Комисията по отбрана обсъжда купуването на боеприпаси за "Страйкър"

Прогнозната стойност е около 64 880 000 долара
31 юли 2024 09:44, Стела Стоянова
66
Комисията по отбрана обсъжда купуването на боеприпаси за "Страйкър"
Снимка БГНЕС

Комисията по отбрана ще обсъди предложението за купуване на боеприпаси за машините "Страйкър".

Прогнозната стойност е около 64 880 000 долара. Схемата за плащане предвижда първоначален депозит в размер на около 1 444 000 долара. И разсрочено плащане на годишни вноски в периода 2025-2028 г. Цените са без включени данъци и такси.

Сред отбелязаните в правителственото решение мотиви е уточнено, че договорът е съставен съгласно законодателството на САЩ. И в него има редица особености, които не съответстват на договорно-правната практика у нас. Като това, че при извънредни и непреодолими обстоятелства САЩ си запазва правото да прекрати прилагането изцяло или частично на договора във всеки един момент преди доставката.

Другото е, че за американската страна договорът влиза в сила не след неговото подписване или ратифициране. А след превеждането на първоначалната вноска по него в рамките на срока на валидност на офертата.

Такава клауза имаше например за покупката на вторите осем изтребителя Ф-16. Това е второто предложение за две седмици, което се гледа от парламента.

Миналата седмица скоростно депутатите одобриха допълнително пари по проекта за системите за електронна война и борбата с подводници на новите кораби.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Възможно е. След 3 години спират от производство тая барака и почват само новият модел. Съответно почва да няма части. Ще ги подарят на Украйна и ще купят новият модел. Плешото Тагарев е гений.Като почти всеки украйнец.
14
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сигурни ли сте, че е възможно да сме чак толкова глупави? Чак не е за вярване, но явно е възможно.
13
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нещо противопожарна техника, спасителна техника? А то трябват пилоти но ние си гътнахме училището. Сега плащаме милиони за обучението на 2-3 в чужбина. То беше кумунистическу.
12
2
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
...електронна война и борба срещу подводниците....тез съвсем са без акъл! и с какво, плавници, шнорхели и въоръжени с прашки! ако искочи една ядрена подводница срещу бургас, всички ще се надрискате!
11
2
 
25
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Ние ще си произведем снарядите- САЩ ще ги купят от Нас-- и после ще ни ги продадът на двойна цена -- защото това заслужаваме като Слуги търкалящи се по килима на Американското посолство и целуващи глезенът на Галя
10
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колония договори не сключва, а само плаща. Кое не е ясно?
9
3
 
15
 
! Отговори
До 7 преди 1 месец
И кво ше прайш с тоя Страйкър ?
8
2
 
14
 
! Отговори
Али Раза преди 1 месец
Какво? 64 880 000 долара. ?Лошо ми е.
7
17
 
9
 
! Отговори
до 3 преди 1 месец
Страйкър е машина, влязла на въоръжение 2002ра година. Нищо не е снето от въоръжение, Копейко. Освен техниката, която САЩ подарява на Украйна.
6
4
 
19
 
! Отговори
паф преди 1 месец
стига сте пръскали народни пари за ръжясали железа, бе , амсалаци! кой е тръгнал нас да ни напада, на кого сме му притрябвали с тая беднотия? в земята ни нищо няма, освен ч.ерна пръст за картофи! русия може само да ни помага, щатите и туй не могат!
5
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сами сме си виновни като гласуваме за евроатлантици, които ни стрижат така, както и турците не са ни стригали!!!!!!
4
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За вражата техника сами си ги произвеждахме, а сега вече ще купуваме. Иначе ползата е една и съща
3
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мдааа, очеизвадно тези Страйкъри, който между другото вече са снети от въоръжение в САЩ, ще излязат златни. Ама нищо, бе, България е свръх богата държава и може да си позволи милиарди за ретро военна техника.... Тотално превзета държава сме, тотално!!!
2
2
 
27
 
! Отговори
Зевс преди 1 месец
Договори, защитаващи само правата на продавача, а нашите ръкопляскат и подписват. Можеше да си правим при нас мунициите, ама явно не дават господарите.
1
1
 
29
 
! Отговори
АЛО-МУШЕННИЦИТЕ! преди 1 месец
Така)) да уточним "ситуацията" --Дадохме 3-4 милиарда за самолети на картинка- даваме 2 милиарда за Страйкъри на картинка-- даваме 1.5 милиарда за два военни катера на картинка --И се питам аз толкова ли нямаме 100 милиона за 400-- Повтарям ЧЕТИРИСТОТИН Пожарни КАМИОНИ- ЗА да имаме някаква сигурност в Родината си?? цели села изгоряха -Слава Богу няма жетрви-а можеше да са стотици-- Та това ли е БГ? Кражби и Продажби ли е Политиката ТУК? Ние копаем ДЪНОТО НА ВСИЧКИ ДЪНА!!