Хампарцумян: Хората не са изморени от избори, не ги караме на Сточна гара да разтоварват цимент

Според него повечето хора свързват двата края
11 юли 2024 22:30, Нели Христова
94
Хампарцумян: Хората не са изморени от избори,  не ги караме на Сточна гара да разтоварват цимент
Снимка: БГНЕС

"Възраждане" и "Има такъв народ" искат референдум за запазване на лева.

"Този референдум е незаконен, защото по международните договори ние трябва да влизаме в Еврозоната и ние сме в процедура. И тази процедура върви. Накъде са тръгнали тези момчета? Освен това, има един допълнителен фактор - заради ниската избирателна активност, прагът на задължителност на референдумите е паднал доста и ако хората продължат да бъдат незаинтересовани и да неглижират различните неща, може да се окаже, че една малка група драматурзи могат да ни спретнат нещо като с ефекта на Brexit", каза финансистът и банкер Левон Хампарцумян в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му днес англичаните съжаляват за тази крачка и икономиката им е далеч от очакваното.

"Тези, които направиха референдума, загубиха катастрофално. Ако имаме функционално неграмотни - могат да четат, но не могат да разберат какво е написано, такъв човек трудно се оправя със собствените си проблеми в живота. И сега подобни хора трябва да си дадат гласа, който е почти толкова силен, колкото гласа на някой професор. Може да получим изкривени резултати", добави Хампарцумян за Bulgaria ON AIR.

Той призова да се направи така, че да изпълним критериите за Еврозоната.

"Усилията трябва да бъдат направени, защото за България е много лошо да сме тръгнали да направим нещо и за пореден път да не може да го направим. Това усилие може да бъде направено от служебен кабинет, защото той в модерната история на България е постигал стратегически цели. Влизайки в Еврозоната, ще имаме много повече възможности от гледна точка на финанси", подчерта финансистът.

Според него, ако нямаш подреден екип и механизми, ти не може да управляваш.

"Както се случи с ПП-ДБ, те имат много трески за дялане. Не са виновни за всичките неуредици в държавата, защото управлява по малко. Репутацията на държавата не е много висока, ние икономически имаме растеж, никога българите не са били толкова богати. Да, ще кажат: "Вижте тези, които не могат да свържат двата края". Повечето ги свързват двата края. Хората не са изморени от избори, на вота не ги караме на Сточна гара да разтоварват вагони с цимент", подчерта Левон Хампарцумян.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом турците имат смелост да въстанат срещу Пеевски, значи и българите ще могат. Ние да не сме по-долни? Американците ще ни помогнат. Не се страхувайте от дъртите ***.
21
1
 
3
 
! Отговори
ПКП преди 1 месец
vox populi, vox dei
20
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не сме изморени, а отврътени!
19
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Комсомола пак се обади, после се чудят, що никой не гласува, освен партийните им другарчета :)) Ако те накарам да разтоварваш цимент на ръка, ще издъхнеш на 5-та минута ком уне :)))
18
2
 
14
 
! Отговори
Мнение преди 1 месец
Тая муцуна няма никаква представа нито от Сточна гара, нито от цимент...за него Сточна гара е едно кръгово движение откъдето вероятно минава от време на време. ...
17
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този самозабравил се другар не се ли срамува да прави такива изказвания. Не се ли уморихте да се упражнявате на гърба на народа.
16
1
 
6
 
! Отговори
до 15 преди 1 месец
Разликата ще бъде в отчетената избирателна активност.
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Даже няма да има нужда да си правим труд да ходим до урните - автоматично ще ни начислят гласа, за когото трябва. :))) ---- И каква точно е разликата със сега? Плашиш мокрия с дъжд.
14
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато настъпи радевата диктатура, ще го избираме с 99% от гласовете. Даже няма да има нужда да си правим труд да ходим до урните - автоматично ще ни начислят гласа, за когото трябва. :)))
13
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хампарцумян, преговори с американското посолство. Иначе няма да стане. Кога ще го схванете? С ала-бала става по-зле. Държавата ще фалира и тогава ще видиш хората дали са уморени да бият.
12
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прав е. Като цяло не ми е жал за"народа" - политиците са негово отражение. Умилителното отношение към народа е останало от марксизма: политиците са буржоазията, а народът е угнетения пролетариат. Българите не сме толкова невинни, за колкото се смятаме. Всъщност сме си доста злобно и завистливо общество, а "ценностите" ни са фасада, зад която се крие чудовищен нихилизъм.
11
1
 
16
 
! Отговори
Тоя Жид преди 1 месец
що не си оди у Родината - ама не - щото там ще му свият сармите - няма Ба лъ ци като Барба Ганиос - да го търпят!
10
2
 
10
 
! Отговори
Брей преди 1 месец
Чакай намесен да видиш, коннбоб яде ли... Това ми беше ппследното гласуване, и е само на мен...
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не сме *** ***, не сме.
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Човек, стига се излага вече
7
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За да каже подобно нещо явно няма представа какво искат и защо не им се гласува на хората. Когато гласуваш безкрайно много пъти и нещата обещани от политиците така и не стават реалност, когато виждаш, че са само празни приказки и противоречиви дела скрити зад фразата национален интерес докато всъщност са срещу него, тогава идва умората от избори, защото е все едно и също с всеки избор. Когато се появи политик или партия, която да докаже противното хората ще отидат до урните. Народа не е виновен
6
6
 
5
 
! Отговори
ПП СА СРЕЩУ ЕВРОТО преди 1 месец
2020 - 2024... РАДЕВ, АСЕН И КИРО ЗАТОВА ПОМПАХА ИНФЛАЦИЯТА, ЗА ДА НЕ МОЖЕ ДА ИЗПЪЛНИМ УСЛОВИЕТО ЗА 3 % ИНФЛАЦИЯ,..... И УСПЯХА........ С ПОМОЩТА НА ВЪЗРАЖДАНЕ, БСП ИТН, КОИТО СЪЩО СА СРЕЩУ ЕВРОПА....
5
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоа па като какъв се изказва крадец
4
8
 
15
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 1 месец
Всички комунистически старци се тресат от страх.
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Aмa вce nak ru kapaтe, a нe бu тpябвaлo?