Петя Кертикова: В САЩ още от началното образование гледат заложбите на детето

Тв водещата е сред посланиците на Day Off: School Time
Обновена: 21 авг 2024 14:50 | 21 авг 2024 12:35, Инна Ангелова
41

За пръв път новинарският сайт dnes.bg организира събитието Day Off: School time, което ще се проведе на 14 септември в столичния квартал "Младост". То ще бъде своеобразен фестивал, с който деца и родители да кажат довиждане на лятото и да се подготвят за първия учебен ден.

Повече за събитието разказва водещият на "Новините ON AIR" и автор на поредицата "Завърналите се" Петя Кертикова в студиото на "България сутрин".

"Страшно много вярвам, че доброто хранене, физическата активност, подготовката за училище и активностите, които са свързани с детето, са много важна част от израстването му. Когато е малко детето, гледаме какви заложби му е дал Господ. Нещо, от което съм попила много знания, е от образованието в САЩ. Там още в началното образование се гледат заложбите на детето", каза Кертикова, която е посланик на кампанията. С начинанието си дава личен пример на тригодишния си син.

"Синът ми вече знае, че ще бъде в първа градинска група, не са вече бебета. През лятото той се храни със сезонни зеленчуци и плодове, месото също присъства в менюто му. Когато го захранвах, бях много стриктна, сега обаче му се доверявам. Той се храни здравословно", допълни Кертикова за Bulgaria ON AIR.

Попитана дали подкрепя премахването на мармалада и меда от менюто на децата в детската градина, тя отговори: "Крайностите не са добри в нито едно отношение. Но въпросът е дали това, което хапват нашите деца в градините, е здравословно. Не може на бебета, които не са захранени, да им се предлага това”, допълни водещият.

Повече информация за Day Off: School Time може да откриете на Investor Media PRO.

Основен партньор на Day Off: School Time е Елана Фонд Мениджмънт.

Партньори на Day Off: School Time са: Britanica, Столето, British Council.

В партньорство с: Apteka.puls.bg, Хипермаркети HIT MAX, Онлайн супермаркет Shop.gladen.bg

Събитието се организира с подкрепата на: Max International, Valentis, NEXT LEVEL, Florina, Therasal, FREETUSS, Vita Rama, Centrum, Academy pro, Бусинска Сръчкотилница, DEVIN, “Къмпинг Градина”, J Point Group и Photocorner.bg.

Институционален партньор на събитието е BESCO.

Медийни партньори на Day Off: School Time са: Az-jenata.bg, Teenproblem.net, Bulgaria ON AIR, Bloomberg TV Bulgaria, сп. „Жената днес”, “София играе”, Mama Mia.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от Страната
Появи се нова суша в Дунав - Голия остров
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
От толкова гледане, затова образованието е станало разногледо и е стигнало дъното. То само с гледане не става, трябва малко и акъл! Я си погледнете директорите послушковци и измислените "учители", които са си назначили, та може и да прогледнете, докато още не е късно! Безобразията и невежеството няма как да се се скрият зад прозрачната показност, проектчета, ремонтчета, дигитализации и всякакви ала-бала.
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Първо обаче гледат кой от 72 та пола е, да не стават грешки.
32
0
 
11
 
! Отговори
кака Кера преди 3 седмици
Хайде стига сме гледали САЩ и не знам си още къде! Българското образование от едно от челните места преди години, сега е на едно от последните в света. То не бяха реформи, то не бе чудо! Всеки министър се надпреварваше с предходния каква по-голяма глупост да измисли и въведе. Никой не мисли ни за децата, ни за учителите, на луди ги направихте и едните и другите.
31
1
 
14
 
! Отговори
емо преди 3 седмици
криворазбраната цивилизация в действие. жал ми е за това дете при такава майка, която организира неразбираеми фестивали с английски имена и славослови началното образование в сащ. няма да се учудя ако синът й вместо иван се казва айвън. оцеляли сме през вековете, включително и през жестокото турско робство, но с такова поколение и с демографския срив - няма как да оцелеем.
30
0
 
7
 
! Отговори
мда преди 3 седмици
ахаха, май само ги гледат докато завършат. Не могат да сметнат колко е 3х3х3 завалийките. Иначе възможности сигунро имат, но са гледани не развивани!
29
0
 
6
 
! Отговори
Тази Петя, може преди 3 седмици
спокойно да се прекръсти Кирдикова. Бонус точки за тия дето знаят какво значи "кирдик". Като гледам "партньорите" на "събитието" това си живо училище за компрадори.
28
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Петя Киртакова ще ми хвали мириканското училище ааре у левоо
27
0
 
8
 
! Отговори
Отвратена преди 3 седмици
Дано си откриват овреме онези дето им е заложено да стрелят из училищата и да убиват деца
26
1
 
15
 
! Отговори
Без име преди 3 седмици
Хайде, долу ръцете от децата ни, американски по дло...ги ! Техните *** учат в десети клас това, което нашите в пети клас го знаят. Зная толкова познати, които с мързела си се пренесоха в Америка и тръгнаха с нагласата с хитрост и малко усилия да постигнат богатство. И най - вече отрочето да завърши там...защото тук нещо му куца ученето. Доволни са, вместо тук, там мият чинии, разнасят пици, мият тоалетни. Да са живи и здрави!
25
3
 
16
 
! Отговори
Гост преди 3 седмици
Чакахме Петя Керт...да сподели как е в Америка, щото тук ние представа нямаме как се гледат деца, как се захранват, как се възпитават...не си наблюдаваме децата. И сигурно си мисли, че ги храним с ***, каквито ни промотират по американски тертип. Хайде да ходи да си гледа работата и да не дава акъл, да не ми хвали и образованието в Америка. Нали на там тръгнаха и много наши посредствени ученици. Тук едва връзва тройката, там изведнъж станал много умен.
24
0
 
14
 
! Отговори
Цц до Американ # 12 преди 3 седмици
То и при нас е така.Обгрижват се предимно тези, които не се справят с учебния материал, а по- будните деца скучаят.Такава е директивата.
23
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Такива са смешници американците, с тяхното образование. Въобще не им трябват умни и мислещи. Лошото е, че и тук става така.
22
0
 
8
 
! Отговори
Странно преди 3 седмици
Тая ичне мяза на българка))))))
21
0
 
3
 
! Отговори
Кирчи стрелеца преди 3 седмици
Искам да отстрелвам съученици
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Остсва да пренесем всички тия атлантизми в бг училищата
19
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Киртакова залага се най много н ЛГБТ и дрогаа факти понякога и на яка стрелба по съученици страхотно
18
2
 
13
 
! Отговори
Киртакова преди 3 седмици
Мдаааа в САЩ страхотни заложби първо място по тъ п о та
17
1
 
13
 
! Отговори
25% преди 3 седмици
25% от всички подрастващи не се ппределят нито като мъж нито като жена. Добри заложби показват.
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На Байдънчо заложбите за президент проличали преди 50 години! На Камала още не се виждат.
15
2
 
13
 
! Отговори
До 3 преди 3 седмици
В САЩ не е свободия. Така е. Там е полицейщина и тоталитаризъм. Бият яко, чупят гърбини от бой. Самия факт че за пиене на бира в парка тр опандизват, може са ви говори колко демократична е тази държава. Русия е къде къде по-свободна държава.