Главчев: Да не съпоставяме пострадалите от пожарите с украинските бежанци

Гледайте на живо неговите отговори на актуални въпроси
Обновена: 23 юли 2024 10:28 | 23 юли 2024 10:24, Александър Попов
364
Главчев: Да не съпоставяме пострадалите от пожарите с украинските бежанци

Премиерът Димитър Главчев призова да не се съпоставя нуждата от подслон на пострадалите от пожарите и помощта за украинските бежанци. От "Възраждане" поискаха пострадалите от пожарите да бъдат настанявани в хотели и къщи за гости, както се процедирало с украинците.

"Те бягат от война, различни собственици на хотели са предоставили материалната си база. Приели сме да помагаме на бежанците и това се е случило по законов ред", посочи премиерът в отговор на въпроси във Facebook.

"Всички, засегнати от пожарите, ще получат компенсациите, предвидени по закон. 1578 лева са за неотложни разходи и 2500 лева за обзавеждане. Пожарът в село Воден е локализиран. Поздравления за доброволците, които се включиха в потушаването. Имаше и пожарникари от Турция и Испания. Още на първия ден бяхме там, искахме бързо да се справим с пожара и да се започне с компенсациите в кратък срок. Във ведомствените бази на МВР и МО също ще могат да се приютят засегнатите от пожарите. Наблюденията ми обаче показват, че едва ли ще искат да се възползват", заяви Главчев.

Хората, които имат щети по имотите си след пожарите, и са подали заявления за временно настаняване, получават фургони. Хубаво е, че само на едно място имат нужда от такива - в село Воден, където пламна най-големият пожар. Фургоните, които не изпълняват стандартите за живеене, няма да бъдат използвани. От 15 броя, само 2-3 са такива, повечето са чисто нови. Някой може да е допуснал грешка и да е изпратил негодни фургони, но той ще бъде наказан, каза още Главчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


364
Още по темата: Димитър Главчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
283
0
 
10
 
! Отговори
Баба. преди 1 месец
Впечатлителна глава ! Симпатична само на ешафода!
282
0
 
12
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 месец
Скоро КС ще отхвърли абсурдните промени на Бойкики за Конституцията. След това ПРЕЗИДЕНТЪТ ще назначи истинско правителство. Аз ако съм на негово място - първата ми заповед ще бъде тоя да изхвърчи от топличкото си местенце на шеф на Сметната Палата. Ще пусна справка за семейството му - такива наглеци са цели фамилии на държавна хранилка. Всички да се изритат -зетьове, бълдъзи, децата на бълдъзата ... дори ученическите приятелки на жена му, Всички. На п...ярите НЕ бива да се прощава. Мъст!!!
281
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 123 - Ама, щот нЕмало желаЮщи, сал Главанака се прежалил.
280
0
 
18
 
! Отговори
123 преди 1 месец
Заради подобни изьождания в повечето държави подобни Главанаковци отгърмяват по нанадолнището към по юлитическото небитие. А тоя екземпляр шъ ни опрая докато Бокасът пожелае
279
0
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 254 преди 1 месец
Не разбрах какво на България търсиш, какво са ни взели, какъв е тоя ФУНДАМЕНТАЛ, дето го крещиш, няма такава дума в бълг. език. Като искаш отговор, научи се да пишеш на правилен български!
278
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
е затова на избори ще има по малко и по малко гласуващи на следващите ще са 20% а после и сопата
277
1
 
30
 
! Отговори
Варна преди 1 месец
Главчев, не можем да сравняваме българите пострадали от пожарите с Укропите. Първите са хора които работят в България и са останали без покрив, а вторите 90% са най- обикновени авантаджии с благословията на ЛЕКЕТАТА като теб.
276
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
е защо така Главаначев пострадалите са друга категория хора ли, та за данъците които са плащали цял живот им се полагат няколко употребявани и потрошени фургона , а за укрите хотели и куп преимущества
275
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Евроатлантическия елит на България мисли за своите граждани като ги настанява във фургони. А самите евроатлантици заемат важни държавни постове , и ползват служебна охрана, служебни имоти и ходят в командировки за сметка на същите тези хора които изпращат във фургони. А ако някой вдигне глас срещу тях или им посегне да ги зашлеви му изпращат кучетата на властта жандармерията за да го пребият от бой
274
0
 
25
 
! Отговори
Варна преди 1 месец
Днес е работен ден. Аз съм в отпуск. Бях на плаж сутринта. Имаше повече Укри от колкото българи на плажа. А пострадалите българи във Фургони... Евала
273
0
 
20
 
! Отговори
Главанак преди 1 месец
Ще те стигне и теб, спокойно....проклети да сте
272
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
украинците в България не са бежанци, ние нямаме граница с украйна, в България идват със собствените си коли минават през молдова и румъния, защото им е обещана безплатна почивка на морето, за Орбан е на първо място унгария и унгарците, за главчев украйна и украинците, днес отново откъм Румъния видях няколко украински коли с мъже в тях, как са напуснали украйна, как са минали границата?
271
0
 
27
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 1 месец
Ех, Главчо, Главчо - докато проявяваш повече загриженост за разни украински н-а-вле-ци, а не за нуждаещите се българи, ще си за затвор. Жалко, че в България няма съд, който да посмее да осъди и прати в затвора гербери като този.
270
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ленин: "Хората са страхливи животни, които се нуждаят от господари без скрупули!"
269
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хайде да видим, дали някои от хилядите НПО-та, ще пуснат иск за дискриминация спрямо пострадалите български данъкоплатци и сирийски бежанци, в сравнение с украинците
268
1
 
24
 
! Отговори
Смешник преди 1 месец
Сирийците в лагери,украинците в луксозни хотели а българите в фургониТака е когато си марионетка на чужди сили и не уважаваш собствения си народ
267
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какъв избит елит ви гони?Били са като днишните ,едно към едно,корумпирани слуги на чужди посолства които са ни бутали към война против волята на народа.Получили са си заслуженото.
266
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да... имаме огромна вина за приемането на всякакви рускосъветски модели и *** да ни налагат... и раята не безспорно, а с кеф да ги приема и да вика... За един русоман е нормално... желанието ако Русия управлява България.. а се твърди, че сте 80%... това е патологично ненормално. Да не да сме имали такъв елит преди 44г. със всички дефекти и помии на елита отпреди 44г. Това след 44г. е абсолютна катастрофа. По резултата се вижда, а не щото аз искам или ти не искаш да е така...
265
0
 
12
 
! Отговори
f преди 1 месец
Do 274 "Елита" го изтребиха българите. Не някаква шепа комунисти а целокупно българския народ. Или Москва ти е пратила палачи тук? И те са запоюнали да избиват някакви богаташи? Айде вече се спрете с лъжите. Всяко поколение има своите добри и лоши неща. Тогава са решили да действат така. Не може да тълкуваш от сегашната гледна точка непреживял фашизъм и война, как би реагирал в тогавашната ситуация. Че колко хора и днес искат народен съд? А ако са мнозинство ко праим?
264
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да външна сила - Москва - изтреби елита на нацията от преди 44 година. Избра елита на нацията СЛЕД 44 г. И до ден днешен масово кадри със съветски паспорти управляват държавата и старите пребоядисани днес. Е кой да е виновен. Разбира се и ние имаме вина, че не се съпротивляваме и приемаме руския пашалък у нас. Ми той Станишев завърши школата на КГБ в Москва, дойде в България на мотор с Ленчето (също рускиня) и веднага му дадоха да управлява България. И никой Ляв и десен не запита: Защо е така?