В кадър: Руснаци у нас пращат коли на легиона "Свобода на Русия"

Легионът се бие на страната на Украйна
Обновена: 28 май 2024 15:04 | 28 май 2024 14:07, Александър Попов
360

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На площада пред Храм-паметник „Свети Александър Невски“ в София бяха показани шест автомобила, които ще бъдат изпратени на легиона "Свобода на Русия“ на фронта в подкрепа на Украйна.   

Хората, които показаха колите бяха с маски и очила. Те предоставиха на журналистите визитни картички на "Група за техническо обезпечение в България" към "Свобода России". Двама от мъжете говориха пред медиите, но не поискаха да се представят. Причината, по думите на единия е, че в Русия хора, които работят против режима на Путин, са подложени на тормоз. Те се опасяват и че ще пострадат техните роднини, ако ги разпознаят.

Организаторите обясниха, че това е третата партида автомобили, които се закупуват от България и "ги изпращаме на фронта към руския легион – това са руснаци, които воюват на страната на украинците".

Средствата са събрани от руски граждани и етнически руснаци. Освен техника към фронта в Украйна те изпращат още дронове и термобельо, но не и оръжия, обясни единият от мъжете. Той добави, че закупените автомобили се използват на фронта от офицерския състав и за придвижване.

Във връзка с действията на "Свобода на Русия" на фронта мъжът обясни, че "те защитават Украйна, не нападат" и добави, че украинците не са агресор, а искат да освободят териториите си.

Като гражданин на Русия считам за неприемливи действията ѝ и правя всичко, за да помогна на Украйна да победи режима на Путин, коментира друг от маскираните мъже.

Той обясни, че първите две партиди автомобили са били изпратени за украинската армия, а настоящата ще бъде за руските бойци от легиона. Закупуването и подготовката на автомобилите, които са модифицирани за нуждите на фронтовата линия, струва по около 17-20 хиляди лева, обясни мъжът.

Да бездействам не е вариант, ако не направим нещо, ситуацията няма да се подобри и ще продължат да загиват хора, заяви той, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


360
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
264
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Боже..голяма постановка,снимки ли е чудо ли е.Театър в стил Зелений
263
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На всеки 80-100 години Западът се заиграва с Русия, за да стои още толкова години нассрран и да си ближе раните.
262
7
 
13
 
! Отговори
Русия преди 1 месец
Лабораториити на ПОСОЛСТВОТО кви ли неща не си измисля вече.
261
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Напишете нещо за добре препечените франсета в Одеса !
260
21
 
10
 
! Отговори
Молодци преди 1 месец
Айде повече такива руснаци. Като станат поне едно 50-60 хиляди, НАТО може да ги обучи и въоръжи да поемат към Кремъл, но този път сериозно, не като ония страхливец Пригожин.
259
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
България трябва да подкрепя с всички усилия Русия, защото тя ни е освободила от турските поробители. Какво е направила за нас Украйна, освен, че забрани българският език в училищата и разруши гроба на хан Кубрат?
258
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За съжаление голям процент от руснаците в Блатная си харесват диктатурите или не могат да се организират, за да се борят с тях. Малко са избягалите като тези, които се борят с диктаторите си.
257
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Глупости на търкалета. С такива масовки без хора остава да попитаме коя тъмна душиска е дала парите за таз поквзуха? Видяхие ги легиона - шепа нашмъркани улираси.В Русия им викат придурки.
256
3
 
7
 
! Отговори
до 261 преди 1 месец
Нещата може би биха се променили,ако тези който не са гласували отидат и гласуват с "не подкрепям никого".Защото ако съберем 70 процента неподкрепящи никого,тогава би ми било интересно къде ще отидат"избраните".Ето тогава бихме могли да им кажем,че могат да отидат на разходка в парка,но не и парламента!Защото сега и до ден днешен ни управляват БКП. Без лустрация,няма демокрация,разберете го!
255
8
 
14
 
! Отговори
Божеее преди 1 месец
Туй хибридията на НАТО и Бг няма спирка.... дъното копаят...
254
7
 
18
 
! Отговори
"руснаци" преди 1 месец
Пушкала, джепанета, ракети... ама где ви е пушечното месо....А защо никъде не прочетох, не чух украинци да подкрепят, да се събират и да отиват на фронта ей така доброволно с любов и отговорност към родина... на всякъде се чете и съобщава, че бягат от фронта, бягат от Родината плащат луди пари на каналджии, митничари по границите за да налазят по курортите на Европа и света.... Божеее родолюбци!!!
253
1
 
8
 
! Отговори
Отговор преди 1 месец
До м,да 255 Ами да се возят хората. И нашите БТР се използват за возене .Няма да маат пеша , я .
252
2
 
13
 
! Отговори
до 261 преди 1 месец
За съжаление политиците от Възраждане не са възрожденци!Само са русофили.За сравнение възрожденците са били българофили-строили са училища,читалища,църкви-спомагали са за възраждането и запазването на българщината.Сред днешните ни политици има русофили и американофили.Но българофили не виждам.Явно и повечето хора така смятат,та затова не гласуват. Просто няма за кого!Ако съберем негласувалите и гласувалите неподкрепящи никого сме 70 процента!
251
0
 
2
 
! Отговори
Я па ти.. преди 1 месец
До Анонимен 256 Ти па си много ориентиран щастник.Айде бегай.
250
6
 
14
 
! Отговори
Бах мама му. преди 1 месец
Свобода на Русия срещу Единна Русия.Как смеете да публикувате такива неща.Ние русофилите сме възрастни хора. Не ни причинявайте инфаркт. И снимките са манипулирани.
249
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БРАВО
248
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Време е за Възраждане!
247
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да идат на фронта като са толкова принципни, ама нямат топки
246
14
 
17
 
! Отговори
Таня преди 1 месец
Браво будни хора. Докато още се раждат свободни хора, диктатурите никога няма да имат шанс.
245
6
 
14
 
! Отговори
До 251 преди 1 месец
251,това са от групата за съжеление ,,не гастрольори,, защото се закотвиха три години на хранилка на гърба на българите Украински Ол инклузивни търтей