Проф. Радулов: Затворът може да е опасен за Брендо

Това е човек от голям калибър в престъпния свят, каза експертът
25 юни 2024 12:57, Анисия Иванова
35
Проф. Радулов: Затворът може да е опасен за Брендо
Снимка: Bulgaria ON AIR

Евелин Банев - Брендо се предаде сам след години издирване, за да излежи присъдата си за наркотрафик.

"Стори ми се забавно. Това е четвърти или пети такъв случай. Спомням си 2015-2016 г. така издирваха единия от братята Маргини. Човекът има причина да го направи това, имаме и видеоклип как се случват нещата. Едва ли адвокатът не знае какъв е редът за изтърпяване на наказанията. Минава се през медицински изследвания, това беше подход да се разшуми малко, от гледна точка на вътрешното колебание, че ако отиде без публично да се предаде, може да се случи нещо", коментира  експертът по национална сигурност и бивш секретар на МВР проф. Николай Радулов в "България сутрин".

Според него Брендо има много информация за света на наркоразпространението у нас, а вероятно той многократно е идвал и излизал от България.

Още по темата

"Знаем, че има 7-8 паспорта, беше украински гражданин, при него е използвана тактика, която Москва използва - придобива самоличността на починало в катастрофа дете. Не съм сигурен, че МВР е забелязало неговото присъствие в България. Макар да се говореше, че всяко лято е в неговите комплекси, строени на морето", каза още проф. Радулов.

В ефира на Bulgaria ON AIR експертът по национална сигурност изрази позицията си, че вероятно не само се е знаело за присъствието му в България, но е бил използван и по някакъв начин.  

"В България влиза кокаин, на входа имаме заловен, но от "Митниците" вероятно има чадър над търговията с кокаин, в страната е пълно с кокаин, цената му пада, но нямаме хванати количества", каза проф. Радулов.

По думите му затворът може да не се окаже най-сигурното място за Брендо, тъй като там често има отчаяни мъже, които биха извършили престъпление за пари, с които да помогнат на семействата си навън.

"Там хронично липсват хора и затворниците са охраняват от малко хора, помислете дали може да се осигури на някой сигурност", каза гостът.

Очакванията му са Брендо да продължи да ръководи бизнеса си от затвора.

"Това е човек от много голям калибър в престъпния свят. Това е международна схема, от която няма отказване, трябва да легнеш в гроба. Преди години, за да му затворят устата, докато беше в затвор в Италия, отвлякоха дъщеря му Лара и докато не отказа да свидетелства не я пуснаха", припомни проф. Радулов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от Общество
Всеки трети медик е над 55 години, медсестрите намаляват
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
РАДЕВ преди 2 дни
Скоро и Тиквон че тропа на вратата на затворо....ако оцелее де....
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Едва ли ще е по-опасно там отколкото на фронта.По паспорт си е украински гражданин и подлежи на мобилизация.Не е луд да се бори за рейтинга на изкукалия Бай Дрън.
29
4
 
0
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 3 дни
Просефор Радулов е агент на руските служби.
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Надеждата е Италия да постави нашите корумпирани съдебни власти на място и да информира Света и САЩ за корумпираните власти, които укриват от Италия кокаинов крал чрез изпиране чрез присъда за изпиране на пари.
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Че той сега влязал у затвора у Еди прокурор каза че щял да лежи само три години ,тоя що неьсе предаде в Италия там е за 20 г а тук продажбите съдии само 6 г
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Че колко му е да купи шефа на затвора и 10 надзирателя ))))
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Този какво предлага? Да го върнем обратно в Украйна?!
24
0
 
5
 
! Отговори
ДОНЧО преди 4 дни
ДЪРЖАВАТА Е ПРЕСТЪПНИК НОМЕР 1
23
0
 
5
 
! Отговори
ГАНЧО преди 4 дни
ДЪРЖАВАТА МАЙ Е ИЗМИСЛЕН *** ПЕЧЕЛЕЩТА ОТ ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ А И САМАТА ДЪРЖАВА Е ПРЕСТЪПНА СХЕМА ВСИЧКО ДРУГО Е СЛОВОБЛУДСТВО
22
1
 
4
 
! Отговори
Само да не се преди 4 дни
Разприказва,че с Борисов е свършено.
21
0
 
2
 
! Отговори
Сенеката преди 4 дни
И ко да направя сега...
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
може да стане бренда там.
19
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
ТОЯ *** Е ЖИВЯЛ 30 ГОДИНИ КАТО ЦАР И Е ИЗТРОВИЛ ХИЛЯДИ ХОРА И ВРЕМЕ ДА СИ ПЛАТИ.НО В НАШАТА ИЗМИСЛЕНА И КОРОМПИРАНА ДЪРЖАВА НЯКОЙ ВЕЧЕ МУ Е ВЗЕЛ ПАРИТЕ И ЩЕ ГО ПАЗИ В ЗАТВОРА. КЪМ ЖУРНАЛИСТИТЕ: НЕ ГО ПРАВЕТЕ НА ГЕРОЙ,ТОЙ Е ДЖЛЕН ПРЕСТЪПНИК!
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Територия, а не държава.... Видимо българският етнос вече е непригоден за самостоятелна държава!!!
17
1
 
13
 
! Отговори
Шпек Салам Народен преди 4 дни
Ам с Митьо Зъркелите ко става? Нещо спряха да пишат за него.
16
1
 
10
 
! Отговори
Шах преди 4 дни
Украински гражданин е. На фронта е много - по опасно. Много
15
0
 
10
 
! Отговори
@Color Conductor преди 4 дни
Брандаки бил голям калибър. Колко, да е голям ? По - голям ли е от 38 калибър ? Три фишека в сурата и престава, да е голям.
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Този пък какво се е изцепил в стил "плаче на чужди гробища".Онзи да си е правил сметка щом иска да се прибира в България и знаеше много добре, че има присъда!
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
АБЕ РАДУЛЕ, ДОКОГА ЩЕ ДРЪНКАШ ЕКСПЕРТНИ УМНОСТИ??!!!...
12
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен до 9 преди 4 дни
Брендо не е враг на Тиквата бе "умен", враг е сръбският мафиот Сретан Йосич който се закани да гръмне Тикво4а и ще го направи ! Сретан винаги си удържа на думата, той е мъж, не е Тиква !