Хампарцумян: Хората не са изморени от избори, не ги караме на Сточна гара да разтоварват цимент

Според него повечето хора свързват двата края
11 юли 2024 22:30, Нели Христова
94
Хампарцумян: Хората не са изморени от избори,  не ги караме на Сточна гара да разтоварват цимент
Снимка: БГНЕС

"Възраждане" и "Има такъв народ" искат референдум за запазване на лева.

"Този референдум е незаконен, защото по международните договори ние трябва да влизаме в Еврозоната и ние сме в процедура. И тази процедура върви. Накъде са тръгнали тези момчета? Освен това, има един допълнителен фактор - заради ниската избирателна активност, прагът на задължителност на референдумите е паднал доста и ако хората продължат да бъдат незаинтересовани и да неглижират различните неща, може да се окаже, че една малка група драматурзи могат да ни спретнат нещо като с ефекта на Brexit", каза финансистът и банкер Левон Хампарцумян в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му днес англичаните съжаляват за тази крачка и икономиката им е далеч от очакваното.

"Тези, които направиха референдума, загубиха катастрофално. Ако имаме функционално неграмотни - могат да четат, но не могат да разберат какво е написано, такъв човек трудно се оправя със собствените си проблеми в живота. И сега подобни хора трябва да си дадат гласа, който е почти толкова силен, колкото гласа на някой професор. Може да получим изкривени резултати", добави Хампарцумян за Bulgaria ON AIR.

Той призова да се направи така, че да изпълним критериите за Еврозоната.

"Усилията трябва да бъдат направени, защото за България е много лошо да сме тръгнали да направим нещо и за пореден път да не може да го направим. Това усилие може да бъде направено от служебен кабинет, защото той в модерната история на България е постигал стратегически цели. Влизайки в Еврозоната, ще имаме много повече възможности от гледна точка на финанси", подчерта финансистът.

Според него, ако нямаш подреден екип и механизми, ти не може да управляваш.

"Както се случи с ПП-ДБ, те имат много трески за дялане. Не са виновни за всичките неуредици в държавата, защото управлява по малко. Репутацията на държавата не е много висока, ние икономически имаме растеж, никога българите не са били толкова богати. Да, ще кажат: "Вижте тези, които не могат да свържат двата края". Повечето ги свързват двата края. Хората не са изморени от избори, на вота не ги караме на Сточна гара да разтоварват вагони с цимент", подчерта Левон Хампарцумян.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
3
 
21
 
! Отговори
ха-ха преди 1 месец
Назначеният милионер срещу добра сума отново е готов да ни пее приспивни песнички ...
41
2
 
19
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 месец
Този ако е стоварил и една торба цимент,значи утре ще има лунно затъмнение....Егати цирка.
40
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ай стига, ид....и0т
39
3
 
23
 
! Отговори
Гошко преди 1 месец
*** тръгнал с политиката на най-голямата империя в света да сравнява с еврото в умряла България. Защо в Полша, Дания и Унгария не искат евро да каже мишока?
38
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Единственото, което има България е земя за разпродажба!
37
3
 
14
 
! Отговори
Пряко преди 1 месец
Брекзит си е много добре за Великобритания, Левоне, не бъркай боя със ситуацията! Лустрация!
36
2
 
20
 
! Отговори
Пловдив преди 1 месец
Голям си демократ а бленуваш да носиш цимент на Сточна гара . Бре *** сте тарикати банкерите изобщо не се оядохте през прехода , да млъкваш арменски тарикат и долари и рубли са ти сладки подлизурко .
35
2
 
10
 
! Отговори
1453 преди 1 месец
Още един математик.
34
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Гърция след еврото и до ден днешен не могат да се оправят! Мои приятели гърци си изоставиха прекрасните домовете в Атина и заминаха да живеят в САЩ. Просто финансово не издържаха в Гърция. Така, че дедото хич да не ми разправя кое е законно и кое не. В България хората са много по-бедни от гърците и спекулата след въвеждане на еврото у нас ще ги унищожи. Мизерията ще стане страшна. А ако съюза се разпадне ще е още по-страшно
33
5
 
14
 
! Отговори
Име преди 1 месец
Този е за бесило! Не виждам нищо лошо България да излезе от ЕС! 45 под руски ботуш ни е достатъчно.
32
2
 
16
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 месец
Дайте го на сьд всички ощетени от превалутирането в евро при банкови операции на банките му -уникредит и алианцЕврото офицялно не е прието за да ми вдига двойно таксите с превалутиране от лева в евро
31
2
 
16
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 месец
Химика на костов добре се облажи от разграбването на дьржаватаЩо му е да разтоварва циментМежду другото неговата банка сьвсем незаконно вече прибира такси в евро след превалутиранеКой им е разрешил - таксата ми вече е двойна за банкови операции като теглене например - прокуратурата спи ли , не сме приели еврото
30
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не съм гласувал от 20 години. Всичките тия криминални елементи дето са се наредили на опашката и вече 30 години "управляват" не си заслужават загубата на време, полагат се специални грижи да не се позволява появяването на нови честни лица. Тая бюлетинка Не подкрепям такава тежест и дадоха че само за тоалетна хартия става. Изборното законодателство ни е такова че и сами могат да си се избират така че да спестят малко пари от тоя театър и да си правят изборите с 1 секцйка в София.
29
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лъжи отначало докрай. България е богата с невъзвръщаеми кредити! Има извънредни приходи от войната. Разруши структурата на икономиката си. Ако на екен фалират зърнопроизводителите, плановете на Хампарцумян отиват на кино!
28
2
 
8
 
! Отговори
до 25 преди 1 месец
Срещу кого ще възставаш, бе. Утре дружно ще зацелувате *** на Доган.
27
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Арменец шитохвъргач. Кой знае защо представян като финансов експерт.
26
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези които крадяха 35 г. много искат еврото, но реално България е много бедна и хич не и е време за еврото.
25
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Турците имат Доган... ------ Ние имаме Радев.
24
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А я да видим сега, държавите не приели еврото не са ли в процедура, а провелите референдум за еврото как са го направили, или те нямат международни договори и процедури, а е тея ги разправяй на туристите, Дания, Швеция, Унгария, бе то половината държави го нещат, а *** само при нас е незаконно да го нещем.
23
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Турците имат Доган...