Кольо Колев: Третият мандат е шоу с елементи на PR, ПП-ДБ си скубят косите

Ще бавят мандата, за да бъдат изборите към 13 октомври
31 юли 2024 15:06, Стела Стоянова
73
Кольо Колев: Третият мандат е шоу с елементи на PR, ПП-ДБ си скубят косите
Снимка БГНЕС

Поведението на всички партии във връзка с третия мандат ще бъде опит за правене на добро впечатление – нещо като шоу с елементи на пиар. Това заяви пред БНР социологът Кольо Колев от агенция "Медиана".

Няма успешни преговори пред камерите, напомни той.

"Това ще бъде демонстрация на национална отговорност, принципност, грижа за обществените интереси. Но по същество ще бъде част от предизборната кампания. Мандатът ще бъде забавен достатъчно, за да бъдат ориентирани изборите към 13 октомври, направи прогноза той.

По думите му, "това е играта".

Вероятно следващия понеделник ИТН ще върне мандата. Сега ПП-ДБ си скубят косите за промените в Конституцията, отбеляза социологът.

"Утвърждават, че изборите ще бъдат провеждани от най-голямата парламентарна сила, с нейно правителство и неин министър на вътрешните работи. Вървим към тотален крах на политическата система след новите избори наесен. Причината се корени в геополитическите процеси, които тресат света. Светът се преориентира. Създават се нови блокове. До голяма степен това е и причината за тези катаклизми в страната, коментира Кольо Колев.

Според него има голямо противоречие между политиците и нагласите на населението у нас и това противоречие до голяма степен ще бъде решено от процесите по света.

Ако се запази статуквото, ще има още по-ниска избирателна активност. Има огромно търсене на политическа алтернатива – 17% от подадените на последния вот гласове са за партии, които не влязоха в парламента, посочи Колев.

"Всички очакват да се появи голямата формация, която да превърне обществения негативизъм и омерзение в надежда."

Още по темата

Моментът е сега, заяви той относно отдавна обсъжданото влизане на президента на политическия терен.

Социологът очерта сценарии за представянето на отделните партии на следващите избори. Според Колев ГЕРБ, както и останалите партии, е в криза, защото е изгубила още 140 000 гласа.

"За ПП важи принципа "внимавай какво си пожелаваш" – за тях не очаквам нищо добро, напълно възможно е да се стигне дори до разцепление. Пътят им продължава надолу.

ДПС – там ударът вече е нанесен. Изглежда невъзможно Делян Пеевски да завоюва ДПС. Делян Пеевски бърза, за него политиката е бягане на къси разстояния. Ще имаме драстичен спад при тази партия.

При левицата нещата са малко по-добри. Обединението създава усещането за сила. Въпросът е за какво ще обявиш, че ще използваш тази сила чисто съдържателно. Идеята "ние сме леви, значи сме готини, няма да проработи". И там има подводни камъни."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПП-ДБ е ОПГ.
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПП,ДБ не правят нищо друго, освен да кроят планове и завери, с които да си осигурят нова алабала, която да ги изстреля поне, на втора позиция. Пак запърхаха около президента, когото веднъж вече предадоха. За да го предадат отново и отново, докато държавата загива.
41
1
 
1
 
! Отговори
Червен Кольо преди 1 месец
си беше смахнат и като млад. Говори много и нищо не казва. Защо им давате трибуна на тези старци? Няма ли млади хора, които да анализират с данни и факти.
40
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
вари го , печи го, червен Кольо
39
1
 
3
 
! Отговори
Сега преди 1 месец
Не си скубят косите а ви гледат сеира какви ще ги изедете щот аман от разбирачи както в политиката че чак до спорта
38
9
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
ВСЕКИ който мачка и руши шарлатаните от ППДБ е прав!
37
6
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До 59 "Вижте кои партии гласуваха парламента да излиза в отпуск." - и много добре правят, след като е обратното на това което искат про'с'таците от ПП и ДБ, променили конституцията та депутатите да продължат да получават заплати между два избора на парламент. Мачкай с всички сили и навсякъде ПП и ДБ!
36
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Избори ще има и битката сега е как да сменят председателя на НС за да може новия да стане служебен премиер. Целта е да го няма Главчев и министъра на МВР та да има малко по-нормални избори. Вижте кои партии гласуваха парламента да излиза в отпуск. Целта им беше да не може да се гласува оставката на председателя на НС
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Из "Поема за Казан" От века българи сме ние, потомци на род велик, надмогнали сме мъки, запазили сме своя лик. И тук на Дунав и на Волга, край Вардара и при Кавказ, с кръвта си бългаска сме горди, светлик тъй древен грее в нас. Какво, че време раздели ни, погивахме в безброй борби духът нас български крепи ни и Тангра от високо бди! На днес културните народи, култура давахме преди, звездата българска води ги По пътя им през много дни! Ще бъдем! Пак ще оцелеем! Ще надживее, всеки миг! Ще дад
34
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Българин да се наричам, първа радост е за мене.... понеже ... Богът наш е Слънцето Христос..... Символът наш е Корона.... Отечеството наше е Земята..... Вярата наша Сила.... Надеждата наша е Посока..... Любовта ни към ближния е Вектор "Space-Quanta-Flux SQF"
33
3
 
3
 
! Отговори
и те така преди 1 месец
тва - ние сме леви , значи сме готини - върви само парада на ЛБВГЪМ+++++
32
2
 
4
 
! Отговори
Главчев се скатава преди 1 месец
Цял ден министерството на външните работи на България и всички висши държавни и партийни функционери оглушително мълчат по повод убийството на политическия ръководител на ХАМАС, осъществено чрез ракета по чужда територия, ракета на Израел, много вероятно ръководена от американските спътници. Това нападение на чужда територия ли е или да? В Иран са издигнали над централна джамия "червенто знаме на отмъшението". "Умереният" нов президент се изказа НЕумерено.....
31
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Пътят им продължава надолу" казва той за ПП! Защо не се мотивира, просто така му се иска и си го приказва!
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аааа
29
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
DO USA SUPER КИРО НОФ. -> "От 1989 г. НЕМАТЕ ПРАВИТЕЛСТВО! ЩО СА ВИ ИЗБОРИ? ПРЕЗИДЕНТ! ПРЕМИЕР!" Отговор: БЪЛГАРИЯ НЯМА СВОЕ ПРАВИТЕЛСТВО ОТ СЛЕД ИНВАЗИЯТА НА СТАЛИН НА СССР след 1944г.
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ТЕРМИНАТОРА НА БУБОЛЕЧКИ - специален клуб за КЛЕЧКИ ЗА ЗЪБИ!
27
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До кога ще ни занимавата с мненията на тоя дърт комунист!!!
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Наглите да ни отвличат децата и да ни режат пръстите законно, а Алексей Петров да им съдейства законно докато оглавява ДАНС. Руснаците да ни направят петролопровода Бургас - Александрополис и да ни .... маматаНА плажовете, но да е поне законно. Мехмед Дикме да ни изсече горите и да ги продаде в Турция, но да е законно. Ахмед Доган да ми застрои Родопите със джамии, но да е законно. Че БСП=БКП е сатанинска организация, но да е законно!
25
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Червен Колю отдавна е оскубал косата си!
24
4
 
8
 
! Отговори
Точен преди 1 месец
Този поръчков подгъзурник защо премълчава Възраждане? Явно Костадин им пречи на сценария червени-сини-паветници-"мюсюлмани" да крадат безнаказано.