Община Болярово с кампания за пострадалите от пожарите

Ето как може да помогнем
Обновена: 19 юли 2024 13:57 | 19 юли 2024 13:55, Красимир Ангелов
12
Община Болярово с кампания за пострадалите от пожарите
Снимка: БГНЕС

Община Болярово обяви дарителска кампания за пострадалите от пожарите, съобщиха от общинския пресцентър.

Кметът на общината Христо Христов изрази благодарност за съдействието към колегите си от общините Елхово и Тунджа, на валията на Одрин, на включилите се в гасенето пожарникари, земеделци, горски служители, както и към граждани, обадили се да изразят съпричастност.

Още по темата
"В момента има много запитвания за доброволчески труд, а ние не отказваме никаква помощ", заяви Христов пред журналисти.

Даренията ще бъдат разпределяни според тежестта на щетите, броя на членовете на семействата.

Сметката може да бъде видяна тук.

Опустошителните пожари в общината продължават вече трети ден от 16 юли. На изнесен брифинг в боляровското село Мамарчево днес служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов каза, че екипите работят на три фронта в близост до селата Крайново, Воден и Шарково.

Воден и Крайново са сред най-пострадалите, защото огънят влезе в населените места и изгоряха къщи. Пострадалите ще получат от държавата еднократна помощ от 1578 лева, както и обезщетение от четири хиляди лева, ако бъдат установени по-големи щети.

Комисия от Община Болярово започна опис на щетите на 18 юли.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: пожариобщина Болярово
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
бай онзи преди 1 месец
от Воден бяха "ветеринарите" които избиха хиляди животни преди време ...нищо за тях ...дано още повече проблеми имат занапред
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вместо да се дефашизират като махнат председателя на Общинския съвет те искат от хората пари за "кампания". Смахната работа... в цяла България е така!
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Барон Мюнхаузен, а ти колко виновника си видял в затвора и защо смяташ, че сега ще има промяна? Никой не казва, че украинците са виновни. Това, което ти казват хората е, че трябва да се пренасочат парите от украинците към българите, защото НИЕ трябва да сме приоритет на тази държава! Не някакви бегълци и скатавки!
9
0
 
2
 
! Отговори
Хахаххахаххаха преди 1 месец
До Емил Георгиев, правителстовото обяви, че ЕС спира помощите за украинците. Точно в този сайт ще намерите статия. В същата статия е написано, че парите за тях ще са от бюджета. Демек от нашия джоб. Щом искат пари от хората за да помогнат на засегнатите ==> няма пари! Ако ви е трудно да четете и мислите поне слушайте новини. Там поне ви набиват в междуушното пространство какво да мислите. Горното беше съобщено и по новините!!!!
8
0
 
4
 
! Отговори
У СЪСЕДИТЕ преди 1 месец
За 23г. в Гърция има около 120 следствени за пожари, в Турция Ердоган поиска въвеждане на смъртно наказание за подпалвач. Някой да е чул за разследван, арестуван, тук? Горите са изоставени на произвола на времето, без защита така ще бъде дълго!
7
0
 
3
 
! Отговори
Трагедия преди 1 месец
DMS:БЪЛГАРИЯ
6
3
 
1
 
! Отговори
Емил Георгиев преди 1 месец
До АнонименПърво кой ви каза, че България няма бюджет за своите? И второ май не знаете откъде идват парите за украинските бежанци.
5
2
 
1
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 месец
Виновника за пожара да плаща,нито украинци са ни виновни,нито Европа ни е виновна...*** ,запри се малко!О....на ,виновен за палежа трябва да плати щетите,и след това да разберем че е изгнил в някоя килия!
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кметя има пари от държавния бюджет - да развързва кесията :)))
3
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Държавата има бюджет за украинците. За своите няма?!?!?!?!??!!?!?! До кога ще плащаме СПА-то не бегълците, а ще събираме подаяния за българите? Не ви ли е срам да пуснете подобна статия?
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Урсула да дава пари народа е беден :)))
1
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как така за пострадалите?Я всичко за украйна че Зеленски чака.

Спонсорирани публикации