Украйна може да влезе в НАТО, без да контролира цялата територия

Украйна може да преговаря с Русия за мир, според чешкия президент
20 авг 2024 22:45, Гергана Попова
279
Украйна може да влезе в НАТО, без да контролира цялата територия
Снимка: БГНЕС/ EPA

Влизането на Украйна в НАТО не трябва да зависи от това страната, изправена пред руска агресия, да контролира цялата й територия, каза президентът Петр Павел в интервю за Novinky.cz и Právo. Той посочи следвоенното влизане на Западна Германия в Северноатлантическия алианс. Лидерите на страните от НАТО на юлската среща на върха във Вашингтон обещаха на Украйна необратим път към алианса и дългосрочна военна помощ, но страната не получи директна покана за НАТО.

Павел очаква, че през следващите години Украйна може да преговаря с Русия за мир. Според президента споразумението може да означава, че Русия ще окупира част от украинската територия за дълго време, но без демократичните държави да приемат промяната на границите.

„Смятам, че пълното възстановяване на контрола върху цялата територия не е необходима предпоставка. Ако има демаркация, дори на някаква административна граница, тогава можем да приемем тази административна граница като временна и да приемем Украйна в НАТО на територията, на която тя ще контрол по това време“, каза още Павел.

Чешкият президент вижда прецедент в историята за подобен ход.

„Нека да погледнем например Германия. Имаше разделение на Германия, което не беше прието от всички западни страни и въпреки че част от Германия беше окупирана от Съветския съюз, Германия, тоест останалата част, беше приета в НАТО, вече през 1955 г. Така че мисля, че има както техническо, така и юридическо решение, което да позволи на Украйна да се присъедини към НАТО, без да влиза в конфликт между НАТО и Руската федерация“, посочи Павел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още от Русия
Ще помогне ли Европа на Путин да победи?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
1
 
2
 
! Отговори
Българин преди 2 седмици
Натовски воиници нападнаха Курск в Русия . НАТО трупа танкова бригада по руската граница с Финландия . Терористите сащ и ната ще горят теса *** наркомани
199
0
 
2
 
! Отговори
дгд преди 3 седмици
До Анонимен 202 Още чакам някой тролей да ми посочи написана в договор тази уговорка ГДР и другите източноевропейски страни да не членуват в алианси.
198
3
 
3
 
! Отговори
Време е !!! преди 3 седмици
за танковете да влязат в Чехия. Те са свиканли . Първо Хитер 1939та (там и хрисимите поляци помагаха на Хитлер за разпределянето на Силезия , после руснаците два пъти 1944та и1968ма. Чудно е как на дървените чеши не им увря главата и не си седят со кротце со благо ами пак подават "бузки" за шамари.
197
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Единственото разумно решение е Русия да върне териториите и заедно с Украйна да влязат в НАТО и ЕС. Иначе постоянно ще се карат и ще воюват.
196
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Чешкият президент поне ясно е обяснил, че ще врътнат същите номера на руснаците както през 1989, 1991 и т.н. с разширяването на НАТО. Германия се обедини с уговорката да не членува в алианси, Украйна стана държава по същия начин. 'предложението' му е рецепта за постоянна война в Европа,която освен всичко, ще трябва да се оправя и с десетки милиони джихадисти. Наистина Китай е бъдещия проблем на всички ни, и ако не ни дойде акъла, всички ще платим, защото ще заемат мястото на САЩ.
195
2
 
7
 
! Отговори
Спеца преди 3 седмици
А без територия дали ще я приемат аджеба?Защото на там вървят нещата! Путин ги баламасва западняцити ,но разтяга фронта и върви напред!
194
6
 
6
 
! Отговори
@189 преди 3 седмици
До Анонимен Няма да има траен мир, защото американските империалисти, щом приключат с руските ще почнат война с Китай. Та, мир ще има, ако САЩ се откажат да властват над света, но пък тогава няма да могат да налагат търсенето на долари и ще им се срине валутата. Поради тази причина, войни ще има за много дълъг период от време или за по- кратък, но фатален за населението на земята.
193
2
 
7
 
! Отговори
по пет на нож преди 3 седмици
До Анонимен 192 Не останаха натовски генерали, вие ги изтрепахте в укритията в Украйна.:)
192
9
 
5
 
! Отговори
Страшно е преди 3 седмици
Да нападнеш 23 пъти по-малка държава и да те чупят от бой. На собствена територия. Армия от пандизчии да сбереш и тя да избяга. 10 години ракета да строиш и да се пукне като пуканка. Рублата на стинка да ти стане. За Париж и Лондон да тръгнеш -в Суджа да пристигнеш. Флагманът по дъното да лази. На Рамзан и Тарзан да се надяваш. Страшно е!
191
8
 
3
 
! Отговори
82 ОМБр преди 3 седмици
Усмивката на Зеленски кърти руски мивки и техните сипатизанти,съскат като гъски и дигат кръвно,а честотата на използваните изрази "е сега" и "още малко" растът лавинообразно.
190
3
 
6
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 3 седмици
Рафинерията в Ростов гори вече 4ти ден. Всичко е по план.
189
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Колко кози е долара в Русия по днешния курс на московската борса?
188
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Няма фили и фоби. Това празно говорене и опити за разделение налива вода само във воденицата на враговете ни, които се прикриват зад ъглите усмихвайки се крещейки един срещу друг. Игнорирайте ги и едните и другите. Пазете традициите.
187
5
 
5
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 3 седмици
Пиян руски пилот на хеликоптер КА-52 унищожил руска военна колона в района на Курск. За наказание пилотът е бил понижен в щурмовак и изпратен на фронта.
186
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Русия е лъжкиня и 24 каратова измамница.Русофилите са Московски агенти и Българофоби.
185
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Този човечец е доста кух, което е характерно за повечето натовски генерали
184
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Българския русофил кара западни коли, пазарува западни стоки, децата му учат в Харвард и Кеймбридж, ходи на почивка в Майорка и на Малдивите, обаче в интернет се пеняви да защитава всичко руско и да плюе по прогнилия запад, от чиито блага се ползва всеки ден.
183
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Алкохолиците няма да се откажат от завзетите територии и Украйна няма да се откаже да се опитва да си ги върне, дори и другата и част да е в НАТО. Това може да доведе до световна война и затова единственото решение е руските империалисти да се махнат от властта в Русия. Само така ще има траен мир. Руските граждани трябва да направят вътрешен преврат и да се отърват от комунизма веднъж завинаги.
182
1
 
6
 
! Отговори
митьо медведев преди 3 седмици
Вие луди ли сте, знайте ли какви тежки последствия ще има за вас??
181
5
 
9
 
! Отговори
Накратко преди 3 седмици
Дължината 404 Уссрайна вече не съществува. В сатаНАТО може да влезе само Киевска област и то като част от ПоШла.