Асен Василев: Не президентът, а Слави Трифонов създаде ПП

Конституционна криза в момента няма, смята той
21 авг 2024 09:07, Нели Христова
118
Асен Василев: Не президентът, а Слави Трифонов създаде ПП
Снимка: БГНЕС

Конституционна криза в момента няма, важното е, че промените в Конституцията направиха така, че вече нямаме Луи XIV – един човек, т.е. президентът, да решава всичко, свързано с назначаването на служебно правителство.

Това каза пред Би Ти Ви съпредседателят на ПП и бивш вицепремиер Асен Василев.

"България вчера плати 1 млн. лв. на турската държава, а днес ще плати още 1 млн. лв. за договор, сключен по време на служебен кабинет. И ще плаща така 13 години наред", каза Василев, визирайки договора между "Булгаргаз" и "Боташ", сключен по времето на служебния кабинет на Гълъб Донев.

Според Василев по време на промените в основния закон ПП-ДБ първоначално предложили действащото правителство да остане, докато се провеждат изборите, но останалите не се съгласили.

Няма проблеми според него управител или подуправител на БНБ да стане служебен премиер, проблемът бил, че не може после да се върне обратно в БНБ. Проблемът с връщането на Димитър Главчев в Сметната палата възниквал не от това, че е служебен премиер, а външен министър, каза той.

А председателят на НС е последният възможен избор, ако другите не сработят, смята Василев.

Асен Василев коментира още, че не е прецедент президентът да не издаде указ за назначаването на някого и даде за пример случилото се по време на клетвата на новите конституционни съдии, когато Росен Плевнелиев напусна залата и така бойкотира Венета Марковска.

"Калин Стоянов се превърна в човек на Пеевски в момента, в който преби хората и се видя кой го защитава", заяви Асен Василев, припомняйки протестите срещу избора на ръководство на футболния съюз.

"Можете да си смените мнението на един човек, когато го видите в действие и е бил на поста", мотивира се Василев за промяната на отношението на ПП-ДБ към Калин Стоянов.

"Не ни е създал президентът, всъщност ПП ни създаде Слави Трифонов, който отказа да прави правителство преди 3 години", каза още Василев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от Общество
Възможността Калин Стоянов да остане министър е изчерпана
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
2
 
3
 
! Отговори
До Христо Христов: преди 3 седмици
До Христо Христов: Другарю, докато пишете, мислите ли? ПП ли уличавате в кражби? На вас дали ви е ясно кой са отявлените крадци в държавата? Вашият господар Пеевски, който вие избрахте да ви управлява, най-вероятно може вече да се мери по богатство с Илон и Безос. Състоянието на Боцинката е изнасяно със самолет от БГ. А съвсем скоро стана ясно, че управляващите са подарили 150 милиона на мафията. Кражбите на тези, на които симпатизираш, драги нямат край.
86
1
 
1
 
! Отговори
Адиос преди 3 седмици
"Калин Стоянов се превърна в човек на Пеевски в момента, в който преби хората и се видя кой го защитава", заяви Асен ВасилевВасилев гласува заедно с БСП срещу купуването на втората партида самолети Ф-16. К. Петков правил интерю на Стоянов някъде на задната седалка на кола. По времето на управлението на сглобката, по някое време Василев получил просветление, че Стоянов работи за Пеевски. Според Василев Бойко е подчинен на Пеевски, тоест ГЕРБ се управява от Пеевски. Казва го в интервюто.
85
4
 
16
 
! Отговори
Опаа! преди 3 седмици
Айде сега, не падаме от небето! Много добре знаем кой ви създаде, посолството...! Само че избраха некадърни аматьори и не им се получиха нещата! Язък за изхабената енергия на протестите...!
84
7
 
21
 
! Отговори
Кънчо преди 3 седмици
Служебното правителство на Гълъб Донев беше принудено да сключи този договор, защото умния Киро беше "договорил" в америка 7 танкера с втечнен газ, където нямаше къде да се ратзоварят и спешно трябваше да се направи нещо... Та добре, че бяха те да осигурят терминал иначе газта щеше да стои в морето. Друг е въпроса, че от 7те дойдоха май само 2 танкера и то на космически цени на газа, но така е при комисионерите...те договарят газ с 30% за тях, които народа плаща. Пълни крете/т.ени сте ПП.
83
5
 
23
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 седмици
ППДБ са си дребни крадци и мошеници, които безскрупулно лъжат с единствената цел да откраднат повече днес. Факт.
82
10
 
8
 
! Отговори
Еконт Гонзалес преди 3 седмици
Асен Василев: "Не президентът, а Слави Трифонов създаде ПП .." - Така е , Асене, но пък после Слафчу се нagynu на ББ ! И ей го резултатът- вече няколко години хаос - държавен и политически ...
81
4
 
16
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 седмици
Промените на про'с'таците от ППДБ в Конституцията доведоха до това, че тези 12 - 1 най-важни поста в държавата вече ще се заемат от политически марионетки, а не от професионалисти. ППДБ рушат България за личен интерес. Факт
80
6
 
8
 
! Отговори
Гонзалес преди 3 седмици
До Истината!!! В крайна сметка Герб постигнаха своето, само че не официално през Габриел, ами отзад през Галчев :)
79
3
 
3
 
! Отговори
Аз помня преди 3 седмици
Как Слави ги искаше много в ИТН. Те му отказаха и оттогава Слави се почувства отхвърлен и като ревнив се Ля Нино, ги намрази яко. Важното че ся Пеевски със Стоянов им дигнаха гласовете и ся са яката работа :)
78
3
 
6
 
! Отговори
Закон Антирадев преди 3 седмици
Радев няма как да е Луи 16-ти;))) Сравнението и внушението, което с еопитва д анаправи евреина Вайсман е смешно;))) Служебните правителства са вариант Б за държавата, държава в "safe mode";))) А, това, че не може да се състави редовно правителство е симптом за смъртта на републиканската система за управление на държавата. Идва Българският Саракт;))) Отлагането му във времето може да убие държавата и тогава всички ще изпаднем в робство. Досетете се, отново турско!
77
4
 
6
 
! Отговори
Ами преди 3 седмици
Прав е, и тоз договор с турците показва че или сме тотално неграмотни или тотално корумпирани. И в двата случая плащате всички вие
76
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
преди президентът да ви направи служебни министри никой не беше чувал за вас, неблагодарници, тръгнахте срещу президента и вече се смалявате, въпреки че се обединихте
75
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
89 Добреее... Но за Бойко не си прав. Именно той облече шлифера и им пресече пътя, защото ги познава. За което бе удостоен с награди на службите, на всички развити демокрации. Главен секретар на МВР,два мандата кмет на София, три премиер. Западът го нарече "ефективен политик". Личен приятел е на шефа на най-голямата дясна партия в ЕС ЕНП , както и на Урсула фон дер Лайн, които лично дойдоха в България, да го подкрепят преди изборите.
74
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Асене, кажи направо, че Радев води живот в лукс и разхищение като френският крал Луи XIV, който също е водел живот в лукс и е имал два брака. Няма нужда да увърташ. Всички знаят, че четвърт милион потроши Радев на последната си почивка в Гърция миналата седмица.
73
1
 
20
 
! Отговори
Ами... преди 3 седмици
Ех Асене, ех кокоре, ако не бяхте пипали Конституцията и ако президента решаваше , България днес нямаше да е в този политически колапс. Неспособните на държавност искат да управляват и ето го резултата, толкова им е капацитета, че правителство не могат да съставят, обаче искат властта. Яд ги беше, че заради собствената им некадърност президента трябваше да управлява!
72
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ПП-ДБ може да ги сравним с група шимпанзета в пилотската кабина на самолет. Натискат копчета, дърпат лостове, въртят превключватели. Отстрани погледното изглежда че наистина управляват. Но в крайна сметка самолета лети надолу по енерция и накрая пада.
71
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
След като западът спусна кадифените си завеси, нашите синковци, щерки и свинчета на комунистическата номенклатура, паразититесдипломи, сътвориха ПП, с юмрука на руския послушник Радев и яхнаха държавата. Просто ги трудоустроиха на държавната софра. И започна разрухата, хаос и стагнация. Вече 4 години слушаме само обвинения, омраза, пиар, докато синковците от ПП,ДБ си живяха в лукс и забавления, безпардонно нарушаваха законите и безнаказано крадоха, задлъжниха държавата и надуха инфлацията.
70
3
 
22
 
! Отговори
Специалист преди 3 седмици
Според мен Асен Василев има всички симптоми на параноична шизофрения в начален стадий. Това е много опасно заболяване и трябва да се лекува навреме.
69
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Само за 4 години България потъна в хаос и некомпетентност на всички нива. Вместо програми, крадени от ляво и отдясно идеи, език на омразата, обвинения, арести, лъжи, трафик, заплахи, самоуправство, похот до парапета, фалшификати...ПП,ДБ надминаха себе си в гаврата си с държавата. Това се случи след юмрука на льотчика Радев и инсталирането във властта на неможачите, и случайниците от ПП. Към които се присъедини и червеното СДС ДБ.Те са проклятието на България.
68
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Изобщо не ме интересува кой е създла ПП. По-важното е, защо куките и децанта им не могат да съставят правителства. Не, че не знам. Споредз мен е, защото са некадърни. За такива като тях трябва да има лустрация. За да им лъснат кирливите ризи. Хайде холън. Бойка борисов е мутра от БКП. Не иска да си го признае, че е имал общ бизнес с други мутри. То цяла България го знае. Кука от Банкя. Пак ли те хванаха като риба ?