Вселенският патриарх Вартоломей награди Бойко Борисов

Отличи го с Кръст на Света Богородица Преблажена
30 юни 2024 15:30, Елка Василева
262
Вселенският патриарх Вартоломей награди Бойко Борисов
Снимка: Фейсбук

Вселенският патриарх Вартоломей награди лидера на ГЕРБ Бойко Борисов с най-високото отличие на Вселенската патриаршия – Кръст на Света Богородица Преблажена. Двамата се срещнаха в сградата на парламента, а срещата им бе излъчвана на живо във фейсбук профила на Борисов.

На нея присъстваха също председателят на парламента Рая Назарян и народни представители от парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

„От името на нашата партия, на нашата парламентарна група, на стотиците хиляди избиратели на ГЕРБ, със смирение, почит и преклонение приемаме всеки дар от църквата. Ние вярваме, че без Господа нищо не може да се направи. Най-смирено ще продължим да помагаме по силите ни на всички православни църкви“, заяви Борисов.

Вселенският патриарх Вартоломей е в България за Патриаршеския избирателен църковен събор и интронизацията на новия български патриарх. Видинският митрополит Даниил бе избран за български патриарх и Софийски митрополит от делегатите на Патриаршеския избирателен църковен събор, посочва БТА.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от Общество
Каримански: Бъдещият кабинет може да напише програмата си по докладите на ЕЦБ и ЕК за готовността ни за еврозоната
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Лъв Дякон - византийски историк от 10 век упорито нарича българите мизи. За византийците думите мизи, скити и Българи означават едно и също, използват ги като синоними.
162
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Анастазий Библиотекар 415-473. В 4 век "Българите са обединили своето отечество съгласно родственото им право." Енодий Тицийски 473-524, епископ придворен историк на готския крал Теодорих също посочва, че българите са стар мизийски или илирийски народ. В краткото житие на Св. Климент Охридски архиепископ Димитрий Хоматиан казва: "Този велик наш отец и светилник на България бил по род от европейските мизи, които народът обикновенно знае и като българи..."
161
4
 
9
 
! Отговори
Кака преди 3 дни
Вартоломей против каноните на православието се изявява като католическия папа ,но не е. Той е представител на гръцката църква в Турция .
160
5
 
16
 
! Отговори
Петко. ВОЙВОДА преди 3 дни
ЗА КАКВО НАГРАЖДАВА ТИКВАТА? ЗА СТОПЯВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД! ЗА ТОЯ ТАПИР - ЗАТВОР А НЕ НАГРАДИ!
159
3
 
3
 
! Отговори
Фики преди 3 дни
Кой е той.
158
6
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 3 дни
Злоба голяма. Това сме българите. Всичко си заслужаваме
157
3
 
7
 
! Отговори
Стойне от Чукурово преди 3 дни
Фани единио,удари другио
156
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Мутрата извършва поредното национално предателство и гавра с българската история
155
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Петър Осоговец - Слънце - владее над Царството. Луна - властва на Целомъдрието. Меркурий - повелява над Посвещението. Юпитер - бди нас Славата. Венера - владее над Любовта. Марс - владее над Кръвопролитието. Сатурн - пази Тайната.
154
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Петър Осоговец. Доростолски епископ. "Деномесечен Указател" и "Книга на Звездите и за съдбата на народите" Петър Осоговец предрича гибелта на Византия и дава следните управители на народите и държавите: Масър (Египед) - Слънце. Междуречие (Вавилон) - Луна. Гърция - Венера. Юдея - Меркурий. Византия - Сатурн. България - Млечен път.
153
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До Анонимен 176 Сигурно ти го е сложил след поклона, та ни информираш, че е голем? А Мата Хари не беше толкова благодарна, като тебе, не каза голем ли е или малък...
152
3
 
11
 
! Отговори
Отврат! преди 3 дни
Тиквуний 404 Банкянски отдавна е турска п00дл00га и приема с радост "всеки дар" от родината му Турция и е специална гостенка на туркиша Вартоломейоглу... Падението на Толупа няма край, дори и снайперистите няма да го спасят от престъпленията му.
151
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Астрологична символика в учението на Богомилите. Богомилски Астролози: Хемрон Дубровницки! Петър Осоговец! Михаил Унгарец.
150
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До Анонимен 127 Споко, няма да ме изненада и Дебелян Змеевски да се нареди там, срещу разумен подкуп да целува никаквеца по ръката и отзад. Стига от посолството да го засилят да участва в такова шоу, нищо че ще се яви с феса на тиквата си.
149
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До Анонимен 148 Дрън дрън, егати ЛЪЖАТА - Христос не е носил и е нямало как да носи КРЪСТ!!! Кръстът е знак в чест на разпъването на самия Христос на кръста. Едва след разпъването му символът на неговата секта, а по-късно и църква става кръста. В началото дори след смъртта му символът на новата за юдеите религия е била рибата. Много по-късно приемат кръста.
148
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
ГОЛЕМ Е БАЦО ПОКЛОН
147
4
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 дни
Еееееее, вече с този кръст Бойко стана като онзи, подполковника Свинарков от Безличие :)))))))))
146
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До Анонимен 170 По коя глава? Щото се твърди, че пък Луцифер го е ... на друго място? Затова е така двулик и давол.
145
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До Лека жена Е как?!? Оноди де когото хвана, не само Мата Хари, ограби много бизнесмени, целунал е "вселенския" "патриарх" отзад - значи работи за умножението на чедата божии, наказва сребролюбците и много слушка САЩ, вдига престижа на никаквеца от Истанбул.
144
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Богомилска нравственост. Богомилите са били противници на всяко проливане на човешка кръв. Няма случай в Евангелиятаь, подчертавали те в споровете, в който Христос или някой друг от последователите Му да е убивал човек. Този могален принцип на Богомилите е много важен. В момента над управляващите религии стоят КАНИБАЛИТЕ!