Опипвал, пошляпвал, прегръщал: Как "Учителят на годината" бе вкаран в ареста

Преподавател по физическо е уволнен по жалба на родител
Обновена: 29 май 2024 12:42 | 29 май 2024 12:42, Петър Бойчев
124
Опипвал, пошляпвал, прегръщал: Как "Учителят на годината" бе вкаран в ареста
Снимка Марица

Учителят по физическо възпитание в ОУ „Петър Берон“ Любомир Ушеров прекарва три дни в следствения арест. Изведен е от училище, директно от час, пред очите на децата. В двора полицаите му щракват белезниците. Това се случва на 27 март т.г.

„Още в колата полицаите ми казаха „Признай си!“, а аз не знаех за какво става въпрос", разказа днес Любомир Ушеров, пише Марица.

Тази сутрин, точно в 8 часа, започна мирен протест в защита на преподавателя от ОУ „Петър Берон“, който е дисциплинарно уволнен след жалба от родител. В мотивите си директорът Стефан Кичуков е посочил „непристойно и неморално поведение пред и спрямо учениците…., изразяващи се в прегръщане, опипване, пошляпване на ученички, поставяне на ученички да сядат в скута му и т.н“

На протеста днес сутринта се отзоваха и десетки родители на бивши и настоящи ученици. Те носеха плакати „Любомир Ушев е невинен“, „Ние сме с теб“. „Смятате ли, че ако имахме някакви съмнения в морала на господина, щяхме да бъдем тук? Този човек години наред е тренирал децата ни“, риторично попита майка на младеж.

Още когато скандалът гръмнал през март, самите родители започнали да подпитват децата си за нещо подозрително в поведението на господина по физическо. Задавахме им целенасочени въпроси от рода на „Прегръща ли г-н Ушеров момичетата, целува ли ги?“, на което децата реагираха с учудване и неразбиране, разказа друг родител.

Ушеров, на когото му остават по-малко от две години до пенсия, категорично отрича да е правел дори намеци на ученичките си. „Въпросната жалба от родителите на момиче от 7 клас беше след следната ситуация: В час по физическо топката се беше заклещила между мрежата на прозореца и самия прозорец. Пробвахме да я бутнем, но след като не успяхме, избрах най-дребничкото момиче от класа, което да вдигна, за да може тя да свали топката. Нищо друго не се е случило“, категоричен е учителят. Това става в двора на училището, пред очите на целия клас.

Преподавателят твърди, че атаката идва от директора Стефан Кичуков, „може би защото има близък негов приятел, който да заеме овакантеното учителско място“. Казва също, че отдавна е нарочен. От децата чул, че дори имало план някоя девойка уж случайно да седне в скута му, а друга да снима и да разпространят клип.

Любомир Ушеров е носител на приза „Учител на годината“ в училището за 2023 година след анонимна анкета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още по темата: арестучителуволнен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
3
 
10
 
! Отговори
ДО 42 преди 1 месец
.....до колкото разбирам са го арестували без никакви доказателства, само въз основа на приказки на ученици........ Това е крайно малко вероятно и е ясно на всеки, който има дори минимални познания по наказателно право. Не живеем в Северна Корея, нито в Китай, а в ЕС. Прилагането на марката задържане за 72 часа е коренно различна от задържането за 24 часа по ЗМВР; а стига с този андрешковски манталитет.
52
2
 
5
 
! Отговори
333 преди 1 месец
До 21И правилно/ защото сте станали хора. Днес е вакханалия и содомия.
51
11
 
0
 
! Отговори
Нотариуса преди 1 месец
Има ли такъв час по физическо.Физическо имаше при комунизма,когато имаше и Мавзолей на нашия вожд Георги Димитров.
50
13
 
8
 
! Отговори
Ханс преди 1 месец
Е тия даскали по физическо един Х ги е правил...Тревожността идва от факта, че даскал по физическо въобще е допуснат да участва в анкетата Учител на годината, и въобще за чий Х съществува длъжността даскал по физическо!?!
49
2
 
15
 
! Отговори
21 преди 1 месец
Пошляпвал ги значи.По дупето ли.Стар козел млада върба лющеше.Като ученик 70те-80 те години учителите ни биеха.Тогавашната власт им позволяваше.
48
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прегръщането нещо интимно и непристойно ли е ? Значи всеки родител който прегръща детето си извършва нещо непристойно и интимно. Ами футболистите които се прегръщат ?Мисля че е перверзно и извратено да се изравнява прегръщането с шляпането по гъъзът тъй любимо на балканските мачовци с бирени шкембаци разширени вени и потни дрехи.Целувката е нещо лично и не е за всеки. Въпреки всичко е странно учител по физическо да е толкова сладка професич че да си правят секс скандали за постът за 1200 лева.
47
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 47 АнонименЕдин от признаците за нисък интелект е писането с емотикони.
46
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мъжът ми се затича да вдигне момиченце, което падна в парка и майката едва не го уби. После подбра двете си деца и мърмореше как повече не давала да играят там, тъй като този чичко можел да ги отвлече. Беше изключително грозна ситуация. Дори и моето присъствие там не я успокои. Възрастни хора сме, семейство... Направо хората психясаха!
45
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Еми няма да има учители,дори и 5000 лв да им дават ,аман от про сти родители !!!
44
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То не значи, че като си учител си некакъв образован, но много хора не го знаят това нещо :))) То даже един неграмотен може да ги направи на нищо... :))) Или си интелигентен, или не, това е положението... :)))
43
1
 
26
 
! Отговори
Ами преди 1 месец
Ами има протест в негова защита, а не против него. Това е показателно, че учителят не се държи аморално. Но се и приема, че на ученичката явно не ѝ е станало приятно възрастният мъж да я повдигне, макар че не е било въобще "обарване". Разбирам момичето - изпитало е гадно чувство.
42
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 40 Какъв съдия бе, профан? Задържане до 72 часа е с разпореждане на прокурор?
41
4
 
8
 
! Отговори
предлагам преди 1 месец
Да се монтират камери във всички детски ясли и градини и в училищата. Иначе става тяхната дума срещу нашата дума.
40
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Може да се самоопределя като 10годишен ученик. Що оня джендера може да се мисли за жена път този да не се мисли за 10 годишно момиченце?
39
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
.......Любомир Ушев е невинен........ Вярвате, че е невинен, няма как да сте сигурни. Едва ли са го прибрали 10 минути след подаването на жалбата. Вероятно са събрани някакви доказателства и повече от едно дете го е потвърдило това. А за да се направи задържане за 72 часа, трябва буквално нещата да са доказани на 90%. Това не е административно задържане по Закона за МВР, а по НПК и няма съдия, който ще си сложи главата в торбата и да го потвърди, ако не са налице доказателства.
38
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така може да си изпати всеки учител- грозно е, никой не заслужава скалъпени обвинения- те расипват съдби и на учители и на деца и на техните родители- аз помня едни скалъпени уйдурми с директор мисля ще беше Стаматов- ако съм сгрешила името - моля да бъда извинена.
37
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като ги гледам абитюрентите как се радват като завършат и си лепят салфетки на челото, направо ми става жал за тях :))) Жалка работа, но тепърва ще им става жалко :)))
36
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
АКО наистина беше перверзен - досега 100 пъти вече да е имало оплаквания срещу него, предвид стажа и възрастта му. И защо ще прави това пред Целия клас?!? Явно момичето е с комплекси, подозрително към всичко.
35
2
 
11
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 1 месец
Децата ще кажат дали е истина или не. Въпрос на не повече от една седмица следствие е.
34
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Казах на бившата, че не е работа да стане учителка, послуша ме и не сгреши, нищо че скъсах с нея :)))