Комисията по отбрана обсъжда купуването на боеприпаси за "Страйкър"

Прогнозната стойност е около 64 880 000 долара
31 юли 2024 09:44, Стела Стоянова
66
Комисията по отбрана обсъжда купуването на боеприпаси за "Страйкър"
Снимка БГНЕС

Комисията по отбрана ще обсъди предложението за купуване на боеприпаси за машините "Страйкър".

Прогнозната стойност е около 64 880 000 долара. Схемата за плащане предвижда първоначален депозит в размер на около 1 444 000 долара. И разсрочено плащане на годишни вноски в периода 2025-2028 г. Цените са без включени данъци и такси.

Сред отбелязаните в правителственото решение мотиви е уточнено, че договорът е съставен съгласно законодателството на САЩ. И в него има редица особености, които не съответстват на договорно-правната практика у нас. Като това, че при извънредни и непреодолими обстоятелства САЩ си запазва правото да прекрати прилагането изцяло или частично на договора във всеки един момент преди доставката.

Другото е, че за американската страна договорът влиза в сила не след неговото подписване или ратифициране. А след превеждането на първоначалната вноска по него в рамките на срока на валидност на офертата.

Такава клауза имаше например за покупката на вторите осем изтребителя Ф-16. Това е второто предложение за две седмици, което се гледа от парламента.

Миналата седмица скоростно депутатите одобриха допълнително пари по проекта за системите за електронна война и борбата с подводници на новите кораби.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
1
 
! Отговори
Браво преди 1 месец
Требе се плаща данък хегемон. Честито аборигени!
54
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе мамка ви долна, ни загиваме като народ, нация и държава, но ще ставаме спонсори на еврейските *** през океана. Докога бе народ заспал?
53
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В ПП ДБ СА СЪЩИТЕ ФАШИСТИ И КОМУНИСТИ, КАТО БАЛАМОСВАТ ХОРА ОТ ЛГБТИ ОБЩНОСТТА, А СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ И ВРАГОВЕ. ЕТО ВИ И СПРАВКА ЗА СЪОТНОШЕНИЯТА В ОРЪЖИЯТА Сравнение Армии России и Украины 2024https://youtube/watch?v=HcMCBdK_-j8Прочети още на: https://dnes.bg/usa/2024/07/31/trymp-otnovo-napada-v-beliia-dom-rabotiat-fashisti-i-komunisti.615447#comment-newest
52
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Партийното събрание не включи ли в договора за покупката производство на снаряди за Страйкър в нашата военнопромишлена индустрия? Финландия и Патрия предлагаха оръжията да са по наш калибър. Дайте сметката на Тагаренко Украйната. Ще станем като Украйна просяци за някакви си снаряди.
51
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Продажниците да поискат лиценз за производство на боеприпаси за Страйкър от САЩ.
50
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
АМАН ОТ ПРИБУТАНА СТОГОДИШНА ТЕХНИКА
49
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да преведа за вас, кухоумни евроатлантичета. Ще купуваме боеприпаси за негодните за почти нищо на бойното поле американски машини. Сумата е 65 милиона. Не се споменава за какво количество. "договорът е съставен съгласно законодателството на САЩ. И в него има редица особености, които не съответстват на договорно-правната практика у нас" Договорът е според законите на метрополията, не на колонията, както е нормално. Може и да е незаконен според нашите закони.
48
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
100 милиона на разсрочено плащане за снаряди. Ти да видиш как се "справяме" с демографската криза, здравеопазването и бедността.
47
3
 
13
 
! Отговори
Патриот преди 1 месец
България неутрална държава ! Демилитезирана зона за мирни преговори - Република на мира ! Буферна зона между изтока и запада - място за бъдещите мирни преговори и договори на Земята . За Любов и мир в света !
46
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
България пак ще финансира бедните американци с десетки милиони, в същото време държавата има един брой медицински хеликоптер.
45
12
 
9
 
! Отговори
Патриот преди 1 месец
Сегашната Българска армия не може да свърши своята работа - да защитава държавата ни . Тя е една хранилка за бройлери и схема за източване , кражби и злоупотреби. Най-малката армия с най-много генерали и адмирали , без техника и развитие . Разформироването на Българската армия е най-полезното за окаяната ни родина , корумпирана от червената / комунистическа/ мафия . БКП и СССР / Русия унищожиха България !
44
1
 
13
 
! Отговори
Патриот преди 1 месец
България реално , няма боеспособна армия - нито техника , нито кадри . Карловското поделение мисля с най-голяма численост военни в България е като спортна зала , през работния ден се мотаят и тъпеят , а вечерта до сред нощ спортен център за военнослужещите и техните семейства , влизат излизат цивилни цяла вечер . Плюс отпуски и компенсации , военни болници , санаториуми и почивни станции , ние българите поддържаме армия на забавленията , дали има и 25 000 военни . Напълно излишен бюджетен разход
43
0
 
12
 
! Отговори
В колонията, преди 1 месец
губернатора заповядва, всички останали изпълняват. Какво не е ясно?
42
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Христо Христовf15 е от 72-ра. ф 16 е от 1968-***. ф18 във вариантът му супер хорнет е от 90-те. Проблемът на ф16 е че официалната му подръжка поне в американската армия приключи.След предложеният от боинг ъпгрейд ф18 и ф15 поне на теория ще бъдат в играта до 2050-та. Не е въпросът да си купиш някаква много рядка кола която вече не я произвеждат за да си ходиш с нея на пазар. Трябва ти тва което наричат :работен кон" В комента работният кон на САЩ са ф18,ф15. Разбира се ти си най-умен.
41
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Според този договор пак ще дадем много пари и няма да получим нищо. Колко правителства се смениха и никое не смее дори да попита за купените и платени F-16.
40
1
 
15
 
! Отговори
9898 преди 1 месец
Не е ли правилно да почнат да пристигат произведените машини и после да предплащаме за оръжиета и муниции.
39
2
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До Анонимен/42 "Искаме ф15 не ф16 който е модел от 1968- година." - F-15 е по-стар и двойно по-скъп. Но по-важното е че има съвсем други функции, непасващи на ролята на България... а и можеш ли да го издържаш. Като пишеш нещо, гледай поне да е малко умно.
38
10
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До Анонимен/40 "Не помня да е имало референдум за НАТО и ЕС, кой го е гласувал?" - когато ни приемаха в ЕС, ВСИЧКИ го искаха. Едва ли е имало повече от 15 процента със съмнения и от тях 10% против и тнт. Когато ни приемаха в НАТО също нямаше протести. НО, сега за 4 години имаше 7-8 пъти парламентарни избори и ВСЕКИ път 85% гласуват за проевропейски и проатлантически партии. Зашо да е нужен нов референдум?
37
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Притискат ни ама ни можем да кажем ."ми ние не ускаме старият модел. Искаме ф15 не ф16 който е модел от 1968- година.Да защото ф16 е проектиран тогава.Не искаме бтр модел на 40 год.Ако ще купуваме такива нека цената е като за втора употреба защото тези машини ги показвате на малките деца по музейте.А на нас ни ги предлагате като нови.
36
2
 
13
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До Хора/36 "Сащ ни притиска да им купуваме бок..ка." - САЩ НИКОГО не притискат. 85% у нас САМИ гласуват САЩ да ги командва.