречена УЕФА,ще смъкнете перуката през крив макарон.
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Цялостно футбола е мега зле от години.
7
0
 
6
 
! Отговори
То пък преди 10 месеца
от протеста насам не знам поради напрежението ли, новия треньор ли но почнахме да играем по-добре. И младежкия национален отбор също. Много закъсняло за да му спаси главата мисля.
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да видим, ще успее ли министъра да изгони Михайлов или пак ще трябва да се протестира по улиците?