Месечната издръжка на човек 1453 лв., за тричленно семейство - 2615 лв.

Това сочат данните на КНСБ
17 юли 2024 10:42, Александър Попов
185
Месечната издръжка на човек 1453 лв., за тричленно семейство - 2615 лв.
Снимка: БГНЕС

Необходимият нетен месечен доход за издръжка на живота на тричленно семейство с двама работещи възрастни и дете до 14 г. е 2615 лв. към месец юни. Това сочи анализът на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ), представен на пресконференция днес.

За сам живеещ човек са нужни 1453 лв.

От КНСБ отбелязват, че доходът за издръжка намалява с 0,1% на тримесечна база и нараства с 3,6% на годишна база.

Искаме да имаме дефиниция на национално ниво за заплатата за издръжка и Националната статистика да я обявява на тримесечие, каза президентът на КНСБ Пламен Димитров. По думите му така гражданите ще придобият представа за това колко пари им трябват, за да могат да живеят сравнително добре по българските стандарти.

Необходимият доход за храна и обществено хранене е 572 лв. за един работещ. Това представлява 39,4% от общия доход, отчитат също от синдиката.

Оттам анализират и цените за основните продукти. Намаление с 0,3 % има при хранителните стоки на тримесечна база, но на годишна „все още е в положителна траектория“. По-забележим е ръстът на цените при групата „мляко и млечни продукти“ – 1,3 на сто, сочат още данните. Повишение от 3,7 на сто има при цените на месо и месни продукти. При хляба, хлебните продукти и зърнените храни има ръст от 2,9 % на годишна база. При ориза ръстът е със 7,1 %. Групата „Електроенергия, газообразни и други горива“ представлява 19,4 % от общите разходи за нехранителни стоки и услуги./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още по темата: КНСБиздръжка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
21
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз съм на 18К а жена ми е ейчарка в голяма западна фирма на 12К. Доходът в семейството ни месечно е 30К чисти. В нашето семейство всички сме на джипки, аз съм на джиели 4матик, а жена ми е на кънтримен.
8
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
какво се има предвид под издръжка? само необходимо присъщите разходи ли?Ами ако трябва да си купя пералня или да направя ремонт на жилището си, тогава какво? непременно ли трябва да се набутвам със заеми? пък и заем няма кой да ти даде ако си неплатежоспособен тоест с мижави доходи.Тези изчисления са много относително нещо Животът не е само ядене и пиене за съжаление. истината е че повечето хора сами и ли не мизерстват защото доходите са отчайващо ниски. Хората живеят в лишения
7
5
 
3
 
! Отговори
Да подарим преди 1 месец
България на Франция и да станеме французи! Под френски флаг!
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А 80% от народа с кво да живей а???????
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мине депутата пред няколко платени журналистки , усмихне се , обещае благоденствие на народеца , влезе в зала , попръцне два пъти на стола и прибере 10 бона . .....и така 34 години .
4
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За сам човек - 1500, за семейство - 2500. Вероятно се изхожда от допускането, че жените трябва да ядят по-малко, да не си купуват ни дрехи, ни обувки, нищо, съдейки по обиколката на талията на мъжете и алкохолните им торбички.
3
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Важното е депутатите да вземат по 10-15 бона
2
1
 
14
 
! Отговори
БеГе Содом и Гомор преди 1 месец
ДС чорбаджийте ограбиха народа бизнес в България Неможе да се прави всичко е монопол и обръчи от фирми.
1
1
 
21
 
! Отговори
Оня преди 1 месец
Необходимият доход за храна и обществено хранене е 572 лв. за един работещ - е нема такъв смях. Това само за хляБ и сиренце ли са разходите???