Бялото братство започна да гради лагера си до Рибното езеро

Духовната школа ще бъде открита на 1 август
21 юли 2024 15:25, Петър Бойчев
38
Бялото братство започна да гради лагера си до Рибното езеро
Снимка БНР

Бялото братство започна изграждането на лагера си при Рибното езеро в Рила - група от около 30 последователи на Петър Дънов вече са на терена.

Духовната школа на Братството ще бъде открита на 1 август, а кулминацията е на 19 август, когато хиляди изпълняват ритуала - танца Паневритмия на молитвения хълм.

Според издаденото разрешително от НП "Рила" - както е всяка година, лагерът е на площ 1,1 декара на 2200 м надморска височина, издигат се до 60 палатки, а максималният брой на настанените не трябва да надвишава 200.

Общината в Сапарева баня качва в планината в края на юли допълнително два 4-кубикови контейнера за смет при началната станция на седалковия лифт. Дотам от Братството свалят събираните отпадъци с коне в чували, като на всеки лагеруващ се удържа такса от 10 лева за това транспортиране, каза кметът на Сапарева баня Калин Гелев.

По Седемте езера вече се чувства оживление, броят на туристите се увеличава, каза за БНР спасителят от отряда в Дупница Божидар Джокин, предаде БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
14
 
! Отговори
Ре преди 1 месец
Камджалов там ли ще е? Да говори на дъновистки фър фър фюу, и може някоя мистерия да спрете примерно чудотворно забременяла ромка след контакт с учителя, разбирай маестрото.
6
7
 
27
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 1 месец
Нито едно религиозно движение няма право да заграбва Български земи,за да си строи сектантските лагери. Все ми е тая каква е религията . Освен това Петър Дънов нито е българин,нито пък учението му е адекватно и според фактологически исторически истини. Ако се допусне някакъв градеж,то след тях и от Кришнае пожелаят същото. Религиите да се махат от България.
5
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Къде уринират тия или фотосинтезират? Съсипаха го тоя резерват.
4
2
 
13
 
! Отговори
Синият войник преди 1 месец
Преди Селце - гърбатата стена. Страхотна панорама към долината. Стара Планина е хайдушка планина, с много пътища, оставени от римско време, които някога са свързвали крепостите по прохода. Трябва да се прбродят надлъж и на шир.
3
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БЕЛОТО БРАТСКО СЕ ИЗБАНЯ В ЧЕРНОТО ЕЗЕРО... Е ТО НЕ БЕШЕ ЧЕРНО АМА..
2
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Една секта, която не вреди.
1
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
черното братство на копейкин га излитат с чинията на бузлужа ?