Шокиращо! При стрелбата срещу Тръмп са дадени 9 изстрела от три оръжия

Данните са от вече готовата съдебна експертиза
15 юли 2024 20:45, Петър Бойчев
201
Шокиращо! При стрелбата срещу Тръмп са дадени 9 изстрела от три оръжия
Снимка БГНЕС

Според вече изготвената съдебна експертиза с най-малко три оръжия е стреляно по време на митинга на Доналд Тръмп в град Бътлър в американския щат Пенсилвания, когато бившият президент републиканец беше ранен в ухото, съобщи Си Ен Ен.

Вчера ФБР съобщи, че неутрализираният стрелец е действал сам, припомня БТА.

Първите три изстрела са свързани с първото предполагаемото оръжие, следващите пет са от предполагаемото второ оръжие, а последният "акустичен импулс" е издаден от трето предполагаемо оръжие, сочи заключението на аудиоекспертиза.

Тя е извършена от Кейтлин Григорас, директор на Националния център за медийна криминалистика към Колорадския университет в Денвър, и Кол Уайткотън, старши изследовател в същата институция.

Вещото лице Робърт Мехър също така потвърждава, че стрелецът е бил на около 360-393 фута (110-120 метра) от подиума.

Изводите съвпадат с анализа на телевизионния канал, че стрелецът е бил на покрив на 393-492 фута (120-150 м) от подиума, когато е стреляно.

Изстрелите издават типичния звук, при който свръхзвуков куршум минава покрай микрофон, достигащ преди "достигането на съответния звук от дулото", обясни пред Си Ен Ен Мехър, който преподава аудио-криминалистика в щатския университет в Монтана.

Времето между регистрирането на двата звука поставя стрелеца на 110-120 метра от микрофона, заяви Мехър. Взето е под внимание, че куршумът срещу Тръмп се е движил със средна скорост от около 800 до 1000 метра в секунда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
0
 
0
 
! Отговори
Друг преди 1 месец
Този тръмп голям актьор ще излезе! Има видео как човек пълзи по покрива 28 минути преди да започне стрелбата! Е как не реагираха тези сикрет сървис! Тези американци са гола вода!
187
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
шок, колко овца повярва на платения тръмп постановката
186
4
 
4
 
! Отговори
до 83 шилото преди 1 месец
Какво шило, бе, мой човек...? Да не е луд да си пробива ухото?! Ти за филмова боя или дори най-обикновен кетчуп не си ли чувал...? ;-) Будалите по цял свят папкат и най-глупавата инсценировка като топъл хляб.
185
4
 
3
 
! Отговори
It was staged преди 1 месец
Още ли дъвчат този кетчуп?
184
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да съобщят в какъв времеви отрязък са произведени тези изстрели. Малко вероятно е набеденият за атентатор да е имал три оръжия в себе си и да ги е ползвал последователно.
183
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тайните служби имат у-ва автоматично показващи моментално произхода с балистичната треактория на до 30 куршума.Къде са снимките ? Явно е била маловажна,сватбарска пукотевица.
182
1
 
2
 
! Отговори
Кон преди 1 месец
На вниманието на драскачите, прочетете заглавието с включен мозък. Написано е "... стрелбата срещу Тръмп..." Т.е. 3 те оръжия са стреляли срещу Тръмп, не в различни мишени, поне така пише. Или пак ни бъзикат?
181
0
 
0
 
! Отговори
Х преди 1 месец
ясни са. 1. стрелеца 2. снайпериста, който го уби 3. снайпериста, който уби пожарникаря
180
3
 
0
 
! Отговори
Ганя преди 1 месец
Коментират п.р.и.м.итивните от село за наднормено тегло, а не погледнат ЕСКОРТА в БГ. Били дебели?! То тоя "народ" затова е най-бързо изчезваащата нация! Примитивни и прости
179
0
 
2
 
! Отговори
Мдаа... преди 1 месец
"...с най-малко 3 оръжия е стреляно..." ?! И това ми било експертиза...
178
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Първите три изстрела са свързани с първото предполагаемото оръжие" .......това оръжие стреля поне 5 пъти!!!!!!!!! Толкова с експертизата!
177
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
9 изстрела..3 оръжия ...1 стрелец (уж) с 1 карабина ... и 1 снайперист с 1 изстрел между очите го неутрализирва..Пита се в уравнението Кой с какво и по кого..
176
2
 
3
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Ти пък къде видя наднормено тегло? Едното е жена, ама знам ли, просто е "едно". Носят жилетки, а американските полицаи и ат навика и да тренират по залите, не са като нашите.
175
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много смели американци! Нямаше никаква паника! Свикнали са на масови стрелби и стояха кротко по местата си!
174
3
 
20
 
! Отговори
Червонец преди 1 месец
Първите три изстрела са произведени от атентатора, следващите пет са от охранител, а последният - деветият - е произведен от шерифа и сигнализира край на операцията. Операцията е неуспешна. Тръмп е жив, рейтингът му излетя в космоса, вчера в Милоуоки официално го избраха за кандидат от републиканската партия. Байдън отива в историята.
173
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шокиращо е, че има хора вярващи в,, атентата"!
172
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като гледам снимката, трима от четиримата полицаи са с наднормено тегло, тия да не са въвели квоти и за задължително назначен процент дебелаци (за да не се чувствят дискриминирани)...
171
0
 
3
 
! Отговори
Коментатор преди 1 месец
Не е Кейтлин, а Каталин Григораш. Румънски специалист.
170
1
 
6
 
! Отговори
Баси тръмпа преди 1 месец
Той като Нео от матрицата ще го изкарат.Когато на забавен кадър отбягваше куршумите
169
0
 
9
 
! Отговори
не се знае нищо преди 1 месец
Оръжията претполагаеми ли са или са намерени. Стрелците се претполага 1 или 3.

Спонсорирани публикации