Синодът за "София Прайд": Публична демонстрация на греха

"Грехът не може да бъде налаган като норма и ценност"
21 юни 2024 21:25, Александър Попов
64
Синодът за "София Прайд": Публична демонстрация на греха
Снимка: БГНЕС

Светият Синод излезе с позиция по повод предстоящия утре "София прайд".

"Скъпи чеда на Светата ни Църква, на 22 юни, когато православните християни отправят молитвен зов към Всеподателя Бога за своите починали близки и се молят за упокоението на душите им, за поредна година в София – градът на Божията премъдрост, ще се проведе т.н. „София прайд“. В деня, когато спомняме своите починали, ще станем отново свидетели на публична демонстрация на греха и приемането му като начин на живот.

Неведнъж Светата Църква е казвала, че съвременното общество, откъснало се от християнските си корени, за наше съжаление, подменя разбирането за основни ценности като любов и свобода. Да обичаш човека обаче, да го цениш и уважаваш не означава да премълчаваш и да бъдеш равнодушен, ако той е поел по лъжовен или пагубен път.

Затова отнасяйки се с пастирска загриженост, отговорност и отеческа любов към всички – противопоставяме се на опитите грехът да се налага като норма и ценност в българското общество.

Молим Всеподателя Бога, Който не иска смъртта на грешника, но да се отвърне от пътя си и да бъде жив (Йез. 33:11), да даде покаяние и вразумление на всички, да им прости съгрешенията и да ги спаси по Своята велика милост и човеколюбие".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: София Прайд
Още от Общество
Гвоздейков показа новите влакове за БДЖ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Едно време Исус е носил дървен кръст, а сега носят златни тупузи!
13
4
 
12
 
! Отговори
съгласен но преди 1 седмица
не трябва да сте лицемери това е по-гаден грях понеже е осъзнат напълно, ако оправдаваш и осветяваш бомбите пускани да убиват други православни християни това което прави руската църква е също демонстрация на греха но не виждам нашите владици да я порицавят така яростно
12
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И те са същите, но се крият.
11
32
 
1
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 седмица
ПРАВОСЛАВИЕТО Е СЕКТА КОЯТО СЕ Е ИЗВРАТИЛА ОТ ПРАВАТА ВЯРА! В КОДЕКС СИНАЙТИКУС ПЪРВАТА БИБЛИЯ ИМА САМО ПИСАНИЯТА НА УЧЕНИЦИТЕ НА ХРИСТОС И ТАМ НЯМА НИЩО ЛОШО КАЗАНО ЗА ОБРАТ-НИТЕ! ВЪВ ПРАВОСЛАВНАТА БИБЛИЯ ПИШЕ ЗА СОДОМ И ГОМОР НЕЩА КОИТО ХРИСТОС И УЧЕНИЦИТЕ МУ НЕ СА СПОМЕНАВАЛИ НИКЪДЕ! ПРАВОСЛАВНАТА БИБЛИЯ Е ПЪЛНА С ЕРЕС!
10
2
 
3
 
! Отговори
Трета Гумберг преди 1 седмица
Хау деър ю
9
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
21 век ще е труден за християнството.Думи на Ратцингер преди да стане папа.Според него днешното християнство е показно и масовостта му заблуждава.Според него църквата през 21 век ще е по -малка и вместо милиарди християни ще останат....1 милион.Да, точно това казва.Европа ,казва Ратцингер, е като късната Римска империя.
8
6
 
26
 
! Отговори
Бгг преди 1 седмица
В София е проблемът на България. Столицата има нужда от голямо чистене.
7
4
 
33
 
! Отговори
Руси преди 1 седмица
Браво на поповете,за пръв път сериозна позиция да вземат!
6
30
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Лъжа е че има Бог и души и Свети дух и дядо Коледа и Исус. Натрапени лъжи. Това не са никакви корени. Ние не сме генетично християни. Територията не е християнска, това е напаст обзела почти цялата планета с изключение на будизма, и трите аврамистични религии дошли от мала Азия са същинска чума и болест обзела умовете на хората. За едните Аврам убива първородният, при другите Бог го разубеждава. И двете се обрязват защото са семити. А ние какво общо имаме с тях. Нищо, ние не сме семити.
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Така е Бог да им прости. :(
4
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Синода да прати йеромонах Кирил- Кичка от троянския манастир на София прайд :)))
3
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Реформите на Костов дадоха резултат, а НАТО ни пази.Вместо християнско общество, каквото обещаха седесарите, се наложи п....ка република!Такива са и основните гласоподаватели на градската десница.
2
27
 
8
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 седмица
Значи тези, католици, християни и какви ли не още може да си мърсуват с малки момченца, даже не и момиченца, ама да си гей било грях :))) Странна логика :))))
1
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Така е, не съм набожен, но точно в тоя ден нямат място по улиците разни простотии.