Дават Манол Пейков на прокурор заради къщата на Димитър Талев

Дерпутатът събрал за нея от дарения 200 000 лв., но тя бе съборена
Обновена: 29 май 2024 12:16 | 29 май 2024 12:16, Петър Бойчев
33
Дават Манол Пейков на прокурор заради къщата на Димитър Талев
Снимка БГНЕС

От партия „Възраждане“ дават депутата от ПП-ДБ Манол Пейков на прокуратурата. Причината е родната къща на Димитър Талев в Прилеп, за която през 2023 г. Пейков започва акция по закупуването й. Той публикува пост във Facebook с банкова сметка за набиране на средства.

От партията твърдят, че по сметката на Манол Пейков, която е негова лична сметка, постъпват средства от дарения в размер на над 200 000 лв. „Повече от година Пейков не предприема никакви действия по закупуването на имота, нито дава обяснение как и дали са разходвани дарените средства“, обясняват още от „Възраждане“.

Добавят и че на 24 май тази година част от къщата на писателя е съборена и напълно разрушена, като се позовават на данни на Виктор Стоянов от фондация „Македония“. „Докато чакаме да се купи къщата на Талев в Прилеп, Агенцията за национална сигурност вече я събори. Справедливост не чакайте“, твърди Стоянов.

От „Възраждане“ настояват да бъде извършена проверка дали има измама и как е разходвана сумата за над 200 000 лв.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Никола преди 4 седмици
До Запознат номер 18, Кръстю Кръстев, Мария Габриел, Манол Пейков и сглобката са виновниците за разрухата. Първите двама обещаваха като министри в последното правителство, че ще вземат мерки - не направиха нищо. Въпреки официалното решение номер 421 за закупуването на къщата, гласувано от правит. на Г. Донев. Манол Пейков събра 200 000 лева дарения от българските граждани, които не се знае къде са и така и не пожела да ги инвестира за къщата, както беше обявил. Сега Манол Пейков ще си измие ръце
28
0
 
0
 
! Отговори
Никола преди 4 седмици
До Анонимен номер 21,Съд, прокуратура, документи от банки вече официално доказаха, че Костадинов въобще с никаква субсидия не е "злоупотребил", а даже е дарил голяма част от нея, точно 133 718лв., на центъра за асистирана репродукция към Министерството на здравеопазването. Друга сума беше дарена за закупуване и печатане на огромен брой учебници, които бяха изпратени масово към българската диаспора в Сърбия, Бесарабието и т.н. Вие от ППДГБТ+, друго освен лъжи и фалшиви клюки не можете да пишете.
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази шарлатанска шайка ограби държавата ни
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дреме му на Манол както и на шайката около него Прибират милиони а вие шарани гласувайте още за тези мошеници Правете ги много много богати
25
1
 
7
 
! Отговори
Деди преди 1 месец
Тоя пръкна като писшман-политик покрай Промяната, а ще се окаже и голлям крадец! Какво има да се разследва за събраните 200 000 каймета, та нали купуваше и пращаше полеви генератори на осранните. С чужда пита помен прави!
24
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колко трябва да си наивен, за да дариш пари в лична сметка на такъв човек!? Дано прокурорите си свършат работата и тикнат в затвора този селски тарикат!
23
0
 
7
 
! Отговори
Бай Ставри : преди 1 месец
Сложете го в отделна единична килия с пол080 неутрална WC... Но първо да ме чака под душовете за да премахна юроатлантичната 80ня от тлъ3тия психоджендър Ма30л Гейков...
22
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Днес гледам, че до службата асфалтират уличен участък. Три на петнайсет метра някъде. Сигурно е имало ПТП с участието на ППДБ.
21
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А Костя нали щеше да дарява субсидията на партийката си на бездетни семейства?!Вместо това втора къща строи, колите ги сменя през два месеца...Наивни уфси за стригане винаги ще има!
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Молците окапват един по един.
19
0
 
4
 
! Отговори
Платил е преди 1 месец
На английски учени да направят проучване да възможността къщата да бъде реставрирана.
18
17
 
11
 
! Отговори
Запознат преди 1 месец
Колко пари събраха "Възраждане" и спасиха ли до сега някоя къща? Май само знаят да критикуват другите какво са направили и какво не са, тук дори Манол Петков само се е решил да спасява българското наследство, другите само гледат и люпят семки и намират кусури.
17
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
нали с парите купи шесте джипа които предостави на укрите от името на руснаците
16
3
 
18
 
! Отговори
Киру Парапетник преди 1 месец
Чивяка е умен и прави кинтаж от балъците дет сами му дават паренцата?Не виждам къде е проблема..
15
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
поредният измамник от ПП,събра 200 000лв в личната си сметка и си ги изхарчи.типично за ПП
14
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво на Възраждане, може би съм грешал за тях, но явно наистина мислят за наследството на нашия народ, за разлика от този "мъж" на годината
13
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ох,кака Бойкеее,прозираш от всеки ъгъл.Сопри се.Това,което е направила майка му Божана за бълггарската литература и култура няма как да разбереш,ако си чел само Винету.Предизборни интриги,защото не носи твоя герп.
12
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да построят на мястото на къщата един публичен дом където от пп да ходят при трансжени.
11
13
 
8
 
! Отговори
Копейчо преди 1 месец
Другарю прукорор, а пък Манол освен това ми каза, че съм късопишковец!
10
3
 
19
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
хаиде сега де-би-ли-те да си искат парите дето му наляха във фондацията не го ливиждате че не прилича на човек