Калин Стоянов: Нека се изяснят на кого съм човек

Имаме крещяща нужда от самолет и хеликоптери за пожарите
31 юли 2024 14:38, Стела Стоянова
23
Калин Стоянов: Нека се изяснят на кого съм човек
Снимка БГНЕС

“България има крещяща нужда от самолет и хеликоптери за гасене на пожари. Ако те са към МВР ще може много по-бързо да се реагира при бедствия. Буквално с два телефонни разговора ще може да се изпрати техниката, независимо дали аз или някой друг е министър. Всички знаем, че  за пожарите отговаря ГД „Пожарна безопасност и защита на населението" към МВР.

Това каза вътрешният министър Калин Стоянов след заседанието на Министерския съвет.

По-рано президентът Румен Радев заяви, че ще е грешка, ако се купят самолети за МВР. Те трябвало да съм към Министерството на отбраната, защото пожари имало два месеца, а през останалото време трябвало да се поддържат.

Ситуацията в Благоевградско е доста тежка. Няма опасност за населените места, каза още Стоянов. Припомни, че сме поискали помощ по европейския механизъм и очакваме отговор, пише "24 часа".

Искам да благодаря на всички за реакцията в тази сложна ситуация - пожарникари, горски, военни, местната и централната власт, каза още той.

Още по темата

Обясни, че от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението" трябва да кажат защо само кметът на Стара Загора е минал обучение за BG-alert. Обясни, че климатът в България се променя и ще се работи все по-често със системата.

Поздрави и ГДБОП за акцията им по залавяне на голямо количество наркотици.

Изключително брутално и цинично престъпление от деца. Установени са и двамата извършители. Единият е бил свидетел, а другият бих казал комплексиран младеж, каза Стоянов за бруталния побой на жена в Перник.

Група от хора искат оставки на килограм, най-вече моята. Нека се изяснят на кого съм човек. Първо чух, че съм на президента, заради назначението ми в ГДБОП. После бях поканен от Кирил Петков, когато бе премиер. После чух, че съм човек на ГЕРБ. Днес съм на Пеевски. Утре може да съм на Ивелин Михайлов, а вдругиден на някой друг, каза още той в отговор на депутата Божидар Божанов от ПП-ДБ-СС, който заяви, че заедно с премиера Димитър Главчев са хора на Делян Пеевски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: МВРКалин Стоянов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Подкрепям г-н Калин. преди 1 месец
Така , писна ми постоянно да чета безмислени коментари в тик ток и др сайтове. Не мога да разбера защо плюете по нашият вътрешен министър. Вие слепи ли сте, не виждате ли че той е единствения свестен и съвестен бг министър. Такива хора като него са гордост за бг и ние трябва да сме благодарни. Човекът си върши работата много професионално и съвестно. Единственият достоен министър. Бог здраве да му дава. Шапка му свалям. И искам да кажа на г-н Калин Стоянов, браво, продължавай все така. Респект
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мякащо селянче от рак да се разлагаш бавно и мъчително,,докато ти отпада месото...
21
0
 
0
 
! Отговори
Извод преди 1 месец
Щом споменава такива неща пред медиите, значи го дразни отвътре, някой го е изобличил и се чуди как да потуши обстановката...
20
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 1 месец
Калине, мой човек си. Стига сте ми го крали :))
19
1
 
5
 
! Отговори
До 14 преди 1 месец
До АНОНИМЕН И каква по- точно работа е свършил, освен че се влачат заедно с Главчев заедно, като влюбена двойка!единтят т ъ пъ а другият к у ф
18
0
 
1
 
! Отговори
ГД преди 1 месец
Противопожарна безопасност и особено тежки медицински случаи към бърза помощ да преминат към МО. И без това военните вършат тази работа.и винаги са в готовност! Червения хеликоптер, днес изкъпаха ли го?
17
0
 
2
 
! Отговори
Коментар преди 1 месец
Новият главен прокурор ще се заеме с това изяснение , Мижетурко Пеевска
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И малките деца знаят че си на тиквата и прасето човече.
15
2
 
5
 
! Отговори
Кръчматъ преди 1 месец
Ами закупете, бе!!! Всъщност, къде са нашите Ми-14 (въртолет Амфибия), който може да носи до 5 тона Вода и е идеален за борба с горски пожари, помня че имахме 4 такива въртолета. Другата възможност е, най-добрия в света самолет за борба с пожари - Бе-200, но и той е руски като Ми-14?! И кво прайм тогаз??? -)))))
14
6
 
7
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 месец
Няма значение на кого е човек ,важното е ,че си върши работата.
13
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добре, че Калин Стоянов ни е министър. Представям си в каква старческа немощ и объркване щеше да изпадне Бойко Рашков при толкова много проблеми в държавата.
12
4
 
3
 
! Отговори
С тоя ланец малко преди 1 месец
мяяза на братчедите.Иначе като министър за сега е най-активния като се има в предвид пенсионерите преди него какви бяха.А тези бмв-та в нормална държава щяха да му костват поста който заема,но това е друг въпрос...
11
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пеевско/Боковска къртица.
10
1
 
7
 
! Отговори
КуКлус преди 1 месец
80-то милиона евро преведохме ли ги по сметката на Зеленски ? Хеликоптери и самолет по нататък !
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Искаш ли да позная от пръв път . На себе си , но нямаш собствена воля , а волята ти я направляват тези които би трябвало да закопчаеш , но ти не ги закопчаваш , защото си тяхната воля .
8
2
 
7
 
! Отговори
Од любоф на село преди 1 месец
Тие бемвета нали са със задно, форсирайте ги да фръгат земя връз огъно.
7
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е най-адекватният министър на МВР, който някога сме имали. Благодарение на него се подмени морално остаряла техника, има 30% ръст в налагането и събирането на глоби. Заловени в пъти повече контрабанда, наркотици, нула скандали за купени гласове. Явно обаче пречи на ония нежните да си изпълнят плана
6
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ти мутрьо си човек на който дава повече.плъх гнясен
5
5
 
12
 
! Отговори
Тиква преди 1 месец
Любител мутра,това си ти,нямам вяра на такива полицаи.
4
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поне се изясни.Пожарите са умишлено дело на откачилия Ахмет Доган.