Борисов: Решенията на кабинета са слаби, но да ги съборим? Пълна глупост!

Досега решенията на МС са слаби, ПП-ДБ ежедневно си говорят с Пеевски
6 дек 2023 10:38, Стела Стоянова
217
Борисов: Решенията на кабинета са слаби, но да ги съборим? Пълна глупост!
Снимка БГНЕС

Досега решенията на МС са, най-меко казано, слаби, и затова се налагаше в парламента да поемаме тежестта на МС, помните кризата със зърнопроизводителите, енергетиката, това са тежките решения. Така солидарно бихме приели и дерогацията, ще послушаме Денков и ще бъдем много работливи в парламента. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС.

Чухме, че ГЕРБ искало да събори правителството, това е пълна глупост, каза Борисов. Дерогацията трябва да падне и ние, и ПП сме съгласни, само че те казват да влезе от 1 март, а ако влезе от 1 януари, могъщият Денков може и да се огъне и да носи сам отговорност, което пак е глупост, не виждам ние как ще се дръпнем от това януари, като ние сме го предложили, добави Борисов.

Има действащ документ между Денков и Габриел, по който се назначават министри, и тези назначения са свързани с изпълнителната власт. В случая с директора на Пирогов, вицепремиерът Габриел постави въпроса на премиера, че не е съгласен със смяната. Ние изцяло действаме в рамките на посочения регламент, а с Асен Василев и Христо Иванов се разбрахме относно парламентарните решения да ги вземаме като партии заедно. В един момент Деси Атанасова се обади на Денков да му каже, че тези назначения поръчкови няма да допуснем. Вчера от границата ни с Турция, където бяха еврокомисарят и Василев, Василев лично ми се обади, това са глупости каза, така не се прави. Изчакай ме, че имаме да решаваме много важни въпроси в бюджета и регулатори, Шенген, а подобни неща няма смисъл. Мина 14 ч. нищо не се случи, а напротив, чухме как Денков ни прати да си гледаме работата, което ние направихме. След като имахме ясна позиция на ЕК, че дерогацията трябва по-бързо да се включи в дневния ред на НС, ние го включихме. Надявам се да мине, посочи Борисов.

Борисов подчерта, че ако ПП са искали да има споразумение досега трябваше такова да има. “Сега всячески искат да подпишат такова споразумение, защото ротацията наближава и те не искат да чуят, че когато Мария Габриел стане премиер, ще уволни този и този, ще им е хубаво ли? Затова искат сега да се подпише такова споразумение”, смята лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов коментира, че в неговия кабинет идват Кирил Петков, Атанас Атанасов, Делян Пеевски, Йордан Цонев стотици пъти. “След работата в парламента отивам в централата да си гледам кметовете. След това те по цял ден са с Делян Пеевски в неговия кабинет. Това лицемерие, че ГЕРБ са заедно с ДПС, което казват по медиите, да спре. Ежедневието на тези хора със стотици телефонни разговори са между ПП-ДБ и Делян Пеевски”, допълни лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Айде бе Боце и ти си слаб политик, ако изобщо си такъв, защото Милиционерската школа политици не ражда, а милиционери, които са готови да се продадат на всеки,който стои по-високо в йерархично ниво. На млади години, преди 1991г. беше правоверен член на БКП,сетне стана демократ, столичен кмет и пое заедно с Цв.Цв. пътя към политиката. Стана диктатор,изпречи се на когото не трябва и падна от власт.Отново се извъртя и заедно с Пеевски искате да се докопате до властта. Но насреща са ПП и Козяк 16
162
0
 
2
 
! Отговори
Айде бе преди 6 месеца
Бойко се чуди по какъв начин да издържи още 2- 3 месеца , докато неговата кокофиндра се качи на магарето, и започне да се чува неговия глас ,... но му е бедна фантазията как ще го изигграят тези !
161
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 6 месеца
А какво прави ГЕРБ в това управление като се пишат за нещо повече от ПП-ДБ? Събраха се в името на това да има правителсво, но изобщо не се разбират.
160
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ИЗХВЪРЛЕТЕ ХОРАТА С ДВОЙНО ГРАЖДАНСТВО ОТ ПОЛИТИКАТА И УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА!
159
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Досега имахме прикрита агентура във властта. Вече ще имаме официално министри и депутати с двойно гражданство. Като започне война, ще ги викат от двете държави едновременно да изпълняват задълженията си.Документите с гриф за сигурност Строго секретно ще бъдат достъпни за хора, които секретните служби на чуждата държава могат да повикат и да изискват действия от тях.По-некачествена и предателска, и най-вече смайващо ПРОСТА законодателна и изпълнителна власт не е имало за целия ни преход.Тези ни лишават от държава поетапно.Страшни ***!Калина Андролова
158
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
След като решенията и действията на кабинета са нелепи,слаби и както искате ги наричайте - защо тогава държите да го запазите? Служебните кабинети свършиха повече работа от вас.Докога ще ги търпим тия от ППДБСС.
157
0
 
7
 
! Отговори
БРАВО БДЖ преди 6 месеца
Tрябва да говори против Русия за да не взлезе в затвора.Мазника дебелио пожарникар.Колко е красив шишко.Магнитски му е сложил елекртонна скоба да не бяга като затворник в БАНКЯ.
156
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Гецата Тъкмо затова ПП готвят капан на Боце: до 1 март без дерогация на руския нефт, а сетне, тъкмо дамата с лебедовата шия като стане премиер - бензинът ще бъде от Гърция и цената му ще скочи с 1-1,50 лв като начало, сетне още веднаж с 1 лв. Като скочат 2,3млн. шофьори на леки коли, Боцето ще се скрие от техния гняв в кучкарника и ще лае като каракачанка! Деляне, твоя номер с дерогация от началото на 2024г. няма да мине, камъкът ще бъде в градината на ГЕРБ и Д.Пеевски! Did you understand?
155
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Абе човек, престани да се правиш на политическа фигура! Ти си кадър на милиционерската школа - Симеоново, манталитетът ти е милиционерски, такъв си бил, културното и умственото ти ниво е на милиционер , такъв си бил и такъв ще си останеш! Дай път на младите,които вече станаха на 45-50-годишна възраст, но ти ги потискаше, и сега ги потискаш, мнението ти се мени по 3 пъти на ден като пролетно време и не си даваш сметка, че с твоето непоследователност ги правиш на маймуни! Отивай си!
154
1
 
16
 
! Отговори
Жеко преди 6 месеца
Агент Буда,какво се правиш на мотика, когато умствения багаж ти е една прочетена книга,всичко ти е - глупости!
153
0
 
6
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 6 месеца
Така, така. Магнитски 1
152
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Посолството дърпа ушите на тоя корумпиран тарикат .Същата схема във всички упадачни сържави окопирани от САЩ
151
5
 
1
 
! Отговори
Гецата преди 6 месеца
Свършиха си работата от ПП - омазаха нещата , така че да дойде законно Бойко на бял кон.
150
0
 
7
 
! Отговори
ПЕТКО ВОЙВОДА преди 6 месеца
ГЕРБ И ДПС СА МАФИЯ,КАЖЕТЕ НА ДЕЦАТА СИ
149
0
 
4
 
! Отговори
Православен преди 6 месеца
Господ си знае работата. Нали за това се разборя наместника му в православната ни църква. Дори и тези от ВМА-то на генерала им когото наричаха Годжи, не могат да го спасят. Нито патриарна, нито пук банкянската мутра. Аз вярвам в Бога, а дори и свещици паля когато вляза в църква. Но не и да тях.
148
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Този ще тупка топката години наред за да отърве кожата, но ако си мисли че ще преметне и Господ дълбоко се лъже!
147
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ха, Ха, Ха, Хааааа Ескимос!
146
3
 
6
 
! Отговори
е те това е реалност преди 6 месеца
Буци им врътка на ПП нефелниците партия мафиотски гамбит в която залогът сме ние , нас ни финтирас глуповати брътвежи и циркови клоунади , американците го чакат до " новия проект " и му прибират кешаа , след което го пускат по пързалката за среща с тези дето му имат мерака.
145
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Също толкова неадекваетн, колкото беше и като премиер. Особено когато полицията му биха децата на Българията ни. А тий им даваше по хиляда лена на тези, които са били на първа линия. Такива неща се помнят и не се прощават. Особено от обикновените българи, живеещи в страната ни. Дори и от емигрантите ни, не се прощават.
144
1
 
16
 
! Отговори
Българин преди 6 месеца
Този отново е неадекватен. Не знам как се събарят решения. Той, ако знае, нека да каже. Събарят се мостове, сград и други такива неща. Решенията се отменят. Приемат се или не се приемат. То с такива депутати като сегашните, изобщо не ни трябва нито война, нито пък полиция. Дори и от жандармерия нямаме нужда. Само от прости пожарникари като този бивш премиер. Голям смях е с тези политици. Нашите си.