Главчев: Да не съпоставяме пострадалите от пожарите с украинските бежанци

Гледайте на живо неговите отговори на актуални въпроси
Обновена: 23 юли 2024 10:28 | 23 юли 2024 10:24, Александър Попов
364
Главчев: Да не съпоставяме пострадалите от пожарите с украинските бежанци

Премиерът Димитър Главчев призова да не се съпоставя нуждата от подслон на пострадалите от пожарите и помощта за украинските бежанци. От "Възраждане" поискаха пострадалите от пожарите да бъдат настанявани в хотели и къщи за гости, както се процедирало с украинците.

"Те бягат от война, различни собственици на хотели са предоставили материалната си база. Приели сме да помагаме на бежанците и това се е случило по законов ред", посочи премиерът в отговор на въпроси във Facebook.

"Всички, засегнати от пожарите, ще получат компенсациите, предвидени по закон. 1578 лева са за неотложни разходи и 2500 лева за обзавеждане. Пожарът в село Воден е локализиран. Поздравления за доброволците, които се включиха в потушаването. Имаше и пожарникари от Турция и Испания. Още на първия ден бяхме там, искахме бързо да се справим с пожара и да се започне с компенсациите в кратък срок. Във ведомствените бази на МВР и МО също ще могат да се приютят засегнатите от пожарите. Наблюденията ми обаче показват, че едва ли ще искат да се възползват", заяви Главчев.

Хората, които имат щети по имотите си след пожарите, и са подали заявления за временно настаняване, получават фургони. Хубаво е, че само на едно място имат нужда от такива - в село Воден, където пламна най-големият пожар. Фургоните, които не изпълняват стандартите за живеене, няма да бъдат използвани. От 15 броя, само 2-3 са такива, повечето са чисто нови. Някой може да е допуснал грешка и да е изпратил негодни фургони, но той ще бъде наказан, каза още Главчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


364
Още по темата: Димитър Главчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
303
1
 
13
 
! Отговори
Главчо, преди 1 месец
7 са мухлясалите фургони,не 2-3.
302
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руската българофобия срещу българската култура. 3) - Преследване на всеки учен или свещеник, който защищава българската духовна доминация през Средновековието. Така византийският "Дядо Иван" се мъчи вече векове наред да направи невъзможното да заличи българските културни постижения и унищожи България. Верен съюзник на тези опити на "освободителя" да заличи Божествения Български Народ са българските русофили.
301
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Незабавно излизане от НАТО и отстраняване на кучето на НАТО Гламчев!
300
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руската българофобия срещу българската култура. 2) - Унищожение на българското културно - историческо наследство на Балканския п-в и в Русия.
299
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руската българофобия срещу българската култура. Приносът на България като духовен център на християнската култура през Средновековието е неоспорим факт. Русия, самозабявила се за наследник на Византия следва многовековна антибългарска политика, която включва следните действия: - 1) отричане на българското влияние върху православните християни, обявявайки го за "южнославянско".
298
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво друго да очакваш от руски наведени копейки.Коцльо какво дари на пострадалите ,едно голямо нищо,защото не му стигат копейките.
297
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
1919 година САЩ осуетяват дележа на България.
296
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лигобетите смятат че САЩ и Англия вековни врагове да ни приятели нино р малма работа платена
295
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гламав Главоч
294
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руската партия Възраждане може да поиска от техните благодетели да ги настанят в Камчия в московската база.Е те пък още не са си платили данъците към БГ,но пък ще могат да ги издържат защото са" велики".Какви частни хотели им са в главите на руските пропагандатори ,в коя част на БГ ,при положение че са местни ,останали без дом ,но се прави всичко възможно да са в местата където живеят ,където имат работа или са пенсионери и където са свикнали.
293
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЗЛОТО ИДВА ОТ ГЕРМАНИЯ
292
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия също не трябва да забравя че дължи духовния си подем и християнството на българите. Българо-руски съюз е скрепен с първия руски княз Игор и българската княгиня Олга-Елена (внучка на цар Борис). Св. равнопостолна княгиня Олга има главна заслуга за разпространяване на християнството в Русия, като нейния внук Владимир е известен с покръстването на Киевска Русия. Техния брак дава династия, която управлява Русия в продължение на 700 години.
291
1
 
8
 
! Отговори
Защо... преди 1 месец
...Г-н сл. Прем., неудобен е въпросът нещо или? И все пак неуспорим факт е, че Вие не носите никаква отговорност за деийствията Ви и абсолютно НИКОЙ не може да Ви я поиска.
290
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Копейките на руските варвари пак се обадиха да засегнат бежанците от войната ,принудени да бягат заради *** обстрели на техния вожд .Дойдоха през зимата и хотелиерите ги приютиха от съчувствие,хотелите бяха празни.Във Воден е друга история,сглобяемите къщи са в дворовете им ,свързани с ток и вода ,напълно обзаведени и с климатици.През това време могат да си ремонтират и постройките ,ще получат и строителни материали и строители.Двата случая нямат нищо общо,възражданска пропаганда.
289
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
>>> Тъй наречени, понеже повечето им ръководители били наричани атaмани, а християнството не било доминираща религия. После мaнгаcаpските хaнове си заминали, но множеството тaтари останали и се смесили с кoзаpите. Накрая покръстили повечето от мaнгаcаpите, но кoзарите и до днес си пазят религията и успешно кандидатстват за изpаeлски паспорт. Какъв патриотизъм само! Това е накратко историята на руските псевдoславяни...
288
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поредната словеснаПръдня от наведенинадупенБГполитик. Напротив ПремиереМарионетка - българите трябва да са по-важни от всеки наркоокраинец - как си представяш да отидеш в Америка и там да си повече от Американец? Живота и здравето на Българите трябва да е приоритет а не слугинажа пред БрюкселскитеУрсулити и ФАЩ!
287
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руснаците са мeлeзи. Те са хaзаро-тaтари, или КoзароМaнгасари. Езикът им даже е бил друг допреди християнството. Добре, че сме били ние, българите, да проговорят на свят език. А московскoто т. нар, "княжество: се измъква от окoвите на хaганата, когато започва да събира данъците. Хазаpското, т.е. евpейството у тях се обадило и те подлъгали мaнгacарите, че по-ефикасно ще събират данъците. Така направили мaнгизи и станали и доминати над околните т.нар. "княжества". >>>
286
0
 
3
 
! Отговори
СС преди 1 месец
До 295 Ми не е нужно, но го правите. Измисляте история на дръжава, която съществува от 1995г. А християнските проповедници са били в началото нежелани навсякъде, дори и у нас е имало силен отпор против християнството. До вчера обивянавахте комунистите, че са преиначили историята, сега стигнате до Петър първи и Екатерина Велика и те са ви виновни! Смешници жалки!
285
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е нужно да се измисля това, което не е било. Никаква велика история Русия не е имала. Създателите на митовете за историята на Русия са Петър Първи и Екатерина Втора. Цивилизацията в блатата и горите на Московията се е появила през XIII, с идването на християнските проповедници от цивилизования Киев. Но още във времето на Петър Първи московските боляри са се съпротивлявали на новото, като представяли като аргумент своето невежество - не искаме киевски проповедници, те там в Киев всички са книж
284
0
 
14
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 1 месец
Поредния отврат!Абсолютен съсел!