Главчев: Да не съпоставяме пострадалите от пожарите с украинските бежанци

Гледайте на живо неговите отговори на актуални въпроси
Обновена: 23 юли 2024 10:28 | 23 юли 2024 10:24, Александър Попов
364
Главчев: Да не съпоставяме пострадалите от пожарите с украинските бежанци

Премиерът Димитър Главчев призова да не се съпоставя нуждата от подслон на пострадалите от пожарите и помощта за украинските бежанци. От "Възраждане" поискаха пострадалите от пожарите да бъдат настанявани в хотели и къщи за гости, както се процедирало с украинците.

"Те бягат от война, различни собственици на хотели са предоставили материалната си база. Приели сме да помагаме на бежанците и това се е случило по законов ред", посочи премиерът в отговор на въпроси във Facebook.

"Всички, засегнати от пожарите, ще получат компенсациите, предвидени по закон. 1578 лева са за неотложни разходи и 2500 лева за обзавеждане. Пожарът в село Воден е локализиран. Поздравления за доброволците, които се включиха в потушаването. Имаше и пожарникари от Турция и Испания. Още на първия ден бяхме там, искахме бързо да се справим с пожара и да се започне с компенсациите в кратък срок. Във ведомствените бази на МВР и МО също ще могат да се приютят засегнатите от пожарите. Наблюденията ми обаче показват, че едва ли ще искат да се възползват", заяви Главчев.

Хората, които имат щети по имотите си след пожарите, и са подали заявления за временно настаняване, получават фургони. Хубаво е, че само на едно място имат нужда от такива - в село Воден, където пламна най-големият пожар. Фургоните, които не изпълняват стандартите за живеене, няма да бъдат използвани. От 15 броя, само 2-3 са такива, повечето са чисто нови. Някой може да е допуснал грешка и да е изпратил негодни фургони, но той ще бъде наказан, каза още Главчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


364
Още по темата: Димитър Главчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
263
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 239 Спи спокойно! От теб никой нищо не иска.
262
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 239 Защото сме хора преди всичко. Защото човешкото трябва да е на преден план. Докато има индивиди като теб, които са против доброволчеството, против даренията и само броят парите, никога няма да станем Човеци. За разлика от теб доброволци и пожари гасиха. Ще си останем селски хитреци и тарикати. Друг е въпросът, колко месеца държавата плаща енергийните разходи на частния бизнес. Частният бизнес прибра сухата пари, не увеличи заплатите, не увеличи осигуровките. Само се угоява.
261
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
България е гладна просякиня.С душа поциганена, необута,тя проси чуждоземна милостиняпо пътя между Лондон и Калкута.Честта е болна, съвеста пияна,а ореолите - алъш-веришии луд е, който плаче с Дебеляновпо някакави си белоцветни вишни.
260
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Факт: Другари КомунКатърКомунисти! Искам да повторя думите на Хитлер "Комунизма това са еврейството". Болшевишка власт в Русия - геноцида проведен от евреите срещу бялата раса. Лично за мен са неизмерими. Кръв глад, смърт, разруха. Кристиян Раковски - Единствената продажна българска *** участвала активно в чифутската конспирация от 1917 година. Ликвидиран лично от Юдата Сталин през 1941г.
259
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Искам да повторя думите на Хитлер "Комунизма това са еврейството". Болшевишка власт в Русия - геноцида проведен от евреите срещу бялата раса. Лично за мен са неизмерими. Кръв глад, смърт, разруха. Владимир Илич Улянов - Ленин - майка от еврейски произход. Лев Давидович Бронщейн - Троцки - евреин. Йосиф Сталин - грузински евреин. Карл Радек - евреин. Мойсей Уритски - евреин. Евно Азеф - евреин. Александер Беркман - евреин. и още 25 Комунисти евреи.... Повръща ми се ...
258
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ПроСоТо......ти по колко искаш бе по 6.50 ли????
257
0
 
16
 
! Отговори
милокйко преди 1 месец
Що ве, нашенецът не е ли и той ора ве?!
256
1
 
28
 
! Отговори
Приел бил да помага преди 1 месец
Значи защо да не ги съпоставяме бе ***?И едните и другите се нуждаят от помощ, въпросът е как им се помага и на едните и на другите. Забелязва се огромна разлика и силно нежелание да сепомага на родното ти население и на една десета от това което се предоставя на Укрите.
255
1
 
28
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
човека изгубил в пожарите 250 елитни овце,тояглаванак ще го "компенсира" с 1500 лв ! По 6 лева на овца..
254
0
 
37
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
тоя ни убеждава,че укрите са "свещени крави",а ние сме "***","трета ръка" същества..Катоидиота Денков:..-Той не искал България да е добре,искал Русия да страда...АЙДИОТДОАЙДИОТА !!!!
253
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе Главчев, какво се занимаваш да им обясняваш на булгерианса?! Даже са им много тези фургони. Аз ако бях на твое място щях да пратя два багера да им изкопаят дупки да си направят землянки. каква по голяма помощ от два багера?
252
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В момента и по времето на СОЦА Фундаментала на БЪЛГАРИЯ станаха развъдените ЦИНГУРЕЛИ на Бай Тошо!
251
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И жените, и жените от Украйна да ходят на фронта! Нали приеха конвенцията за равноправие на половете.
250
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А бе нали уж ГЕРБ ги Славчу ги изчегърта, що пак ни управляват ?
249
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Едните бежанци в хотели, другите във фургони? Я бе главоч, на кой ги разправяш тия? Я депортация на всички украйнски мъже от 18 до 60 години в мамковината им, да грабват оръжие и на фронта. Патриотично! И ти с тях!
248
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Г-н Главчев много подробно Ви обясни че за българи фургоните са просто разкош не вали не духа какво повече за едни българи които си живеят в кочинки. С украинците трябва по любезно те са ни гости, чужденци , аристократични и чуствителни хора са затова те могат само на хотелче
247
10
 
3
 
! Отговори
Политик преди 1 месец
Бии пр00000стака (българина) по главата, бии биии биииии!!!
246
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Наистина не бива да ги съпоставяме, украинците трябва да са в много по-голям лукс. Но офччият народ не протестира, значи всичко е ОК!
245
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Къде е ФУНДАМЕНТАЛА НА БЪГАРИЯ - БЪЛГАРСКИТЕ СЕЛЯНИ? Къде е ФУНДАМЕНТАЛА НА БЪЛГАРИЯ - БЪЛГАРСКИТЕ ЛЕГИОНЕРИ? Къде е ФУНДАМЕНТАЛА НА БЪЛГАРИЯ - БЪЛГАРСКАТА ИНТЕЛИГЕНЦИЯ? Къде е ФУНДАМЕНТАЛА НА БЪЛГАРИЯ - БЪЛГАРСКАТА АРИСТОКРАЦИЯ. Къде е ФУНДАМЕНТАЛА НА БЪГАРИЯ - Вярата в Българският Бог на ХОРАТА - (((ЗАГРЕЯ)))-(((СЛЪНЦЕТО))) и като изгрее на ХорИзОнта да играеме ХОРО и заедно да пееме в ХОР? Къде? Всичко е унищожено от КОМУНИЗМА след инвазията на СССР на юдата ЙСИФ СТАЛИН!!!
244
2
 
37
 
! Отговори
Алекса преди 1 месец
Това че и украинци и руснаци се бият яко и не се предават означава само едно ! Че са един народ ! Но украинците Запада яко ги измами и сега ядат дървото !