Опипвал, пошляпвал, прегръщал: Как "Учителят на годината" бе вкаран в ареста

Преподавател по физическо е уволнен по жалба на родител
Обновена: 29 май 2024 12:42 | 29 май 2024 12:42, Петър Бойчев
124
Опипвал, пошляпвал, прегръщал: Как "Учителят на годината" бе вкаран в ареста
Снимка Марица

Учителят по физическо възпитание в ОУ „Петър Берон“ Любомир Ушеров прекарва три дни в следствения арест. Изведен е от училище, директно от час, пред очите на децата. В двора полицаите му щракват белезниците. Това се случва на 27 март т.г.

„Още в колата полицаите ми казаха „Признай си!“, а аз не знаех за какво става въпрос", разказа днес Любомир Ушеров, пише Марица.

Тази сутрин, точно в 8 часа, започна мирен протест в защита на преподавателя от ОУ „Петър Берон“, който е дисциплинарно уволнен след жалба от родител. В мотивите си директорът Стефан Кичуков е посочил „непристойно и неморално поведение пред и спрямо учениците…., изразяващи се в прегръщане, опипване, пошляпване на ученички, поставяне на ученички да сядат в скута му и т.н“

На протеста днес сутринта се отзоваха и десетки родители на бивши и настоящи ученици. Те носеха плакати „Любомир Ушев е невинен“, „Ние сме с теб“. „Смятате ли, че ако имахме някакви съмнения в морала на господина, щяхме да бъдем тук? Този човек години наред е тренирал децата ни“, риторично попита майка на младеж.

Още когато скандалът гръмнал през март, самите родители започнали да подпитват децата си за нещо подозрително в поведението на господина по физическо. Задавахме им целенасочени въпроси от рода на „Прегръща ли г-н Ушеров момичетата, целува ли ги?“, на което децата реагираха с учудване и неразбиране, разказа друг родител.

Ушеров, на когото му остават по-малко от две години до пенсия, категорично отрича да е правел дори намеци на ученичките си. „Въпросната жалба от родителите на момиче от 7 клас беше след следната ситуация: В час по физическо топката се беше заклещила между мрежата на прозореца и самия прозорец. Пробвахме да я бутнем, но след като не успяхме, избрах най-дребничкото момиче от класа, което да вдигна, за да може тя да свали топката. Нищо друго не се е случило“, категоричен е учителят. Това става в двора на училището, пред очите на целия клас.

Преподавателят твърди, че атаката идва от директора Стефан Кичуков, „може би защото има близък негов приятел, който да заеме овакантеното учителско място“. Казва също, че отдавна е нарочен. От децата чул, че дори имало план някоя девойка уж случайно да седне в скута му, а друга да снима и да разпространят клип.

Любомир Ушеров е носител на приза „Учител на годината“ в училището за 2023 година след анонимна анкета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още по темата: арестучителуволнен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
11
 
13
 
! Отговори
майка на Мъже преди 1 месец
Първо-днешните момичета и техните майки са меко казано непоносими пернати птици. Само интриги, сплетни, а в главите-вакуум. Второ-многокранто съм ставала свидетел как учители в детски градини и училища са категорично против камерите на работното им място. Не разбирам какъв е проблима, като повечето хора вече работят в среда с видеонаблюдение (включително и аз, от 15 години и съм жива все още).А тях нещо ги притеснява вероятно...А в случая (и в много други случаи) един запис би изяснил картинка.
32
5
 
19
 
! Отговори
Карина С. преди 1 месец
Това е един честен и безкрайно отдаден човек на професията си зад гърба си има куп постижения. С очите си съм го виждала как се държи с децата си внуците си и всички заобикалящи го деца той е един ангел и всичко казано и написано по негов адрес е абсолютна клевета и лъжа. Този човек заслужава огромно признание и уважение за целият си достоен живот и всичко което прави в името на децата. Виновниците за тези лъжи и клевети заслужават да бъдат наказани по съдебен ред. ЛЮБО С ТЕБ СМЕ!
31
13
 
4
 
! Отговори
що преди 1 месец
за из ро ди защитават този,явно са се припознали в него,друго обяснение няма
30
4
 
6
 
! Отговори
мене от 3-6 клас преди 1 месец
класната ме гушкаше и притискаше . И другите учителки . с големи Очи . Привързвахме се 8 години заедно . В сълзи и радости . с 2 и 6 . Нормално . Никога не ми е идвало на акъла за сексуален тормоз . Просто е глупаво . Пощипвал и слагал на четала , та това е вулгарност . Ще се види . В юса забременяват на 11 години . Лошо ама се случило .
29
6
 
10
 
! Отговори
Алов преди 1 месец
Ученичките са 10% бременни той ги прегръщал боже мой
28
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Повечето са платени и ако не дадеш $ обвиняват в МВР че е педу.
27
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Навремето спасих бившата да стане учителка, явно е имало защо... :)))
26
10
 
6
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 1 месец
Очевидно е, че педофилията се е развихрила навсякъде , даже и в образователната ни система.
25
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде сега пепейския директор да се освободи от длъжност като напълно незаслужаващ гласуваното му доверие или пак пудела ще е виновен.
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Старото куче си остава куче
23
7
 
1
 
! Отговори
е детето се е преди 1 месец
оплакало . Явно е обидено . Вземаш най-трътлестото с две ръце и го повдигаш на високо . То посяга и изважда топката и я пуска на пода на свалта . Хваща се за кръста , а ако е било късо и по натоду . Нито е бъркане с пръс в г-а нито стискане на бозките . Не е имало причина . Дори с крак до крак изпънати и стегнати може повдигане с държане за коленете . А как правят осморки с оглеждане или ходят на лагер на 5 звезди хотел с плаж .
22
6
 
8
 
! Отговори
Боко преди 1 месец
В осми клас забременяват вече .Кой е виновен ?
21
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 9 - Ами ... Не звучи неправдоподобно, ако трябва да съм честен ...
20
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом от НПО-тата го защитават значи има нещо гнило с тоя.
19
6
 
17
 
! Отговори
гого преди 1 месец
аз си мисля че Натали Трифонова в най скоро време може да подаде жалба срещу партньора си от денсинг стар, защото избираше все поддръжки да я обарва между краката. За кака Неделя е ясно тя е бетон.
18
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лажааа ееее
17
7
 
11
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 1 месец
Ситуацията е банална господа-Дедото станал учител на годината и го раздавал малко ларж-директора това хич не му е харесало и решил да го топне!
16
4
 
36
 
! Отговори
долна територия преди 1 месец
Като някоя 12 годишна роди от тъмно-син - им дават помощи. Тука по думите на някой без следствие и без доказателства - арест за 72 часа. Нещо намирисва.
15
11
 
8
 
! Отговори
психологичен анаЛиз преди 1 месец
Ако мъжът от снимката е учителя...то тогава имам дълбоки съмнения за това че е с такъв уклон!
14
9
 
8
 
! Отговори
Христо Иванов преди 1 месец
На мен диди ми каза да седна на коляното и да го почеша. Вика че ако съм седнел съм щял да видя Цариград. След няколко часа неудобна поза още ме боли като седна. Никакъв Цариград не видях сигурно защото не беше нежен както обеща