Кольо Колев: Нинова срина лявото, "Величие" е дълбоко неестествено явление

Не изключвам вариант да отидем директно на нови избори, каза социологът
12 юни 2024 15:23, Стела Стоянова
212
Кольо Колев: Нинова срина лявото, "Величие" е дълбоко неестествено явление
Снимка БГНЕС

Не се изключва вариант да се отиде директно на нови избори, обяви пред БНР Кольо Колев, социолог от "Медиана".

"Нова формула на управление би могло да бъде експертно правителство - един опит да се спаси политическата система. Тези резултати показаха тежък удар върху нея.  Има търсене на политическа алтернатива, а избирателите не я намират на политическия пазар, отбеляза той.

"Когато има търсене, ще се появи и предлагане. Друг е въпросът какви ще бъдат измеренията на новата алтернатива. Не може да изключим появата на нещо екстремистко, фашизоидно. Случи се избиване в неполитическото", посочи Колев.

"Всички партии, които имат опит за политически платформи, губят. "Величие" е дълбоко неестествено явление. Досега не сме наблюдавали подобни процеси, когато буквално от нищото се появява нещо с такава скорост, настоя социологът.

Той не е убеден, че зад успеха на "Величие" стоят само социалните мрежи.

"Подозирам, че това е структура, която се е развивала по някакъв партизански, апокрифен начин. Трудно може да бъде хваната с публични социологически средства. Причина за възхода на подобни формации е "тоталното разкъсване между това, което избирателите чувстват, виждат и преценяват и това, с което ги облъчва политическият елит", обясни експертът.

"Огромно разминаване има в т.нар. "дневен ред" по отношение на Русия, на войната, на военните доставки за Украйна, за еврото. Недоволството не се появава от нищото. Отчитахме, че се търси политическа алтернатива".

Колев коментира и оставката, която Корнелия Нинова се престраши да хвърли за трети път.

"Нинова за седем години срина лявото в България. Загуби над 800 хиляди избиратели. Тази оставка е много закъсняла. Ставаше очевидно, че се върви все по-надолу. Не бих казал, че обръщането на Александър Симов, както и на голяма част от бившите нейни хора, е нещо изненадващо".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да си ходи тогава!
65
3
 
7
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 3 месеца
Следващите избори по Коледа или на Иванов ден!
64
0
 
8
 
! Отговори
Дедо Кольо, преди 3 месеца
Да знаеш колко си прав? Ти виждал ли си стара апокрифна българска християнска книга? Не си ,защото си червен антихрист, антихрист до девето коляно назад. Е, след като не си виждал, не дей да даваш определения!!!?
63
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Koй е този?
62
4
 
9
 
! Отговори
Член на БСП преди 3 месеца
Нинова никакво ляво не е сринала! Тогава когато БСП събираше 900 000 гласа, беше когато бяха единствена алтернатива на ГЕРБ! Поне половината от тези гласове бяха анти-ГЕРБ, а не про-БСП! Впоследствие режима ГЕРБ - Пеевски измислиха десетки партийки които да разпокъсат левия вот, и е съвсем нормално да се стигне до този резултат! Но пък със слабо БСП нищо добро не чака България, бъдете сигурни в това!
61
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нинова срина лявото, за което ще и бъдем вечно благодарни, ако може сега и в герб да отиде...
60
0
 
5
 
! Отговори
случайното изчезва ! преди 3 месеца
0.5 процента от българите вярват, че политиците са полезни. 14.5 процента симулират, че вярват и участват в избори, защото знаят, че има доносници, и не искат да си загубят държавната заплатка и пенсийка. Статистиците, пардон стъкмистиците, умножават бройката по 2 и се радват на 30 процента ВЯРА В ИЗБИРАТЕЛНОТО ШОУ ! ДЕ ФАКТО БЪЛГАРИНЪТ Е МЪДЪР, НЕ СЛУЧАЙНО СТОЛИЦАТА НИ Е СОФИЯ. БЪЛГАРИНЪТ СЕ ЗАБАВЛЯВА С ПОЛИТИЧЕСКИТЕмаймуни от парламентарния зоопарк. 130 партии, АМИ ТЪЙ ДЕ ! ЩО КВИЧЕНЕ ПАДА !
59
4
 
10
 
! Отговори
Гражданин преди 3 месеца
Верно ли, бе Кольо? Тя ли накара 70 % от българите са не гласуват за никого? Тя ли пусна над 75 000 протестни бюлетини с надпис "не подкрепяме никого"? Да си имаме анализаторите, социолозите и т.н.
58
2
 
4
 
! Отговори
до Програмист преди 3 месеца
Субсидиите преведоха ли ги вече? Много бързо стана. Ще има ли чевермета?
57
0
 
4
 
! Отговори
Тоя Требе даеК0мунде преди 3 месеца
щом Нашият Феникс Родил се От Огънът и Летящ от Пепелна към Слънцето - Бил НеЕстествен!
56
8
 
5
 
! Отговори
Програмист преди 3 месеца
ВСИЧКИ СЕ СЪБИРАМЕ НА ФЕСТИВАЛА В ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК НА 22 23 ЮНИ! ОТБЕЛЯЗВАМЕ 5ТИЯ РОЖДЕН ДЕН НА ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК!
55
2
 
9
 
! Отговори
Еле па я преди 3 месеца
Кара-Колю лъжее шеее по дебели чардаа циии.
54
3
 
9
 
! Отговори
Коректен преди 3 месеца
Кольо па лъже, не му вервайте.
53
11
 
11
 
! Отговори
Public enemies преди 3 месеца
Боко с неговите 25 % е далеч от кабинет, трябва да се коалира със сулъо и пулъо да направи такъв, най-вероятно след 6 месеца ще има нови избори и Величие вече популярни може да надмине 10 % .
52
3
 
15
 
! Отговори
4 преди 3 месеца
тИ КОЛЕ,ЗАКЪРМЕН С МАРКСИЗМА да не знаеш , че всичко си има причина!Напълно естествено при тези крадци и мутри!Социологията ви нещо куца сериозно!
51
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Основателите на партия Величие са хора предимно живели по САЩ и яли Големия Х.., за ЕС не знам дали има Българи от там, но като цяло Хората започнаха да прогледват и забелязоха трите 666 на челото на западният лецемерен расистки съюз,затова търсят възможност да си върнем Бг от крадливите лапи на нашите Продажници,наречени управляващи.
50
3
 
6
 
! Отговори
Жорж Ганчев преди 3 месеца
Това " явление" е проявление на причинно- следствена връзка в резултат на 30 и кусур години дълбока и непрекъсната кражба, субклиничен геноцид и deep fake представителност , Кольо! Като искаш вече да няма такива явления спри да правиш шпакли и го заживей гордо и смело тоя твой поприключил живот!
49
2
 
11
 
! Отговори
?!?!?! преди 3 месеца
Кольоооо .... у левооо Кольоооо !!! П.С. Не трийте поста ми !!!
48
7
 
10
 
! Отговори
И още преди 3 месеца
Благодарение на БСП и лично на Корнелия Нинова се опазихме от джендърско законодателство.
47
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А пък тоя е едно естествено явление като Хелеевата комета.