Проф. Близнашки: Около Радев се групират най-ретроградните сили на обществото

Борисов ще загуби катастрофално, ако няма силно правителство
15 юни 2024 21:25, Анисия Иванова
145

Бившият служебен министър-председател на България проф. Георги Близнашки коментира политическата ситуация след изборите в предаването "Опорни хора".

“Създават се предпоставки за ново начало, за обрат, но заедно с това, като наблюдавам поведението на основните политически фактори, не изключвам да се случи и това, с което вече свикнахме - агонията да продължи. Имаме победители, но самите победители не се чувства така, не са готови да поемат отговорността за управлението. Същевременно имаме една опозиция, която е разбита, размазана, тепърва ще трябва да реорганизира. Ситуацията в момента е като след избори - създават се определени очаквания, но няма особен ентусиазъм, защото проблемите, пред които сме изправени, са твърде много”, каза Георги Близнашки.

Пред Bulgaria ON AIR той допълни, че възможността за експертен кабинет е общонационално усилие, защото нещата са много тежки, но, според него, нещата отиват в друга посока. Според бившия служебен премиер изказването на Бойко Борисов, лидерът на ГЕРБ, е заявка за нова сглобка.

“Оттеглянето на Христо Иванов е по много причини - категоричен провал. Стана ясно, че хората не поддържат тази политика, няма подкрепа от страна на избирателите и политиката, която се налагаше през последните години, не получава подкрепа отново. Очевидно трябва да се търси друго решение, за което, струва ми се, Бойко Борисов не е готов. Ако той не се справи по убедителен начин, ако не бъде излъчено силно правителство, което да започне да решава проблемите, пред които е изправена страната, той ще загуби катастрофално”, гостът засегна темата за подадената оставка на лидерът на “Демократична България” Христо Иванов.

Проф. Близнашки заяви, че “Възраждане” и “Величие” със сигурност няма да участват в евентуален кабинет, а евентуална подкрепа могат да получат от “Има такъв народ” и БСП.

“Всички тласкат президента непрекъснато да излезе на политическата сцена. Голямата трагедия е, че около него се групират най-ретроградните сили в българското общество и това ще бъде истинска катастрофа, не се търси сериозната алтернатива. Много наивни хора смятат, че те дърпат конците, но всъщност тласкат България към ръба на катастрофата”, коментира гостът.

Целия разговор гледайте във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от Общество
Експерт: България я очаква невероятно водородно и геотермално бъдеще
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Трънчо Не само теб. Като му се смеят, се чувствам гузен, че ми е президент, макар да не съм гласувал за него.
73
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Радев и да направи партия, тя няма да спечели. Видяхме му тоталните издънки.
72
6
 
14
 
! Отговори
Съселянин преди 2 седмици
С Жоро Близнашки сме от едно село, Скравена. Не беше такъв подмазвач и ***. От трудолюбиво семейство произлиза иначе. Родителите му чичо Петко и леля Вела бяха земеделци, много трудолюбиви и честни хора.
71
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Проф. БлизНашки за пореден път доказва , че "Н"-то във фамилията му е напълно излишно ...
70
11
 
6
 
! Отговори
Мдаа преди 2 седмици
Шапкари, ченгета и носталгично настроени към казармата индивиди.
69
6
 
16
 
! Отговори
Мда преди 2 седмици
Най добре ще е да има обединение на опозицията срещу гербСьрбахмеим попарата -12 гДори румьния ни задмина а беше много зад нас
68
25
 
12
 
! Отговори
Трънчо преди 2 седмици
Срам ме е от президента
67
9
 
3
 
! Отговори
Гледна точка преди 2 седмици
До 59. Ами убаво, ГЕРБ няма да е на власт. И кой? Не видя ли другите колко могат? Кой ли не пробвахме? Добре, нови избори. И после? Колко пъти в мотиката? Ей заради такива като теб, които не могат да мислят рационално и да разберат, че това е, с което разполагаме (ангели от небето няма да слязат), сме на този хал и НИКОГА, АМА НИКОГА няма да сме добре.
66
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ръцете горе от Радев. Единствения свестен президент, ама естествено вие намирате проблеми дори там, където ги няма.
65
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тозз къв е ? Експерт ли е ? Ауууу !!! Кат тез дет на опрайха тъй хубу . от 9 милиона на 6 . Все експерти в оправията . А кво е направил с ръцете си ? Хляб ли е замесил ? Зид ли е изидал ? Май пак гъзорък ,,експерт,, лаладжия .
64
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ОКОЛО БОРИСОВ СЪЩО
63
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Друго си е да ближеш евроатлантиците нали Близашки. Около Борисов и Пеевски кои групират? Подобни блюзолидци като този ли?
62
9
 
6
 
! Отговори
До 61 преди 2 седмици
До Анонимен"Айде и тоз евроатлантик да си каже за Радев. Бегаи в Москва. Радев не го барай." Що бе? Той Радев спи и мечтае да се озове У Московието под крилото на кумира си. Не зная само дали ще се побере там, че кумирът е педя индивид, без брада и акъл.
61
13
 
7
 
! Отговори
До 47 преди 2 седмици
До Анонимен"На мен Радев ми харесва много. Харесва ми как говори и как успява да намери баланса и обедини хората." Ти случайно да не живееш в някаква паралелна реалност? Кои хора успява да обедени под своя юмрук този разединител? Ако такива като теб, то не забравяй, че не си представителна извадка на населението. Този обединява само вечномразещите, мнимите не войнолюбци и рОсофили.
60
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Какво му е опорното на Близнашки? ------ Подпрял се е на Пеевски.
59
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Какво му е опорното на Близнашки?
58
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Айде и тоз евроатлантик да си каже за Радев. Бегаи в Москва. Радев не го барай.
57
5
 
10
 
! Отговори
БЛИЗАШКИ преди 2 седмици
ТУРСКИ АГЕНТ ЗА ВЛИЯНИЕ
56
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 56 Желязков ще стане " премиер", колкото стана Даниел Митов,После тая от " ротацията", или " президентката" Цецка Цачева!-:) Вярвай ми,този път ГЕРБ ще Загуби всичко! Сами са! Опозицията Няма да позволи ГЕРБ да вземе властта за 4 година!
55
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Провал, провал, ама разтуриха спецпрокуратурата и спец съда, а Борисов няма да се върне повече!! Чака го разтурване и на партията му.